Balea, Alverde, Catrice, Essence, Aura (Козметика от ДМ, Лили и други) - тема 83

• 63 300
  • 737
  •   1
Отговори
# 75
Ще ми препоръчате ли хубав шампоан?
Косата ми е по-скоро нормална от колкото мазна или суха, бих искала нещо за блясък и мекота или подобряване на структурата...
Оказва се, че косата, както и кожата, има нужда от различни продукти: гидратация и протеин.Тази нужда се мени спрямо сезони, влажност, хранене и тн.
Така че аз вече редувам такива продукти, ползвам шампоан,маска, балсам, финиши( без или със измиване), олиа.Правя преуош, маски, спя с прибрана коса.
Тези седмици, например, косата ми иска повече протеин.От ходратация става суха и хвърчаща, изпръхнали краища.Протеинът я приглади веднага.
Протеинови са продуктите, на които пише възстановяващ, а гидратираши са тези за боядисани коси или на които пише изрично хидратация.Ползеам и дълбоко почиства шампоан 1-2 пъти месечно, задължително преди боя.Преди да се боядисам правя протеинов протокол 2-3 мирнета(мия през 1-2 дни), след боя правя хидратиращ протокол.
След хидратация не може протеин, след протеин може хидратация.Смесват се в този ред, ако не бъркам, макар да са не ги смесвам.
Има и продукти, насочени към блясък.Разни води като финиши, олия.
Трябва да се ползва и термозащита.
Само да кажа, че допреди 8-10г. се миех с каквото ми падне и имах орекрасна коса, но тя остарява също и страда , ако тялото не е пк, затова сега се грижа и за нея, след като четох една година близо в темата за профи козметика.

# 76
Давам отзив за шампоана на Доори от серията "Черна камелия". Супер е, както и всички техни продукти. Имах тази опаковка от 200мл, но след това си взех и голямата от 400мл. По-добре е да се купуват на намаление в Ремедиум, в Лили цените им не са изгодни.

# 77
Искам мнение за хубава неразмазваща се черна очна линия. Ама наистина неразмазваща се. Ползвала съм такива , които се водят водоустойчиви, но от падналия ми клепач се размазват. Ползвала съм на буржоа, мейбълин, импала, все водещи се водоустойчиви.. ами не. Трагедия са. Отпечатват ми се под веждите... Писна ми да давам пари и да не стават .

# 78
Искам мнение за хубава неразмазваща се черна очна линия. Ама наистина неразмазваща се. Ползвала съм такива , които се водят водоустойчиви, но от падналия ми клепач се размазват. Ползвала съм на буржоа, мейбълин, импала, все водещи се водоустойчиви.. ами не. Трагедия са. Отпечатват ми се под веждите... Писна ми да давам пари и да не стават .
essence със синята капачка.

# 79
С четка ли е, или тип флумастер?

# 80
После ще ходя до Лили и ДМ, препоръчайте ми хубав и бюджетен розов руж и четка за него. Много хвалят ружовете на Есенс, имате ли впечатления?

# 81
Аз ползвам на Catrice в цвят It's wine o'clock и съм много доволна. Не е точно розов, но стои много хубаво

https://catrice.eu/bg/lice/ruzh/detaili/catrice-cosmetics/blush- … ticolour-020.html

# 82
Благодаря, аз този на Катрис го имам, забравих да спомена, че искам да е матов без блестящи частици.

# 83
С четка ли е, или тип флумастер?
С четка.

# 84
Ето ми и днешните покупки от DM:

От витамините и преди съм купувала тези за коса, а сега есента са добре за вътрешно подхранване. За съжаление никъде не намирам Омега на Миволис, дано не са ги спрели от производство, защото бяха добри и на достъпна цена.

Капсулите за околоочната зона ще ги пробвам за първи път. От темата знам, че са добри.

От пачовете имах в синята опаковка, този път реших да пробвам тези. Сега си сложих и са добре напоени.

За пореден път си взимам маслото от чаено дърво. Ползвам го във ваничка за крака и по якоха си капя и в шампоана.

Дезодоранта на Балеа Мед мирише много нежно и го взех, защото не съдържа алуминий.

Soft крема го взех за тяло, същият е като на Нивеа белия крем и е много евтин към 3.00 лева. Изчистен състав, т.к. все по-рядко ме привличат лосионите със силни аромати и много съставки.

Много се чудих дали да взема от хвалената храна за коса Фруктис, но се спрях на тази за цъфтяща коса на Балеа. Трябваше ми някаква маска за база, в която да си слагам мои масла, а тази ми хареса, защото няма силикони.

Маслото от нар го взех за околоочната зона и за маски на косата. На Flora is марката съм ползвала маслото от невен и бях доволна.

# 85
Аз не знам какво очаквате от серумите.Аз слагам и просто гледам кожата ми дали е в добро състояние.Само от избелващи серуми виждам някаква промяна.Другите просто подпомагат състоянието на кожата съчетани с крем.Иначе нещо очевадно и аз не съм видяла.
Всъщност си права!
Но и вчера като говорихме със сестра ми за козметика се сетих ,че имам серум любимец ,но съм го отписала заради цената.
Преди беше под 40 лв. после стана 40 и няколко лева ,сега е над 60 лв.
Но май ще си го вардя на промоция и ще си го купувам.
Когато го използвах ,кожата ми беше озарена ,изглеждаше сочна без да е мазна ,супер гладка и отпочинала.
След 12 часова нощна смяна съм изглеждала свежа като краставичка.
И вместо непрекъснато да съм в търсене и пробване на всякакви серуми ,които я ми харесат я не ,ще си вардя този и ще си го купувам на промоция.
https://remedium.bg/avene-energizirasht-serum-za-chuvstvitelna-k … a-h30-ml-143224/p

# 86
После ще ходя до Лили и ДМ, препоръчайте ми хубав и бюджетен розов руж и четка за него. Много хвалят ружовете на Есенс, имате ли впечатления?

В някои магазини ДМ знам, че предлагат Бел - аз  напоследък често нося този руж -
https://makeup.bg/product/241465/
053 е моят номер, много приятно розово/леко прасковено, придава много свежа руменина на лицето.

Не е пълен мат, но няма силно забележими блестящи частици.

# 87

Това е от мен за днес

Btw някой ползвал ли е тези шампоани или марката като цяло, взех я на сляпо.

# 88
Капсулите за околоочната зона ще ги пробвам за първи път. От темата знам, че са добри.
От пачовете имах в синята опаковка, този път реших да пробпробвам тези
Маслото от нар го взех за околоочната зона и за маски на косата. На Flora is марката съм ползвала маслото от невен и бях доволна.
За какво точно са капсулите?
А пачовете?
И за какво точно помага маслото от нар за тази зона?
Извинявам се, но трябва да дам точни инструкции, че друг ще ми пазарува и искам да имам опция ако нещо липсва в магазина какво друго да го замени.
П.П. търся крем, гел, (каквото и друго да се сетите) за околоочната зона- бръчки(тях мога да ги преглътна), изби ми и по- син цвят и леки торбички от недоспиване. Искам хидратация, стягане, озаряване.

# 89
Пачовете са за околоочната зона, 30 броя са в пакет и са доста евтини. А маслото от нар е богато на вит.C и е против фини бръчки. Него ще го ползвам зимата около очите. Капсулите са серум за околоочната зона - чупи се капсулата и се нанася съдържанието докато попие добре.

Торбичките от недоспиване с крем няма да се оправят. Трябва сън и много прием на вода. В DM се предлага шипково масло, то е добре също за околоочна зона и озарява. Към 15 лева е. Но само нощем и през зимата се нанася, защото на слънце може да причини изгаряне и петна.

Общи условия

Активация на акаунт