RYANAIR - 21

• 44 321
  • 755
  •   1
Отговори
# 600
Явно аз не съм нормална, но това е пълен абсурд.
Планувам пътуване, купувам билет, правя резервации за хотели..примерно и накрая вися на летището с багажа за да разбера ще пътувам ли или не Sad

# 601
За мен е финансово неизгодно за нискотарифни компании да продадат няколко евтини билета повече, за да роскуват след това с разходи за настаняване и т.н.

# 602
  • София
Мен лично не ме интересува на компаниите колко финансово неизгодно им е. Представям си как съм платила вече хотел или апартамент в чужбина, карта за транспорт там плюс хоп он хоп оф автобус, трансфери от и до летище, и разни други неща, тоест наляла съм значителна сума, и накрая - с пръст в уста и олекнал джоб.

# 603
И с редовни компании съм го виждала това и продължавам да твърдя, че е абсолютно несериозно да си купил билет и всъщност да има утвърдена практика да поставяш плановете на хората, които са си платили, под риск. Това е лоша търговска практика, за да го кажа любезно.
Тонка*, абсолютно, плюс цялата логистика, организиране на отпуска и понякога бонус да си взел и детето/децата на пътуването.

# 604
А как се процедира - казва се на хората без места да чакат до крайния срок за допускане до гейта и като видят, че определен брой не са се явили, им казват, че могат да се качат те?
А ако имаш място и се чекираш на летището (напр., включена е опцията към цената на билета), отново ли има риск да останеш на земята?

Да, трябва да изчакат да минат всички пътници и евентуално тогава да им бъдат раздадени местата на тези, които не са се явили.
Относно другия въпрос за билет, включващ запазено място + безплатно чекиране на летището, се обръщам към примера, който дадох по-горе.
180 пътници се чекират онлайн и получават място, 9 нечекирани имат тип билет, включващ запазено място + безплатно чекиране на летището. Когато 190-ят нечекиран онлайн пътник се яви за чекиране на летището, той следва да получи пореден номер 181, тъй като тези 9 със запазени места още не са се явили. Въпреки това той ще получи standby, защото тези 9 пътници дори и да не са чекирани все още, те имат резервирани места и не остава свободно място, което да бъде назначено.

# 605
Мен лично не ме интересува на компаниите колко финансово неизгодно им е. Представям си как съм платила вече хотел или апартамент в чужбина, карта за транспорт там плюс хоп он хоп оф автобус, трансфери от и до летище, и разни други неща, тоест наляла съм значителна сума, и накрая - с пръст в уста и олекнал джоб.
Всъщност, опитах се да аргументирам, доколко това всъщност винаги се прилага на практика, а не загриженост за печалбата им. Беше опит за тънка алюзия.

Ztztt, следователно тази опция за чекиране на летището дори не е изгодна.

# 606
  • София
Явно аз не съм нормална, но това е пълен абсурд.
Планувам пътуване, купувам билет, правя резервации за хотели..примерно и накрая вися на летището с багажа за да разбера ще пътувам ли или не Sad

Ами да - платила си за хотел, вход в музеи, билети за театър, транспорт в града.
Но си спестила едни 5 - 10 Е за купуване на място за да си сигурна, че ще пътуваш в определения полет.
Така авиокомпанията ви принуждава да дадете повече от уж крайната цена на полет.
Отделно и на АК не им е изгодно да плащат обезщетение и рядко прибягват до тази възможност.
И една добра новина - от идването на РЕ в БГ пътувам доста често с тях.
До сега не съм наблюдавала подобно действие. А  една от последните на гейта се качвам в рейса за самолета. 
ztztt, имам въпрос от практиката - чакащите последния момент пътници минали ли са проверка за сигурност и граничен контрол докато чакат. И ако вече са на гейта как става излизането им обратно от напр. Т2. А ако имат и багаж за чекиране?
Ако не са минали всички процедури ще следва забавяне на полета със съответните плащания или в този случай няма значение.
Благодаря предварително за отговора.

# 607
Никога не са ме оставяли да не летя Ryan на полети от София или от друг европейски град, спокойно
Мисля, че  Уиз имаха такива издънки по едно време, но и с тях не ми се е случвало
(веднъж с  Ausrtrian за малко да ни оставят, но ни качиха)

# 608
Всъщност, опитах се да аргументирам, доколко това всъщност винаги се прилага на практика, а не загриженост за печалбата им. Беше опит за тънка алюзия.

Това се случва много много много рядко. Обикновено продадените в повече места са от порядъка на 1-2-3-4 до 5, а пътниците, които остават нечекирани са 10+.

# 609
Aisha, не става въпрос за 5-10 евро , а по принцип.
Дори и да не съм плащала за хотел , за транспорт , а пътувам за лекар,  за който съм чакала месеци, някак нередно ми се струва.  И да,  аз съм си плащала място, изобщо не беше темата лично за мен.
Дано наистина не се случва на никого.

# 610
Ако мястото е 5-10 евро, не бих се замислила, но аз не съм попадала на такива. За следващия ми полет започваха от 17 евро и той най-отзад в самолета, тоест най-евтините.

# 611
Tsugumi_
Всъщност е изгодно, защото въпреки че ще сте от последните чекирани и ще имате висок пореден номер, Вашето място сте си го запазили много преди това и няма вариант на чекина то да бъде дадено на друг и да останете на standby.

Aisha
Минали са, те също имат валидна бордна карта, която да покажат, но тя е без място. Както редовните пътници, минават през проверки за сигурност и граничен контрол и се нареждат на опашката на изхода. Ако на изхода не остане свободно място за тях, се връщат по пътя, по който минават пристигащи пътници. Чекиран багаж на standby пътник се пуска по лентата с допълнителен празен етикет, на който ние надписваме STANDBY, за да знаят товарачите да го отделят встрани и евентуално да не го качват в багажното отделение, а не в последствие да го търсят, за да го свалят и да има забавяне.

# 612
  • София
ravi, не те обвинявам в спестовност от към места.
Просто цитирах пост по темата.
aDream,  последните места в машината не са най-евтините.
Но пък са най-удобните. Когато съм на последния ред никой не ме ръга в гърба, докато си протяга краката.  Слизам първа по стълбичката и мога да постоя няколко минути до автобуса,  да подишам свеж въздух. Ако съм с внуците - винаги мога бързо да поискам съдействие от стюард.

# 613
Това ми беше любима стратегия по ковидните времена, качване последен отзад, един бърз поглед над главите на хората и се вижда, къде е празно, а и обикновено отзад цели редове бяха празни.
Но веднъж попаднах на едни такива като мен, та два-три пъти си давахме взаимно предимство за качване по стълбичката 🤣

# 614
  • София
Ако мястото е 5-10 евро, не бих се замислила, но аз не съм попадала на такива. За следващия ми полет започваха от 17 евро и той най-отзад в самолета, тоест най-евтините.
Следващото ни пътуване е на 10 март и запазените ни места са по 9 евро. Предният път бяха някъде по около 20 евро, но и местата бяха по-добри. Държа на запазено място, тъй като пътувам с дъщеря ми и искаме да сме заедно, а тя да е до прозореца.

Общи условия

Активация на акаунт