Родени през 🐟☀АВГУСТ 🦜🏖 (Тема 2)

• 19 560
  • 768
  •   1
Отговори
# 495
Аз ги слагам на леглото и ту гушкам едната, ту другата. Имам и един шезлонг. Понеже малката и по-спокойна, нея слагам в шезлонга и я люлея, а голямата я гушкам.
Момичета, кажете кои помпи са хубави, моята май издава багажа Confused

До днес майка ми беше вкъщи да ми помага утре съм сама, днес останах сама за един час и двете бебета ревнаха, искат на ръце, не знам как да ги успокоявам, не мога да нося и двете деца.
Накрая ги сложих в гнездата им и започнах да ги рсзнасям из стаята, та се успокоиха.
Напоследък се научиха, едното като ревне и другото започва.
joy joy и мацките с близнаци, как се справяте? Как успокоявате и двете деца едновременно?

# 496
  • Пловдив

До днес майка ми беше вкъщи да ми помага утре съм сама, днес останах сама за един час и двете бебета ревнаха, искат на ръце, не знам как да ги успокоявам, не мога да нося и двете деца.
Накрая ги сложих в гнездата им и започнах да ги рсзнасям из стаята, та се успокоиха.
joy joy и мацките с близнаци, как се справяте? Как успокоявате и двете деца едновременно?

За помпа, мога да кажа каква аз ползвам: електрическа, единична на Медела.  Времето за цедене зависи от това колко са препълнени гърдите: понякога цедя едната за 10 минути, понякога за 20 минути. Разранява зърната (поне при мен) и вече съм с трета опаковка крем на Лансинох в рамките на два месеца.

# 497
  • София
От мен глас за Cangaroo Elegance. С баткото и стопих лагерите от работа и не е мръднала. Сега гледам, че има и двойна, което ще е супер удобство и е доста евтина.
Ексбери, стискам палци отново да зацока бебето. Ти как си?

# 498
Ексбери, бебето ще засуче, не се притеснявай. Моето момче беше 9 дни в болница и като го прибрахме, той засука, но беше малък и нямаше сили да се нахрани (абе беше сукал никога, а твоето бебче е сукало) малката беше 13 дни в болницата, нея не съм я мъчила на гърда, защото и от шишето и е трудно, тя беше хептем малка 1,890кг и от болницата ми казаха, че няма смисъл, защото няма достатъчно сили.

Искам помпа с която да се изцеждам бързо, сега се цедя по час, вадя около 200 мл, просто не мога да смогвам и с цедене и двете деца.... Anguished

Последна редакция: пт, 23 сеп 2022, 10:25 от Lizi:) :)

# 499
Барбалена абе има някаква тенденция за подобрение , но за съжаление не са минали.Най - зле е сутрин рано, да кажем след 5-6 часа.Подарявам ги , защото реших , че нищо не помага на моето дете и спрях всичко освен Пандата.
malkaprashinka две момичета ми писаха на лично освентеб  , пращам ги на първата писала.
magic1720  да , в такъв случай надали ваксините влияят.
Та моята лека разправия със свеки беше , защото къпах детето с ММ, то се разплака , че беше малко сънено , а и и беше студено , и свеки вика искаш ли да ти покажа как се прави , защо не я намаза с крем , има си правила , аз имам повече опит и разни такива , съответно на мен ми стана обидно и се посмъмрихме малко.
Иначе вчера с ММ и приятелско семейство също с дететнце излязохме на ресторант за сефте след раждането,малката кротува и беше много приятно.

# 500
  • Варна
Моята е двойна на Cangaroo, макар че ползвам едната само.
Добре съм, тъкмо тръгвам от София за Варна … край на мозъчни операции и ужаси.
От мен глас за Cangaroo Elegance. С баткото и стопих лагерите от работа и не е мръднала. Сега гледам, че има и двойна, което ще е супер удобство и е доста евтина.
Ексбери, стискам палци отново да зацока бебето. Ти как си?

# 501
Барбалена абе има някаква тенденция за подобрение , но за съжаление не са минали.Най - зле е сутрин рано, да кажем след 5-6 часа.Подарявам ги , защото реших , че нищо не помага на моето дете и спрях всичко освен Пандата.
malkaprashinka две момичета ми писаха на лично освентеб  , пращам ги на първата писала.
Та моята лека разправия със свеки беше , защото къпах детето с ММ, то се разплака , че беше малко сънено , а и и беше студено , и свеки вика искаш ли да ти покажа как се прави , защо не я намаза с крем , има си правила , аз имам повече опит и разни такива , съответно на мен ми стана обидно и се посмъмрихме малко.
Иначе вчера с ММ и приятелско семейство също с дететнце излязохме на ресторант за сефте след раждането,малката кротува и беше много приятно.
Охх тея свекърви... Disappointed
И моятами донесе 4 бурканчета свинска мас. Не съм я пипнала, но все пак я взех. Можех и да не я взема. Натърти ми се няколко пъти, че и на майка ми, че ми е донесла пък аз не съм я ползвала...

Още 3 дена и се прибирам, полудявам вече тук. И ММ ми липсва, никога не сме били разделени толкова. И снощи така ми изнервиха детето, че полудях. Взех го и се затворих в стаята. Кротка, кротка мълча ама взе да ми писва. Той не е играчка Disappointed

# 502
Хей, отдавна не съм ви писала. Прочетох ви по диагонал,че доста съм изпуснала. Но някак нямам желание да си гледам телефона изобщо. Само с малкия се занимавам Blush

Някой писа за вая д3. И на нас това ни изписаха като витамин и пробиотик. Първо педиатърката каза след 20 ден, но след като й се обадих че имаме колики вече каза да го давам от сега. На 15 дни сме вече.
При нас коликите доста ни тормозят. Будуваме всеки ден от 1 до 5 през нощта. Лошото е че ММ ще почне работа след бащинството и не знам как ще се наспива. Joy
Да ви питам от два дена нямам лохии, а още е рано да свършат. Нормално ли е това или да ида на преглед?

# 503
Охх тея свекърви... Disappointed
И моятами донесе 4 бурканчета свинска мас. Не съм я пипнала, но все пак я взех. Можех и да не я взема. Натърти ми се няколко пъти, че и на майка ми, че ми е донесла пък аз не съм я ползвала...

Още 3 дена и се прибирам, полудявам вече тук. И ММ ми липсва, никога не сме били разделени толкова. И снощи така ми изнервиха детето, че полудях. Взех го и се затворих в стаята. Кротка, кротка мълча ама взе да ми писва. Той не е играчка Disappointed

Ти пък. Като иска да пипнеш свинската мас направи курабийки. Много хубави стават. И аз имам свинска мас, но не си мажа детето с нея, а и според майка ми не всяка мас става. Баба ми за мен е варила специално, май от вътрешната мас беше и след това я била преминала (каквото и да значи това) няколко пъти, за да била чиста и бяла. Баба ми едно време с такава мас правеше и мехлем с невен за рани. Редовно се налагаше да бъда мазана с такова.

# 504

Първо да ти отговоря, после ще дочитам.
Ако до сега са ви помагали и са били на ръце ...няма да ви лъжа трудно ще ви е сама.
Моите бяха в неонатологията, а там дори и да имат желание едва ли им остава време да ги гушкат ( дупетата им бяха жестоко подсечени, а носехме памперси постоянно, но не знам колко са сменяни редовно).
Инстинктивно взимах в началото най-шумното, но тези които са карали БЧК знаят, че не винаги най-шумните се нуждаят повече от тихите Wink.
... ще пиша после "Шумното" се събуди Wink

# 505
Минавам само да се оплача от памперсите на Памперс Премиум кеър. Пропускат ми. От ден и половина е с тях и досега съм я преобличала 4 пъти заради пропуснал памперс. Първата вечер беше вир вода и не да е препълнен памперса, имам чувството, че на второто пикаене и е пропуснал, буквално е празен. Откакто е родена досега не ми се беше случвало да ми пропусне памперс. Сетих се защо не ги харесах с каката, ама късно и на нея и пропускаха. Мекички са, но май само това им е плюса. Вътре имат и един надупчен слой, най-големия, който и залепва да дупето и също не ми харесва. И на баткото обикновения памперс му пропускаше, ама тогава си мислех, че е защото нямам опит в слагането, после се подсече от тях и не знам проблема в памперсите или мен беше. Обаче сега съм абсолютно сигурна, че проблема не е в мен, освен ако последните два дни рязко съм забравила как се слага памперс.

# 506
Joy, до сега майка ми помагаше, но от днес се връща на работа, мъжа ми и той ще си вземе някой ден отпуск, но няма да е много.
Днес съм сама, това цедене е ужасно, вече час и 20 мин се цедя и все тече по малко Cry ако не се цедех със сигурност щеше да ми е по лесно, защото щях да поспя малко с децата. И мойте бяха с много с много подсечени дупета и с едни засъхнали акита, като ги взехме от неонатологията, много бях ядосана.
При мен по голямото е по шумно, чуват го и в съседния квартал, а малечка няма сила да ревне горката, а аз нямам и време да я гушкам толкова, колкото шишкото.

Bolibon Аз нямам проблем с памперс премиум кеър, и двете деца са с тях, взимах и от другите на памперс, но тези са най - меки, може би зависи от телосложението на бебето или нещо такова, знам ли Stuck Out Tongue Winking Eye

# 507
Днес се наложи за пръв път да пътувам сама с децата до село. Спаха и двете, нямаше драми. Иначе си купих огледало за обратно виждане  да наблюдавам Никол.

От ваксините нямаше температура, само беше малко кисела. Сега  има лек запек и е малко кисела на моменти.

В крайна сметка ми дойде, но 3 дни ме подготвя с лигавица. За сега е по- силно от обичайното, но не е нещо твърде изобилно. Дано приключи по-бързо.

# 508
Lizi:) Simple Smile, значи ме разбираш.
Постоянно се обвинявам, че съм лоша майка...
Ще ти е трудно няма да крия...
Мен ме спасява до някъде възглавницата за близнаци. Слагам ги там когато се събудят едновременно за да ги храня. Проблема при мен е че повръщат и трябва да ги държа на ръце поне 20 мин..
Заради същата причина като при теб съчетано с повръщането намалих цеденето... просто нямах време. Моите са като по часовник ядът на 3 часа.т.е храня по 20 мин средно едното, после още 20 минути да ги държа. 30-40 мин цедене ...айде отново на въртележката, да не забравяме и гимнастиката,  а и трябва да чистя и готвя, за тяхно и мое добро да излизаме на разходка...
 Но си казвам вечер, че имам най-големият късмет на света с тези деца.
 Стягай се Simple Smile и се примери, че ще поревават.
Ти от кой град беше?

# 509
Момичета, защо цедите след като ги нахраните?

Общи условия

Активация на акаунт