Родени през 🐟☀АВГУСТ 🦜🏖 (Тема 2)

• 19 563
  • 768
  •   1
Отговори
# 480
Бързо да оздравяват всички и наистина по малко да се говори за това Hug
Аз когато попитах тук сестрите за куулпач, казаха че няма нужда. После както ви казах дойде меда, но аз го махнах. Направо отидох и казах на свекърва ми "Дай го измия тоя мед" - даже не протестира, само каза "добре".
Ние днес и вчера нов проблем - банята!
Крясъци до посиняване, до ония ден беше най любимото му. Не мога да си обесня, водата същата температура. Преди хранене винаги го правим, не и не. Днес просто го потопихме и накарах майка ми да го извади, той полудя Disappointed Relieved
На разходката 3 часа не заспа. Мрънкане, и даже си и порева. Два пъти го вадих да разгледа парка, няма проблем мълчи.
Заспиването след баня беше самостоятелно. Вече не е, пак втори ден...
Втори ден не спи в мен, гушкам го да го приспя, въртене гледане, бутане, накрая го оставям и си лежи, но му се спи. Стоя до него да го гушкам и галя, само се умилква и кротува, оставя ли го сам рев. Сам не може да заспи, и естествено цял ден е кривотийка или е в мен или навън (където пак е крив)... Какво стана Disappointed

# 481
Сигурно е от ваксините

# 482
Сигурно е от ваксините
Те бяха преди 10 дена, дали може сега да окажат влияние

# 483
Сигурно е от ваксините
Те бяха преди 10 дена, дали може сега да окажат влияние
Не. Ако беше от ваксините щеше да е крив на другия и на по другия ден. Тези ваксини дават отражение до 72ч, след това вече не можеш да ги набедиш, че те са виновни.

Аз не харесвал кул пач лепенките. На баткото му се възпалиха инжекциите от тях. Не съм ги ползвала за каката, няма да ги ползвам и сега. Ако се наложи ще правя компрес с риванол. На баткото се наложи да правя след кул пач лепенките, но заради тях, а не заради ваксината. Нашата лекарка, всъщност сестрата бие ваксината, слага памучен със спирт на мястото да убоденото.

Kateto-S обикновенно толкова бързо след ваксината не вдигат Т. Ще вдигне, ако изобщо вдигне, утре, след 24ч някъде започва реакцията. Само дето мен това ми го казаха чак като свършиха двойните ваксини на баткото, дотогава си мислех едва ли не, че бият му ваксина и след малко има някаква реакция. Всъщност има наистина реакция и двете ми деца ваксините ги правеха поспаливи, но това само за деня на ваксинацията.

Последна редакция: ср, 21 сеп 2022, 23:57 от bolibon

# 484
  • Велико Търново
Днес бяха ваксините, откакто сме се прибрали спи по 5-6 часа и яде много малко, болибон , малко ме успокояваш че след ваксините спят повече, но храненето ни е драмата 🙁. За сега няма температура.

На мен ми казаха да си нося куул пач лепенки, но след като се обаждах допълнително преди ваксините иначе и аз нямаше да си нося. Снощи като ги сменихме с нови след банята видях че мястото на убоденето е много синьо, така ли станаха и при вас или това е от лепенките.

За панадола ни казаха след ваксина да не го даваме, че имало някакви неутрализиращи свойства. Нурофен сироп купихме по препоръка на педито.

# 485
  • Пловдив
Панадол не се наложи да даваме тази нощ, челото на Йони е нормално, не е горещо. С таткото кой кога става все я пипа по челцето. Болибон, благодаря за инфото за температурата, че не вдига веднага. Сега направи пауза от почти девет часа. Гърдите ми са като на “грешната мадона с големите бомби” от “Ало, ало” 😁
И да, на едното краче от ваксината има малката синьо.
Самоинициативно в петък запазих и час при ортопед. Педиатърката ми каза, че след като Йони е имала преглед непосредствено след раждане, следвщия преглед ще е като навърши 4 месеца. Но чета че е добре да се отиде между 6 и 8-а седмица и с таткото преценихме да я заведем.

# 486
И при нас педиатърката чака да и дам куул пач, викам "аа , ама аз вкъщи имам , не ги нося , помислих , че вие щ3 ми дадете " .
И скела,  и Ади я мерят толкова на два месеца 4,500 и 59 см. Ама според мен е около 4,300кг.
За спорта - аз количката я качвам по стъпалата от ден пети , яко тежко си вдигам(което знам , че не е съвсем правилно) , та мисля , че съвсем спокойно мога да почна да тренирам , стига да се наканя.Аз излишни кг нямам , ама си стои отпуснат леко корема,личи си ч3 съм раждала без дрехи като съм.
За магазините - ние ходихме до декатлон , до уайкики , в хранителните , дм и лили редовно съм с нея , дори на Илиенци , че ми е близо .В колата днес пак се вози , винаги заспива.
Бързо да ви оздравяват дечицата ,момичета !
Аз днес имах казус със свеки ама ще се оплача утре 😀
Иначе да кажа имам Био Гая , Колийф , Коликинд , Ко - лактаза(нея само веднъж , два пъти съм я ползвала , всичките отворени ,но ако някой ги иска ги подарявам.Имам и неотварян пакет Лактана Био 1 , както и малко памперси единичка Лупилу.
Също така имам подарени кремчета против подсичане Здраве , нови , няма да ги ползвам , пак някой ако иска , подарявам.
Ще се радвам на подарък, ако няма други желаещи. Лактана био и за коликите?

# 487
Момичета, кажете кои помпи са хубави, моята май издава багажа Confused

До днес майка ми беше вкъщи да ми помага утре съм сама, днес останах сама за един час и двете бебета ревнаха, искат на ръце, не знам как да ги успокоявам, не мога да нося и двете деца.
Накрая ги сложих в гнездата им и започнах да ги рсзнасям из стаята, та се успокоиха.
Напоследък се научиха, едното като ревне и другото започва.
joy joy и мацките с близнаци, как се справяте? Как успокоявате и двете деца едновременно?

# 488
  • Варна
Аз ползвам на Cangaroo електрическа и съм доволна - вече 10 дена сме разделени и цедя. Иначе утре се прибирам уж … нямам търпение да я видя и да пробваме с кърменето пак. 10 дена бяха дълги….евала на мамите героини,които са имали бебечета в  кувиоз или разделяне. Така като се случи и оценяваш повече, още повече неочаквано…. Всички майки са уникалниииии!!! А това с цеденето е супер досадно хахахах … кърменето е по-лесно 🤷♀

# 489
Температура от ваксина задължително чак след 24ч - пълна глупост! Децата са различни, на сина ми биеха към 14ч и към 19-20ч вече вдигаше, дъщеря ми никога не е вдигала след ваксина.

Нурофен на 2м бебе не съм сигурна, че се дава, по листовка е след 3ти месец!

# 490
Нурофен е от 6кг или 3м навършени.

# 491
Температура от ваксина задължително чак след 24ч - пълна глупост! Децата са различни, на сина ми биеха към 14ч и към 19-20ч вече вдигаше, дъщеря ми никога не е вдигала след ваксина.

Нурофен на 2м бебе не съм сигурна, че се дава, по листовка е след 3ти месец!
Докторката ми каза така, да очаквам Т вече след като са минали 24ч. Синът ми наистина вдигаше след като вече са минали 24ч, той вдигаше на реимунизациите. Дъщеря ми не е вдигала Т след никоя ваксина.

Нурофен и аз не бих дала на 2м бебе.

# 492
Ерин, Болибон, стискам палци да се размине на бебоците! Добре ли са болните вкъщи?

Хоуп, и аз настръхвам с тези болести. Каката сега от понеделник тръгва. Хем се притеснявам как ще се адаптира, че вече е първа група, хем ме е страх какво ще носи вкъщи...

Орехче, да не минаха коликите при вас? Blush

# 493
Синът ми смени яслата, ходи на новото място 3 дни до обяд и вече е със сополи, но аз някакси съм го приела, че ще има болести покрай бебето и това е, няма как да го държа в нас, става рано, днес примерно в 6ч!!!! След като съм ставала поне веднъж да храня Мишето нощес, няма шанс да стана в 6ч и да почна гърне, закуска и не знам си какво, по-лесно ми е да го засиля към яслата и да си легна Simple Smile

# 494
Вкъщи и двете деца вече са здрави. Баща им обаче тъй като си прави оглушки още ми подсмърча, но той може и цяла зима са подсмърча, реално е здрав. Да чукна на дърво мойте рядко боледуват и бързо оздравяват. Само в началото каката като тръгна на ясла имаше един период на адаптация когато се съдра да кашля. Ходеше 2 седмици на ясла и после 1 вкъщи. Но това продължи от средата на ноември до края на януари. От тогава е бетон. По Коледа лекарката и явно се усъмни, че може да е с Ковид, защото и аз и батко й кашляхме и я прати на изследвания нямаше Ковид. Протеина, който се очакваше да е увеличен си беше в граници и всичките и други показатели бяха в границите. Прати я на кръвни изследвания, не на Ковид тест. Тогава и за първи път пи антибиотик.

ShukM и аз съм като теб, по лесно ми е да са на училище и ясла. Тя от 3.10. вече ще е в градинската група. Тази сутрин се надигна в 7ч и ме информира, че е гладна, аз кърмех малката и тъкмо си мислех, че приключвам и си лягам, ама планове без кръчмар излязоха. Утре ще ги водя аз на ясла и училище. Градината и училището ги дели една ограда, не мога да разбера защо не са направили врата между двете, ами трябва да обикалям. Всъщност има пътека между двете огради и там има вход за градината, защо срещу него вход няма и вход за училището ми е много интересно и редовно ги благославям. Не, че ми е проблем да мина 100м ама защо трябва да е така.

Общи условия

Активация на акаунт