iHerb.com (USA) - сайт за хранителни добавки, храни и козметика - 127

• 61 465
  • 737
  •   1
Отговори
# 390
Благодаря, Денис!
Моите МЦ станаха на по 50+ дни. Тази схема на вит.А достатъчна ли ще е? То ще дойде да пия само 10 дни на всеки два месеца. После 2-3 месеца почивка... Ще успея ли да докарам и месец прием за цялата година? Grinning

И още един въпрос - искам да си поръчам храносмилателни ензими. Те се приемат по време на хранене. А след ядене пия витамини. Пречат ли ХЕ по някакъв начин на усвояването на витамините?

Благодаря ти много! Flowers Hibiscus

# 391
  • Тра-ла-ла
Reward-ите от играта "Learn and win" пише, че са валидни за 14 дни. За всяка спечелена сума ли се гледа кога й изтича 14 дневния срок или с всяко печелене се удължава срока на общата сума?! Защото в "My rewards" под общата сума от играта пише само 1 краен срок и той се удължава с всяко печелене от дневната игра.

# 392
  • София
Благодаря, Денис!
Моите МЦ станаха на
Скрит текст:
по 50+ дни. Тази схема на вит.А достатъчна ли ще е? То ще дойде да пия само 10 дни на всеки два месеца. После 2-3 месеца почивка... Ще успея ли да докарам и месец прием за цялата година? Grinning

И още един въпрос - искам да си поръчам храносмилателни ензими. Те се приемат по време на хранене. А след ядене пия витамини. Пречат ли ХЕ по някакъв начин на усвояването на витамините?

Благодаря ти много! Flowers Hibiscus
За вит. А - целта на почивките е, този витамин да не се натрупва, да има достатъчно време, при по-високи серумни нива и при почти запълнени депа, тялото да го използва и/или да се излъчи (отдели, изхвърли).
Ако се прави почивка, с продължителност 60-75 дни... може да го приемаш и почти всеки МЦ. Приема се в началото на МЦ, защото тогава се формират новите фоликули (ДФ и  примордиални Ф., тези които подпомагат ДФ и самата О.), а точно те, определят дали МЦ ще бъде нормален или ще има проблеми с него ( ЗФ, ПКЯ и т.н.) ... оттам и дали ще има по-силно проявени симптоми от т.н. ПМС ( дискомфорт в гърдите и т.н.).
За ХЕ - не са проблем за усвояването на витамините.
ХЕ се приемат по време на хранене... вит.А и Е - след по-мазно хранене.

# 393
  • Пловдив
Denis, имам два въпроса, ако може да ме насочиш.
1. Има ли в сайта брашно от лимец и овесени трици?
2. Мъжът ми е започна приема на таблетки за ставите. Това е съдържанието на лекарството, което му е изписано от ревматолог.
Скрит текст:
Състав (препоръчителната дневна доза от 3 капсули):

Съставки   Количество/ПДД*
Глюкозамин сулфат (изчислен като свободен глюкозамин)   1500 mg (1184 mg глюкозамин)
Витамин С   12 mg (15%)
Ниацин   5.33 mg (33%)
Цинк   5 mg
Манган   1.33 mg (67%)
Формула MEDIflex 
Колаген тип II
Хондроитин
Корен от джинджифил    
Цинк    50 mg
Куркума    
Плод шипка

Приемал го е един ден и се е появил обрив по цялото му тяло като ошарено от коприва. Тъй като е в командировка с ограничен обхват и няма възможност да се свърже с лекаря, моля да ми кажеш, дали някоя от съставките по принцип може да предизвика алергична реакция. Не се е хранил с нещо различно, не е и полазен от насекомо. Разбира се ще говори с лекаря, щом се прибере другата седмица. Досега не е проявявал такива реакции към никое лекарство. Вчера и днес е взел противоалергично.

Благодаря предварително! Знам, че не можеш да изразиш категорично мнение, просто моля за твои наблюдения от въпросните съставки.

# 394
  • София
Denis, имам два въпроса, ако може да ме насочиш.
1. Има ли в сайта брашно от лимец и овесени трици?
2. Мъжът ми е започна приема на таблетки за ставите. Това е съдържанието на лекарството, което му е изписано от ревматолог.
Скрит текст:
Състав (препоръчителната дневна доза от 3 капсули):

Съставки   Количество/ПДД*
Глюкозамин сулфат (изчислен като свободен глюкозамин)   1500 mg (1184 mg глюкозамин)
Витамин С   12 mg (15%)
Ниацин   5.33 mg (33%)
Цинк   5 mg
Манган   1.33 mg (67%)
Формула MEDIflex 
Колаген тип II
Хондроитин
Корен от джинджифил    
Цинк    50 mg
Куркума    
Плод шипка

Приемал го е един ден и се е появил обрив по цялото му тяло като ошарено от коприва. Тъй като е в командировка с ограничен обхват и няма възможност да се свърже с лекаря, моля да ми кажеш, дали някоя от съставките по принцип може да предизвика алергична реакция. Не се е хранил с нещо различно, не е и полазен от насекомо. Разбира се ще говори с лекаря, щом се прибере другата седмица. Досега не е проявявал такива реакции към никое лекарство. Вчера и днес е взел противоалергично.

Благодаря предварително! Знам, че не можеш да изразиш категорично мнение, просто моля за твои наблюдения от въпросните съставки.
Да, предлагат се, ето избери си:
Брашно от лимец
https://www.iherb.com/pr/arrowhead-mills-organic-spelt-flour-22-oz-623-g/101735
https://www.iherb.com/pr/bob-s-red-mill-organic-spelt-flour-whol … 20-oz-567-g/97754
https://www.iherb.com/pr/bob-s-red-mill-spelt-flour-whole-grain-22-oz-624-g/97748
Овесени трици
https://www.iherb.com/pr/now-foods-real-food-organic-oat-bran-14-oz-397-g/12030
https://www.iherb.com/pr/bob-s-red-mill-organic-high-fiber-oat-b … 18-oz-510-g/89497

За алергичната реакция -  не мога са преценя. По-добре да се консултира с лекар.
Възможно е, всяка една, активна съставка да е потенциален алерген, както и другите(помощни) вещества.
Възможно е да е и от ниацин-а (В3). Той може да причини сърбеж, зачервяване на лицето ( което се дължи на разширяване на капилярите), парене, изтръпване, вкл. и на ръцете, ... гърдите, както и главоболие... да провокира и алергична реакция, защото влияе и на хистамина и т.н. . За да се намали поне малко тази реакция се приема с Аспирин... но това е когато се налага прием на високи дози ниацин, а в този продукт дозата му е ниска, почти нищо.
Комбинацията Ниацин + Алкохол, също може да е причина.
Най-правилно/редно е да се свържете с лекаря (ревматолога), който е назначил този препарат.

# 395
Здравей, Денис - имам въпрос относно мнението по-долу: тъй като приема на еутирокс е сутрин, ако приема на вит. Д трябва да е след 10 ч интервал, то това трябва да е след 15:00ч (в общия случай), но не е препоръчително да се приема след 15:00ч. Правилно ли разбирам?
За вит. Д - след 2 месеца прием + 20-на дни почивка -> Контрола.
Ако приемаш Еутирокс - да има интервал 10-на часа и не го приемай (вит.Д)  след 15.00 ч.... защото, когато дозата е по-висока, потиска синтеза на мелатонин... Друг парадокс - ако си в дефицит на вит. Д, се синтезира по-малко мелатонин, ако приемаш висока доза по-късно след обяд, се потиска неговия синтеза.
Скрит текст:
За приема - да е след по-мазно хранене, т.е. да ти осигурява поне 20-30 грама мазнина. Ако не си сигурна - добавяш малко полезна мазнина.
Аз съм на хранене с малко мазнини - на ден не повече от 40 грама/дн. общо, като за отделните хранения е не повече от 20-на грама и никога не съм имала проблем с усвояването на вит. Д ... а най-често приемам от тези продукти, които са на най-ниска цена или периодично са на промоция. (на CGN за по 1-2$)
Когато има проблем с усвояването на вит. Д, е много по-вероятно, да има и други дефицити и те да са причина за неусвояването на вит. Д (напр. желязо, цинк, магнезий...) ... не толкова приема на мазнини. Ако си пресметнете колко мазнини дневно приемате, ще се изненадате Simple Smile
Магнезий - около 300мг/дн. е добра доза

Здравей Денис!   Two Hearts
Да те попитам тези витамини за деца как се приемат - преди или след хранене?
Скрит текст:
https://www.iherb.com/pr/garden-of-life-vitamin-code-kids-chewab … wable-bears/24315
Много ти благодаря предварително!   Flowers Four Leaf Clover
Здравей!
Преди хранене - поне 30-40 мин. или между храненията
[/spoiler]

# 396
Аз приемам еутирокса рано сутрин (3.00ч) и така има достатъчно отстояние от витамини, лекарства, храна и т.н.
Вит.Д го приемам на обяд, 12.30ч

Денис, благодаря много! Flowers Hibiscus

# 397
Здравейте, може ли препоръка за коластра. Не мога да гълтам хапчета, затова се надявам на някоя на малки таблетки или дъвчащи.

# 398
  • София
Здравей, Денис - имам въпрос относно мнението по-долу: тъй като приема на еутирокс е сутрин, ако приема на вит. Д трябва да е след 10 ч интервал, то това трябва да е след 15:00ч (в общия случай), но не е препоръчително да се приема след 15:00ч. Правилно ли разбирам?
Скрит текст:
Ако приемаш Еутирокс - да има интервал 10-на часа и не го приемай (вит.Д)  след 15.00 ч.... защото, когато дозата е по-висока, потиска синтеза на мелатонин... Друг парадокс - ако си в дефицит на вит. Д, се синтезира по-малко мелатонин, ако приемаш висока доза по-късно след обяд, се потиска неговия синтеза.
Скрит текст:
За приема - да е след по-мазно хранене, т.е. да ти осигурява поне 20-30 грама мазнина. Ако не си сигурна - добавяш малко полезна мазнина.
Аз съм на хранене с малко мазнини - на ден не повече от 40 грама/дн. общо, като за отделните хранения е не повече от 20-на грама и никога не съм имала проблем с усвояването на вит. Д ... а най-често приемам от тези продукти, които са на най-ниска цена или периодично са на промоция. (на CGN за по 1-2$)
Когато има проблем с усвояването на вит. Д, е много по-вероятно, да има и други дефицити и те да са причина за неусвояването на вит. Д (напр. желязо, цинк, магнезий...) ... не толкова приема на мазнини. Ако си пресметнете колко мазнини дневно приемате, ще се изненадате Simple Smile

Скрит текст:
https://www.iherb.com/pr/garden-of-life-vitamin-code-kids-chewab … wable-bears/24315
Здравей!
[/spoiler]
Тогава да е 7-8 часа интервал, поне... и следи нивата на ТСХ, Т3 и Т4.

Flowers Maple Leaf blackstreet
Ето предложения за Коластра
https://www.iherb.com/pr/symbiotics-colostrum-plus-orange-creme- … hewable-tabs/5620
https://www.iherb.com/pr/symbiotics-colostrum-plus-chewables-pin … hewable-tabs/4086
https://www.iherb.com/pr/symbiotics-colostrum-plus-wild-cherry-f … hewable-tabs/4880 в момента не е налична

# 399
Не ми излиза опция за плащане с PayPal, нито с карта Diners, както е показано на screenshot-овете в началото на темата...

# 400
  • София
код  GOLD120    за поръчки над 120$
30% намаление на iHerb Brands
и
10% намаление  на други марки

Не ми излиза опция за плащане с PayPal, нито с карта Diners, както е показано на screenshot-овете в началото на темата...
За да ти изслезе опция за плащане с PayPal:
- настройките трябва да са: BG-EN-USD/€
- изчисти кеша, историята или влез в сайта през друг браузър като Google Chrome или Mozilla Firefox или рестартирайте PC-то...
- ако и това не помогне - пишеш на сайта и ги питаш, какъв е проблема при теб
Карта Diners е посочена от сайта Iherb ( не в темата) - така, че им пиши и ги попитай. Досега никой не е правил опити, или поне не е споделял, да плаща с такава карта и да има проблем.

Последна редакция: вт, 01 ное 2022, 11:55 от denis.

# 401
Скрит текст:
Скрит текст:

Скрит текст:
Здравей!
[/spoiler]
Тогава да е 7-8 часа интервал, поне... и следи нивата на ТСХ, Т3 и Т4.

Какво влияние има приема на витамин Д към TSH  , T3 и Т4? По-близкия период между приема ли? Аз пия Л-тироксин и никой не ми е казвал че трябва да се приемат през голям интервал от време.

# 402
  • София
Какво влияние има приема на витамин Д към TSH  , T3 и Т4? По-близкия период между приема ли? Аз пия Л-тироксин и никой не ми е казвал че трябва да се приемат през голям интервал от време.
Най-общо, вит. Д пречи на усвояването на Еутирокса, влияе на неговото действие... и репс. това влияе на ТСХ, Т3 и Т4.
Този медикамент повишава Т4... от там следва конвертиране в Т3, Т3 се свързва с рецепторите, разположени по клетките в органите... което подава сигнал на хипофизата, че има достатъчно хормон и тя синтезира по-малко кол-во ТСХ.

# 403
Какво влияние има приема на витамин Д към TSH  , T3 и Т4? По-близкия период между приема ли? Аз пия Л-тироксин и никой не ми е казвал че трябва да се приемат през голям интервал от време.
Най-общо, вит. Д пречи на усвояването на Еутирокса, влияе на неговото действие... и репс. това влияе на ТСХ, Т3 и Т4.
Този медикамент повишава Т4... от там следва конвертиране в Т3, Т3 се свързва с рецепторите, разположени по клетките в органите... което подава сигнал на хипофизата, че има достатъчно хормон и тя синтезира по-малко кол-во ТСХ.
Благодаря! Да разбирам , че ТSH може да остане завишено ако се приема хормон близко до витамин Д?

# 404
  • София
 Благодаря! Да разбирам , че ТSH може да остане завишено ако се приема хормон близко до витамин Д?
Най-общо, да... но има вариант и витамин Д да се захване за рецепторите,  местата където се захваща Т3 в клетките и тогава се подава сигнал на хипофизата, че всичко е наред и тя синтезира по-малко ТСХ, което не е така и клетките получават по-малко активен хормон ... подобно на механизма на действие на rT3.
Това се случва, защото вит. Д има сходна структура с Т3... и след като се захване, запълва местата и този Т3 няма къде да се захване  и да действа.
Като това е само за Вит.Д... при желязото, калция и т.н. , при които също трябва да има по-голям интервал - просто се намалява усвояването на медикамента (в СЧТ и абсорбцията - получават се конюгати и т.н.) ... вместо да се усвои 100% от доза  Еутирокс 50мкг, ще се усвои по-малко - колко, няма как да се разбере?!
За Кафето напр. е около 2/3 - лесно се помни ( и затова го и помня) ... или ако приемаш 100мкг, тялото усвоява 67мкг.
И няма значение какво е кафето, кофеиново или безкофеиново... чай (теин), кока-кола, какао... също пречат на усвояването, защото съдържат кофеин... а  какаото, освен кофеин съдържа и желязо и т.н.

iHerb® код:   YUL919
10% при първа поръчка, 5% при следващи

Последна редакция: ср, 02 ное 2022, 07:37 от denis.

Общи условия

Активация на акаунт