RYANAIR - 21

• 44 327
  • 755
  •   1
Отговори
# 555
Да, нямали сте проблеми, защото както се писа 2 поста по-горе, в България може над 14 г. да се минава през машините. В много други държави не може под 16 или 18, и чакането на паспортно гише е кошмарно (последно Амстердам вчера 35 минути само на тази опашка)

# 556
Аз да попитам - кога е ок да купя за края на април билети? Сега пак ми дава полети всеки ден, както беше за декември. И накрая три или четри пъти сменяха датите. Тогава купих билетите 3-4 месеца по-рано, но сега не мога да си играя с отпуската и ми е важно да знам, че щом съм купил за 15, летя на 15. Не да купя на 6, после да стане 4, после 8 и накрая да летя на 1 (както беше декември).
Скрит текст:
За Кьолн-София-Кьолн става въпрос, ако има значение.

# 557
сега сме зимния сезон, а края на април е летния. Така че промени са възможни. Следите темата, като се появят масови оплаквания за промени изчаквате да спрат и тогава действате. За оптимални цени е съвсем друга бира.

# 558
Няма кой да предскаже с точност, но тогава са празници в България и вероятно няма да има проблем да напълнят самолетите – тогава за авиокомпаниите е жътва. Защо да се лишават от пълни самолети с пътници със скъпи билети?

# 559
Резервирайте до 06/01/23 за пътувания между 09/01/23 и 28/02/23.

ОТ СОФИЯ:

Линк към промоцията

# 560
Здравейте
Обмислям пътуване до Виена от Варна -2 ма възрастини и 2 деца на 13 и 15 години и имам няколко въпроса- не съл ползвала самолет от 9 години...
- Мога ли да закупя 2 билета Regular  да речем за децата  и два Value за нас  - ако да -заедно ли се купуват или на две отделни покупки  
-Това значили че двете деца ще са едно до друго, а ние се падаме по отделно някъде из самолета
- Полетът пристига към 21,00 във Виена- от летището как мога да стигна до града - има автобуси или влак - още не съм решила къде ще нощуваме
-Какви са варинатите за изхранване на поносими цени за период от 4 пълни дни - в смисъл без улична храна от рода фаст фууд- т,к не искам хранителни проблеми с децата..

Предварително се извинявам за многото въпроси- старая се да и да чета из темите, но нямам почти никаво време. Можце да се наложи да питам и още неща:)

Последна редакция: пт, 06 яну 2023, 11:04 от desiniko

# 561
Децата на 9 се връзват към възрастния в самолета. Демек мястото му е до него.
Ние имахме шатъл, което допълнителтно платихме, щото летището си е далечко от града. Едно 30 минути, в задръстване до 50.
В супермаркетите е по евтино отколкото в България. Това установихме. Иначе по път някъде, но там е по скъпичко.

# 562
Децата на 9 се връзват към възрастния в самолета. Демек мястото му е до него.
Ние имахме шатъл, което допълнителтно платихме, щото летището си е далечко от града. Едно 30 минути, в задръстване до 50.
В супермаркетите е по евтино отколкото в България. Това установихме. Иначе по път някъде, но там е по скъпичко.

Децата са 13-15 години- този шатъл какво е - и как се запазва и плаща

# 563
О извинявай, сега видях че децата са големи. До 12 години седят до родител. https://help.ryanair.com/hc/bg/articles/360017684177
В сайта има вариант да си поръчаш и такси.
Но седни малко да почетеш. То всичко си пише.

# 564
От летището на Виена има редовни влакове. Не съм проверявала разписанията, но предполагам, че към 21 ч. няма да има проблем.

Това е от Интернет:
Как да стигнем от летището до града?
Бързо, макар и по-скъпо, придвижване от летището до централна гара във Виена - Wien Mitte, осигурява влак City Airport Train (или CAT). Цената за еднопосочен билет на CAT е 12 евро, а двупосочния е 21 евро. Продължителността на пътуването – 16 минути.
Ако времето на придвижване не е от голямо значение, удачен вариант за пътуване до центъра на Виена е влакът от мрежата S-Bahn, който за 4.20 евро и 25 минути на посока прави трансфер до гара Wien Mitte.
Алтернативен вариант е и автобусната линия 1185 до самия център на Виена, на цена 8 евро за еднопосочен билет и около 45 минути на придвижване.
Таксиметровият транспорт е най-скъп – средно пътуване от летището до центъра струва около 40 евро на посока.
Друга алтернатива на такситата са колите за споделени пътувания – car2go, DriveNow, UFODrive са сред компаниите, които предлагат тази услуга на летище Виена, в близост до Паркинг 3

# 565
Здравейте
Обмислям пътуване до Виена от Варна -2 ма възрастини и 2 деца на 13 и 15 години и имам няколко въпроса- не съл ползвала самолет от 9 години...
- Мога ли да закупя 2 билета Regular  да речем за децата  и два Value за нас  - ако да -заедно ли се купуват или на две отделни покупки  
-Това значили че двете деца ще са едно до друго, а ние се падаме по отделно някъде из самолета
- Полетът пристига към 21,00 във Виена- от летището как мога да стигна до града - има автобуси или влак - още не съм решила къде ще нощуваме
-Какви са варинатите за изхранване на поносими цени за период от 4 пълни дни - в смисъл без улична храна от рода фаст фууд- т,к не искам хранителни проблеми с децата..

Предварително се извинявам за многото въпроси- старая се да и да чета из темите, но нямам почти никаво време. Можце да се наложи да питам и още неща:)

Наведнъж може да купиш само еднакви билети, не два вида. Може да купиш най-евтините и да добавяш екстри само колкото ти трябват. Ако решиш на два пъти, да знаеш, че деца без възрастен не става онлайн. Вземи два пъти дете+възрастен.

# 566
  • София
При последното ми пътуване закупуване на билет+приоритет+място в задната част на самолета беше по-евтино от Regular. Не знам дали винаги е така, но покупката на Regular ми се видя напълно безсмислена.

# 567
regular е с приоритет и място, value е само билет

# 568
  • София
Точно това имах предвид. Би трябвало Regular дори да е с някаква отстъпка като за пакетна услуга спрямо купуване на value и допълнителни място и приоритет. А всъщност при мен Regular беше с около 5-6 евро по-скъпо.

# 569
Чудя се за полета до Болоня на 28.04., който излиза в 00:00 ч., в кой ден всъщност излита - в полунощ на 27.04. срещу 28.04. или в полунощ на 28.04. срещу 29.04.?

Общи условия

Активация на акаунт