Родени през 🐟☀АВГУСТ 🦜🏖 (Тема 2)

• 19 552
  • 768
  •   1
Отговори
# 510
Момичета, защо цедите след като ги нахраните?
Не знам за кого е въпроса. Simple Smile
Аз цедя защото съм с близнаци, недоносени бяха и в началото не можех да си позволя да не се хранят. Те сучеха, но не знаех колко. Сега се цедя защото ми е малко кърмата. Изчаквам да се напълнят гърдите и тогава се цедя за да си пестя времето и събера на веднъж нужното ми количество за едно ядене на дете.
Когато гърдата ми е пълна и съвпадне сега с храненето на по-едричкият близнак суче и не се цедя Simple Smile

# 511
И мойте са с рефлукс...
Още не съм пробвала възглавницата за близнаци, навивам на руло чаршаф и им подпирам шишето, мисля че са мн малки за възглавницата, но ще пробвам, щом при твойте става.

Saudade. Обикновенно като са родени по рано децата, нямат такъв сукателен инстинкт, като другите, и при мен по голямото засуква, меря го преди да суче и след това за да видя колко е изяло, еми 20 мин - 30 мл ( а от шише ядв по 110-120 мл) и вече не може да диша от умора, а по малкото едва от шише яде, не може да засуче, като го храня не иска да си отвори устата, бута си езика от горе на бибата извадиш ли и бибата от устата, край с яденето, дори и да е изяла 10 мл, за това се цедя и им давам.
Lizi:) Simple Smile, значи ме разбираш.
Постоянно се обвинявам, че съм лоша майка...
Ще ти е трудно няма да крия...
Мен ме спасява до някъде възглавницата за близнаци. Слагам ги там когато се събудят едновременно за да ги храня. Проблема при мен е че повръщат и трябва да ги държа на ръце поне 20 мин..
Заради същата причина като при теб съчетано с повръщането намалих цеденето... просто нямах време. Моите са като по часовник ядът на 3 часа.т.е храня по 20 мин средно едното, после още 20 минути да ги държа. 30-40 мин цедене ...айде отново на въртележката, да не забравяме и гимнастиката,  а и трябва да чистя и готвя, за тяхно и мое добро да излизаме на разходка...
 Но си казвам вечер, че имам най-големият късмет на света с тези деца.
 Стягай се Simple Smile и се примери, че ще поревават.
Ти от кой град беше?

# 512
Към вас беше, Джой, сега разбирам. Вие сте героини, момичета, как смогвате с всичко.. изобщо не се съмнявайте, че сте добри майки!

# 513
Към вас беше, Джой, сега разбирам. Вие сте героини, момичета, как смогвате с всичко.. изобщо не се съмнявайте, че сте добри майки!
Абсолютно, направо като ви чета ви се възхищавам. Нямам право да мрънкам от умора. А на въпроса как се успокояват едновременно ревящи бебета, чаках някой с идея, че ми стана интересно Disappointed Браво момичета! Hands Muscle Hands MuscleHands Muscle

# 514
И аз чакам отговор, ако някой знае. Joy
Аз ги слагам в гнездата и ги разнасям/ люлям и те спират, но тежат.... Мисля да пробвам в кошниците за кола да ги люлям.
Исках да взема шезлонги, но не знам дали ще им обърнат внимание, а вече апартамента е затрупан с вещи и детски неща.

Абсолютно, направо като ви чета ви се възхищавам. Нямам право да мрънкам от умора. А на въпроса как се успокояват едновременно ревящи бебета, чаках някой с идея, че ми стана интересно Disappointed Браво момичета! Hands Muscle Hands MuscleHands Muscle

Последна редакция: пт, 23 сеп 2022, 19:32 от Lizi:) :)

# 515
Не знам и аз как се справяте  ,аз постоянно нещо правя и като се огледам - скрина разхвърлян , натурии навсякъде , прах , косми , а се чисти всеки ден , отделно  ,че не пипвам да готвя , някой ми носи или ядем каквото има ,Банята нямам време да измия, а обичам да ми е прилежно. В този ред на мисли дайте идея как да подреждам по - дебелите дрешки  ,че да са ми подредени, да ми е по - лесно да ги намирам.
Отделно малката не ще на тая кошара да спи , ококорва се почва да мята крака и ръце и вси0ко приключва , снощи съм се изгърбила пак с това гнездо между нас.Дайте идеи как да се справя с тази ситуация.при нас няма ден с ден, вчера кротка и добра , днес реве и мрънка кажи речи цял ден.
Сега я изкъпах и се кротна малко.
Някой скоро пита за биби - купих от кауфшанд два броя Кунибу или нещо от сорта за 4 лева - супер се приеха и са без пари.

# 516
Как се справяме, аз от 4 години се приготвям за бебе и през това време си купих съдомиялна, сушилня и робот с моп за пода, и пак е разхвърляно, чакат ме две перални за сгъване, но определено уредите улесняват нещата и аз не готвя, мъжа ми купува нещо готово вечер като се прибира от работа или готви нещо набързо

Не знам и аз как се справяте  ,аз постоянно нещо правя и като се огледам - скрина разхвърлян , натурии навсякъде , прах , косми , а се чисти всеки ден , отделно  ,че не пипвам да готвя , някой ми носи или ядем каквото има ,Банята нямам време да измия, а обичам да ми е прилежно. В този ред на мисли дайте идея как да подреждам по - дебелите дрешки  ,че да са ми подредени, да ми е по - лесно да ги намирам.
Отделно малката не ще на тая кошара да спи , ококорва се почва да мята крака и ръце и вси0ко приключва , снощи съм се изгърбила пак с това гнездо между нас.Дайте идеи как да се справя с тази ситуация.при нас няма ден с ден, вчера кротка и добра , днес реве и мрънка кажи речи цял ден.
Сега я изкъпах и се кротна малко.
Някой скоро пита за биби - купих от кауфшанд два броя Кунибу или нещо от сорта за 4 лева - супер се приеха и са без пари.

# 517
  • Асеновград
Малее и аз съм така, и се чудя как смогват другите с всичко,че и с още едно дете, а на мен хем майка ми ми помага, как чистят, готвят и дете гледат и то сами някои жени не знам.. на мм сестра му е с близнаци и знам колко е трудно, да двойна радост е, но честно аз не бих могла да се оправя с две, че ако ще и домашна помощница да имам, аз едвам се оправям с едно и при положение че и ние сме със съдомиална, прахосмукачка робот и сушилня.. ето сега например утре ще идват едни роднини на гости да видят бебето, и аз започнах да оправям и да подреждам, то не знам от къде да започна, натурии навсякъде, хич не обичам така, искам да ми е подредено и всяко нещо да си знае мястото, аз съм много педантична в това отношение..😅всичко ми е подредено под конец.. ама къщна работа винаги ще има няма как.. сега се радвам на бебчо че няма да се върнат тия моменти и месеците летят, а за подреждане и чистене винаги ще има.😄

Като казахте помпа за кърма, аз моята не съм я използвала почти и спрях да кърмя и сега я продавам на половин цена, ако някой има интерес да ми пише за подробности, на Медела е електрическата.

# 518
Респект на мамите с по 2 бебчета. Няма как да сте лоши , за мен сте абсолютни герои.
Иначе и аз вчера си поплаках докато кърмех, защото другото дете все чака. Вчера ме чака 30 Мин да го целуна за лека нощ и накрая беше заспал и беше плакал. Много ми стана тъпо
За спането да кажа вчера за първи път ( от 19.08 насам) Ники си спинка цяла нощ в легото - почти пред цяла нощ бях пуснала от YouTube звуци от утробата и той спа ката къпан , баща му също 🤪. Пропусна яденето в 24.00 часа, хапна набързо в 3 и после чак в 6. Чак не мога да се нарадвам, дано и тази нощ е така.
Разбрах че има играчки / нощни лампи които имат подобни мелодии, някакви идеи?! Не ми се дават 100-200 лв при условие че може са не му хареса

# 519
  • Асеновград
Ние взехме тази играчка, има 3-4 вида бял шум, и звуци от природата, и песнички, и прожектира в тъмното звездички в различни цветове, може и без светлини да се ползва само за шум, а може и само светлината, имат и много сладко зайче розово за момиче, и котенце, но нали сме зодия лъв,взех лъвчето Лео.😁😁 Само не ми хресва че автоматично се изключва след 30мин., но пак я включвам и така.

# 520
Не издържах и отидох да взема клизма. Изака се веднага, кротна и заспа. Преди това дреме, пръцне и се събуди с рев цял след обяд.

# 521
Майките с породени не ви е по-лесно или вие коитосте с по-голяма разлика.  С едно дете също не е лесно.
А как се справям лично аз...ами  ...Неволльооооо😂😉
Lizi, твоите момичета са досущ като моите момчета.
Големият се дере на прекъсвач и е голяма драма, с пъпна херния е от надуване.
А малкият е толкова нежен и като го боли страда тихо. Когато реве силно ми се къса сърцето, защото знам, че не се лигави 😕

# 522
Респект на мамите с по 2 бебчета. Няма как да сте лоши , за мен сте абсолютни герои.
Иначе и аз вчера си поплаках докато кърмех, защото другото дете все чака. Вчера ме чака 30 Мин да го целуна за лека нощ и накрая беше заспал и беше плакал. Много ми стана тъпо
За спането да кажа вчера за първи път ( от 19.08 насам) Ники си спинка цяла нощ в легото - почти пред цяла нощ бях пуснала от YouTube звуци от утробата и той спа ката къпан , баща му също 🤪. Пропусна яденето в 24.00 часа, хапна набързо в 3 и после чак в 6. Чак не мога да се нарадвам, дано и тази нощ е така.
Разбрах че има играчки / нощни лампи които имат подобни мелодии, някакви идеи?! Не ми се дават 100-200 лв при условие че може са не му хареса

Ние ги слагаме и трите заедно около 22ч. Баткото се приготвя сам. Обикновенно го прегръщам и целувам преди да започне да се приготвя да спи. Каката я приготвям аз или ММ, последно време иска баща й да я облича в хола и после идва в спалнята. Дори и да съм започнала да кърмя малката, прекъсвам кърменето и я гушкам и целувам за лека нощ. Понякога тя иска да дойде при мен на спалнята да я гушна, тогава я гушкам докато малката яде, а каката гушка и двете ни. Ако иска на нейното легло обаче да я гушна, пускам бебето на спалнята и отивам при нея. Малката като ревне и тя казва, че не иска повече прегръдки и да ходя да я храня. А понякога се гушкаме и по двата начина. Понякога и баткото като се приготви идва да ни гушне за лека нощ. Абе голямо прегръщане става за лека нощи горкото бебе все се озовава по средата или някой го целува докато яде.

# 523
Bolibon, лелеее колко мила картинка сте 😊

# 524
Орехче , и моята не спи в кошарата и аз съм с гнездо и ММ мрънка само , че за кво сме дали толкова пари като тя не спи там.
Казвам му , че я ползвам за повивалник и гардероб хаха Simple Smile

Относно играчката дето пее и свети..
Виж в пепко , оттам ми подариха една розова мечка с мелодии и светлинки и бял шум има, не беше повече от 20-30лв, малката много я харесва, чак взех да я научавам да заспива на нея , а не на гърдата ми.
Само един проблем има, че спира сама след 10тина минути и ако не е заспала дълбоко,като спре да пее и свети, веднага отваря едното око 😄

Общи условия

Активация на акаунт