Баланс и оптимизиране на митохондриите в НЕМСКАТА тема (236)

• 20 873
  • 734
  •   1
Отговори
# 645
В класа на дъщеря ми има момиче, което се възприема като момче. Обръщат се към нея с той и името, което си е избрала. Не разбирам, къде е проблемът. Всички останали се възприемат с рожденния си пол и имена. Имат и джендър тоалетна за ученици, както и обикновени мъжки и женски. Отначало всички отишли да видят новата тоалетна, защото е нова и съответно по-чиста. Видяли, че е същата като другите обикновени и сега пак си ходят в тоалетните за съответния пол.

Мисля, че много се преескпонират нещата.

# 646
Защо да е мания това с фъстъците?
Вече има много жалби от деца и родители заради откази да бъдат записани в erdnussfreie schule, а не в района им. И решения в полза на жалбоподателите има.
https://www.google.de/search?q=klage+erdnussfreie+schule&cli … bile-gws-wiz-serp

Половете не знаех, че още са тема. В обявите за работа отдавна пише до позициите m/w/d. „d“ е за „divers“.

# 647
  • Немция
За първи път чувам за erdnussfreie Schule и за джендърска тоалетна в училище.
Smirk

# 648
  • Germany
И аз не съм чувала около нас да има такива адванст шулета, но идеята ми допада.

# 649
Какъв е проблемът с фъстъците? Замърсяване, алергии? И децата от 5 клас нагоре не са ли достатъчно големи, за да знаят, какво трябва или не трябва да ядат. За начално училище по го разбирам.
Наистина ми е интересно, какво се постига с тази забрана. Началното училище на децата беше здравословно и като закуски не се толерираха всякакви сладки неща - кремчета, млекца, блокчета, бонбони, бяха си забранени, но от децата знам, че някои пак са ги внасяли и яли, когато учителите не гледат. изключение бяха сладкишите за рождени дни.

# 650
За алергии от фъстъци става дума и за възможна реакция от дори малки следи от тях.

# 651
Аз съм против съобразяването с алергиите на всеки. Знам, че родителите на деца с алергии не мислят така, но в училищна възраст децата трябва вече да знаят какво могат да ядат и какво не. Иначе трябва да се забранят поне 50% от храните, защото има тежки акергии и към лешници, и към яйца, и към какво ли не.

# 652
  • Немция
Не се ли праща грешното послание по този начин, че фъстъците са вредна храна?

Моето голямо дете имаше силно изразена алергия към млечен и яйчен белтък, но все едно да забранят такива храни в детската градина например.

# 653
Училищата доброволно могат да се откажат от фъстъците и никой не ги задължава. Но като почнат все повече деца да ходят в съседното училище, защото Schulamt или съдът разрешават, полека лека почват да стават училища без фъстъци. Аз не виждам проблем.

# 654
  • Немция
По принцип и аз нямам проблем да не се внасят фъстъци в едно училище, но официалната им забрана води до внушението, че фъстъците са потенциално опасна храна.

# 655
Според мен, без да съм сигурна, не е до алергии. Според мен става дума за програмата да не се ползват стоки , произведени с насилствен и робски труд и използване на деца.
Само не знам даскалите какво кафе пият.
Само не знам ако сега Азербейджан обявим за агресор, по логична морална линия, то в коя землянка ще се топлим и как ще държим на сухо запаса от тоалетна хартия.

# 656
Сега фъстъци, утре глутенов хляб и цитруси, а други ден вода от чешмата ще се забрани, че съдържа много калк.
Радвам се, че в нашия град сме по-изостанали от тенденциите.
И съм много съгласна с Bleu.

bella,
няма какво да се притесняваш. На Soft Click хазяинът си пуска парното през септември, че навънка е арктически студ, а в работата ми спряха топлата водата, че да сме в крак с новия закон ли, указ ли за икономии на енергията. Ами, благодаря.
Така че докато не спрат парното и топлата вода по домовете и се окаже, че няма пари за хляб, няма да има осъзнаване.

Последна редакция: ср, 14 сеп 2022, 11:22 от Deni-meni

# 657
  • Germany
🤣🤣🤣 Все по-луд става този свят. Половинката все ми казва, че съм живеела в розов балон и съм била много наивна. Ще се затварям в балона, добре е в него😉
Имам чувството, че някакви странни битки се водят, за фъстъци, за той, тя и те, та дори и за тоалетна хартия, а не се обръща внимание на много по-съществени проблеми.

# 658
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Е как ще е доброволно като си е доброзорно, щом се съобразяват с Шуламт и решение на съда.
С фъстъци могат и да се задавят и задушат.
Какъв е аргумента за забрана?
На мен също ми се струва преекспонирано.

С тоалетните нямам проблем, влизам и в мъжка, ако съм на зор.

Бях в ДМ. Тоалетна хартия имаше достатъчно, почти всеки купува.
Аман от запасяване.

Реа, всеки е в някакъв балон. Фъстъците също 😆

# 659
  • Немция
Не само с фъстъци, с много други храни може да се задавиш и задушиш. Grin

Ще взема да се огледам за тоалетната хартия. Smirk

Общи условия

Активация на акаунт