RYANAIR - 21

• 43 755
  • 755
  •   1
Отговори
# 690
  • Варна
Здравейте, за вътрешни полети Варна-София-Варна минава ли се през секюрити проверка? Колко време преди полета е достатъчно да съм на летище Варна и  съответно на връщане - София без багаж? Четох в стара тема, че от София са излитали от Терминал 2, изход D1 и като гледам картата на летището не се минава нито паспортна, нито секюрити. Ако е така няма нужда от повече от 10 минути преди затваряне на гейта май.

Последна редакция: пт, 27 яну 2023, 10:12 от kati4kaa

# 691
Винаги се минава секюрити.

# 692
секюрити се минава, във Варна доста се бавиха /есента на 2021/ но тогава се проверяваха сертификати за някои излитащи

# 693
  • В офиса
Здравейте, за вътрешни полети Варна-София-Варна минава ли се през секюрити проверка? Колко време преди полета е достатъчно да съм на летище Варна и  съответно на връщане - София без багаж? Четох в стара тема, че от София са излитали от Терминал 2, изход D1 и като гледам картата на летището не се минава нито паспортна, нито секюрити. Ако е така няма нужда от повече от 10 минути преди затваряне на гейта май.
За София това е от входа на летището вляво. Има секюрити на самия гейт. Бързо се минава, 10-тина мин макс, но обърни внимание дали няма и полет на България Ер по същото време, евентуално може да се получи опашка.

# 694
Винаги се минава секюрити.
В София май нямаше никаква проверка на документи, миналата година пътувах с Раянеър до Варна, а преди това и с България еър до Бургас. Вътрешните линии са на отделен гейт, има само някакъв пършив скенер и столчета колкото за половин самолет хора.  Във Варна  от едно и също място минават и международните, и вътрешните линии, тоест всички през паспортна проверка, което е супер тъпо.

# 695
може ли да избера места само за обратния полет, защото не държа на определени места, но ако се чекирам в чужбина, как ще разпечатам бордните карти

# 696
  • sf
На мен са ми разпечатвали на рецепцията на хотела. В краен случай минавам със скрийншот.

# 697
  • София
На повечето летища може да покажете бордната си карта на телефона си.
Проверете дали летището, от което ще летите, не е от малкото изключения. Вероятно няма да е. Simple Smile

# 698
На повечето летища може да покажете бордната си карта на телефона си.
Проверете дали летището, от което ще летите, не е от малкото изключения. Вероятно няма да е. Simple Smile
барселона, не вярвам да е
благодаря

# 699
  • ново
Спокойно си карайте с мобилните бордни карти в Барселона.

# 700
Здравейте, досега все сме пътували с ръчен багаж или голям чекиран, но сега искаме да сме с кабинен такъв/малък куфар/ - трябва ли да се минава чекиране на летището или се процедира както с ръчен? Съответно как стои въпроса с течностите?

# 701
кабинен значи с вас в кабината, той си е ръчен, всичко е същото, вкл. течностите
само размера е по-голям от безплатния

# 702
  • София
Не, директно на проверка за сигурност.
Спазвайте размера и сигурно си знаете за течностите - крем, паста за зъби, дезодорант и подобни да са в опаковки до 100 мл.

# 703
може ли да избера места само за обратния полет, защото не държа на определени места, но ако се чекирам в чужбина, как ще разпечатам бордните карти
На компютъра така и не ми позволи да си избера място само на връщане, но през телефона стана.

# 704
  • София
Здравейте, за първи път ще пътувам със самолет и имам следния въпрос. Преди месец закупихме билетите си с малкия безплатен багаж, но сега преценихме, че ще е добре да добавим и малкия куфар от приорити. Проблема е, че куфара, с който разполагам, е по-висок с 1,5 см от допустимите 55 см. Реално по-големия размер идва от дръжката и четох, че понякога правят проблеми за това. Въпроса е дали да рискуваме с този куфар или да търсим друго решение.

Общи условия

Активация на акаунт