Родени през 🐟☀АВГУСТ 🦜🏖 (Тема 2)

• 19 549
  • 768
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Въртележката на дъщеря ми е с разни песнички и приспивни мелодии. Прожектира на тавана някаква картинка и има и нощна лампа. Беше около 40лв и си заслужава.

# 526
Момичета хелп 😕 С първото не ми се е случвало, но ето ни като имаш две деца, едното ако е болно ами и другото също се разболя. Каката кашляше един ден имаше температура, сега гледам и малкия кашля само няма температура. Утре ще го водим, но вие сблъсквали ли сте с подобен проблем, изобщо дава ли се нещо на едномесечно бебе 😔

# 527
Вкъщи е някакъв ад!
Каката е направо непоносима, освен че е още с диария, тя си е капризна попринцип и кофти характер, но като е болна направооо... 🤐
Не приема бебето и това е! Все по-рядко успявам да кърмя и хря от шише, защото тя изпада в кризи и реве, бебето суче супер бавно, става много нажежена обстановка.Накрая се отказвам и давам в шише, каквото съм цедила. От цялата ситуация, си рева постоянно,че не мога да се справя. Ще отбия бебето заради ината на голямото, толкова усилия положих да се науче да суче, направо много ми тежи и се разстройвам. Няма кой да ми помага, сами с ММ сме от ден първи.
От друга старана каката жадува да играе с мен и да и отделям време и внимание. Ето днес уж преспах, седнах са играя с нея. Тя става друг човек веднага, бебето се разрева, аз неадекватна ту биба,ту да залюлея, а тя ми се ядоса разбира се. На мен не ми остава нищо,освен да си порева, че я пренебрегвам постоянно....

# 528
Орехче, да не й студено на твоята бебка? Питам, щото майка ми като всяка една баба реши, че на бебето му е студено, и го облече по-добре и от два дена няма истеричен рев. Но може и да е, защото си поспива през деня. Пак благодарение на майка ми. Чак ме е страх, че иска да си ходи утре. Иначе тъпо и упорито давам Био Гая Sweat Smile

Галя, оххх... за кашлица - инхалации с физиологичен разтвор. Обаче...не знам дали може при толкова малко бебе Sad Съчувствам много Cry

Хоуп, прегръдки... И при теб е доста тежко положението като гледам Sad Склонна ли си да направиш консултация с психолог? Да дадат съвет как да преминете през това. Каката явно е много чувствителна и й е много трудно. При нас също е тегаво, ама добре че малкия поне суче много бързо.

Джой, така е... С породени също не е лесно. Ама хич. Постоянно съм изморена, напрегната и усещам, че не мога да показвам много обич и топлина на децата. Постоянно бързам, за да мога да огрея и при двамата Neutral Face Вечер като заспят, редя пъзел по малко, за да имам поне едно удоволствие.

Saudade, как си днес? Има ли напредък с кърменето? При мен също има доста кърма, но не се цедя въпреки всичко. Обаче бебо често се изнервя... Особено на дясната гърда. И яде супер бързо, та едвам смогва да преглътне...

# 529
Аз съм много бърза, използвам сутрешния сън на Божидар, да оближа къщата и после съм негова цял ден. Само не мога да готвя, с неговия сън по 20мин даже не съм пробвала. И ние сме на готова храна.
Аз утре се прибирам чашата преля днес.
Никой не се съобразява с това дете и с мен. Дойде една жена за 20мин да го види и нещо да вземела и си тръгна.
Майка ми пред мен си наплюнчи пръста 3 ПЪТИ и го отърка в челото му против уроки. Ами станах взех го, измих го и се скарахме... Отделно цял ден се блъска нещо и го стряскат не може да спи. Засини се от рев в баща ми, защото го стресна. Всичките ми шишета са съсипани, защото не взех стерилизатора, в тенджера преварявам. Побеляха, стоят сухи, варовика полепнал навсякъде. Чак не искам да му давам да яде от тях, утре в 8 ще чакам пред магазина да купя нови. Полудяла съм е меко казано, реве ми се, не мога да заспя.
Днес си го къпах аз, и банята отново беше кеф...
Много взеха да разбират какво обича, какво не обича, как ще заспи, как няма да заспи. Да идва утре, повече никога няма да го повторя това, докато не порасне и сам не каже "искам малко при баба"...

# 530
Joy, момче и момиче са моите.
Момичето се роди 1,860 кг
Момчето 2, 690кг
Но постояха в болница заради инфекция и момиченцето ми за да качи кг.
Твойте помня, че се родиха много мънички, мен ме беше страх да ги държа, особено малката, а ти твойте не знам...
На колко станаха и колко килограма са вече?

Моите са на месец и 4 дни
Самуил е 4, 260 кг
Яна е 3,120 кг

П. С. Хоуп и аз мисля, че психолог би помогнал със съвети, как да се справите със ситуацията!
Бъди силна, нещата ще се оправят

# 531
Хоуп, нямам деца, но от опит  с на познати, усетили каката, че подаваш  ще се качи на главата ти.
Ако нямаш възможност за психолог виж някоя твоя приятелка/приятел на който каката има доверие, харесва го да поговори с нея , но ти да не присъстваш.
Аз вършех тази работа когато на приятелките ми деца бяха малки.
Винаги започвах с " Мама и тати са хората, които най-много те/ви обичат. На тях трябва да имате най-много доверие и винаги да ги слушаш и споделяш какво ви мъчи." И продължавах по темата.
Редакция:
Каква глупост съм написала посред нощите " Нямам деца Пепел ми на устата. ..
Исках да кажа, че нямам опит със собствени на по-голяма възраст.

Малкият се роди 1490 сега е около 4600кг
По-големият 2170 близо 6кг е.
Станаха на 3 месеца, а коригираната възраст е 1м и 20-тина дни

Последна редакция: сб, 24 сеп 2022, 05:30 от Joy Joy

# 532
Меджик, знам че откачаш, ама ме спука от смях с тоя наплюнчен палец😂 При мен идва една по-възрастна жена по работа и се счупи да почуква и преплюва на входа. Кучето беше в другата стая и вдигна махалата, то по принцип лае като се чука на вратата 😂
Кой попита за спане в кошарата? Моята свекърва съветва да се напръска със светена вода 😂 Чупи ме от лафове, като бях бременна се впрягах сега се смея много. Ама като ми е далеч ми е смешно, ако беше тук щях да полудея сигурно.
Исках нещо да питам, ама забравих… като се сетя ще пиша пак.
Иначе при мен започва да става по-леко. Изградихме някакъв вял режим, нощем прави една дълга пауза, почти не пищи от колики…

# 533
  • София
Меджик, майка ми също се опита да го прави това с плюнчето, като повтаря и три пъти :
Скрит текст:
Кой урочи - куро му очи. Плакала съм от смях, а според нея така се разбулва урочасано дете. Ей не се научи тая жена 🤣
.
За другото, гледай да не го мислиш толкова. Вредиш на себе си, а Божидар ще усети, когато си нервна и ядосана. Не си заслужава.

# 534
  • София
Първите три месеца се водят четвъртия триместър и особено с по-чувствителни деца искат да усещат близостта на майка си Simple Smile Таа ще мине и това момичета. Мен баткото ме побърква и сега и болен и ММ блее… и спи само, ще кажеш, че той е по-цели нощи с двете деца…

# 535
Да се оплача и аз, може да ви стане по-добре, мм е с прецакан кръст, боли го и от 3 дни гледам сама децата, баткото е сополив, но ако звездите се подредят, понеделник отива на ясла Simple Smile, Михаела поне става само по веднъж на нощ да яде, но за сметка на нея, синът ми става в 6ч, сменихме яслите и още не е напълно адаптиран за съжаление, поне голямата е много послушна, учи, виси на таблета, гледа малките понякога, та вчера с три деца и болен мъж, готвих, чистих и направих и сгънах поне 3 перални, от готвенето дори няма за обяд за днес, всичко ометоха, ще ядат яйца, не мога повече Simple Smile сега висим на двора дружно, нямам търпение да легна след обяд малко

# 536
Erinne, при моя мъж работи само поставянето  на конкретни задачи - сега правиш това, после другото. Сам няма да се сети да предложи помощ. Първите седмици, като умирах от болка в зъба и още не ми беше зарастнало между краката, се изпусна да каже че иска да си почине с бира на дивана и от тогава спрях да го съжалявам. Включително го будя нощем, като съм останала без ръце да дундуркам заради колики. Разбирам че работи, ама и аз не спя по цял ден. Когато сестра ми идва го оставям  да се наспи, но и аз съм по-отпочинала.

ShukM, ти си герой. Дано по-бързо се оправи мъж ти.

Lizi, сетих се че ти пита за помпа май. На ММ сестра му си купи една, която се слагаше в сутиена и се следи от телефона колко е изцедено , тя се върна на работа 3 месеца след раждането и се цедеше поне 6-7 месеца така. С оверсайзно сако отгоре и докато работи, млякото се пълни.

# 537
Да се оплача и аз, може да ви стане по-добре, мм е с прецакан кръст, боли го и от 3 дни гледам сама децата, баткото е сополив, но ако звездите се подредят, понеделник отива на ясла Simple Smile, Михаела поне става само по веднъж на нощ да яде, но за сметка на нея, синът ми става в 6ч, сменихме яслите и още не е напълно адаптиран за съжаление, поне голямата е много послушна, учи, виси на таблета, гледа малките понякога, та вчера с три деца и болен мъж, готвих, чистих и направих и сгънах поне 3 перални, от готвенето дори няма за обяд за днес, всичко ометоха, ще ядат яйца, не мога повече Simple Smile сега висим на двора дружно, нямам търпение да легна след обяд малко

Не си само ти. Вчера ММ беше дежурен, айде през деня са на ясла и училище, но се наложи да си ги прибера. Мойто средното е доста палаво. Постоянно се дразнят с батко си и се бият. Хич не и хрумва на малката, че ако батко и и завърти един наистина ще я заболи. Иначе ако решат си играят много добре двамата. ММ се прибира в 21ч от дежурство. Той е рибар, но от тези с големите лодки, че сега е там, защото се подготвя да излиза за риба. Довечера е нощна, но ще кара на яйца. Сложих да готвя боб, аз го готвя в гювеча във фурната, мяташ го и го забравяш. Имам да сгъвам пералня на бебето и да пускам още 3 за днес и утре и като си помисля, че и тях трябва да ги сгъвам, че и да гладя направо не ми се мисли. ММ от работа ще замине пак на лодката и ще се върне чак утре вечер. Понякога взема децата с него, но зависи каква работа има. Сега няма да може да ги вземе. Може баткото, но това означава голяма драма с малката. Добре, че бебето е кротко. Вчера след обяд баткото и каката я преспиваха, разбирай гонеха се и скачаха из спалнята, как успя да заспи милото не знам, но е факт приспаха я въпреки крясъците и писъците. Явно им е свикнала. И през ноща прави големи паузи, че може да се каже, че се наспивам. Добре поне, че им пресякох хремата и кашлицата на големите, че ако трябва по цял ден да са вкъщи ще се гръмна сигурно. И уж се хванаха да събират играчки, заиграха се и разписаха още повече. Вече съм се примирила, че след 10г може и да го видя подреден апартамента за повече от 10мин.

# 538
ММ само обещава помощ и нищо. 4 дена 4 почива и се оплаква, че му се спи Disappointed като ми го каже или почвам да се смея или стомаха ми се обръща. Ще кача във фейса, нещо искам да му направя Joy

# 539
Барбалена , ами не знам , в спалнята доста хладно взе да става вечер, като я разсъблека за памперс видимо и е хладно , Иначе от снощи я слагам да спи с боди с къс ръкав , ромпър(пижама) , лятно чувалче и отгоре мятам някакво одеало.Сякаш за сега е доататъчно.Аз самата започнах да спя с олекотена иначе ми е студено.
Иначе пускам климатик в хола като я къпя и там я обличам/суша.
Къпането не ми е особено удобно Чакам да сменим кухненската мивка с по - голяма и да слагам дирекно вътре подложката от ваничката.Мисля , ч3 така щ3 се справям по - добре.

Общи условия

Активация на акаунт