Родени през 🐟☀АВГУСТ 🦜🏖 (Тема 2)

• 19 564
  • 768
  •   1
Отговори
# 465
  • Пловдив
Йоанна на последния преглед при педиатъра още беше със жълтеница и лекарката ми се скара да й давам и вода, в противен случай няма да бие имунизациите, необходими за втори месец. Опитах да давам.. понякога се лъже и пие, но в повечето случай сбръчква физиономията и я плюе 😁 Опасна е.
Моя АГ кто бях на контролен преглед, ми каза, че секс и спорт мога да практикувам месец и половина след раждане (тоест.. имам вече зелена светлина), но изобщо не ми е до упражнения, и аз като Червенокоса се чувствам пълен парцал.
Вчера за първи път излязох сама с малката и с колата. Имах среща с приятелка на центъра. Докато се прибирахме, Йони се размрънка в столчето и ми стана тъпо, че няма как да я успокоя, докато карам 😕 Опитах на един светофар поне да я докосна, но не се получи и се отказах..

# 466
  • Велико Търново
На Вики ѝ подариха една катеричка с няколко песнички и вълни, отделно свети много яко на тавана (звездички и луна), котката се кефи повече от малката, скача по стената да ги гони, че като се сменя цвета и се местят звездичките Grinning , иначе не заспива на тази катеричка. И аз използвам стария си телефон и съм изтеглила едно приложение за бял шум, заспива на едно влакче и водопад.

Скрит текст:

В повечето случаи заспива на ръце докато я оригваме, в шезлонга също заспива много бързо, в коша на количката я слагам вече заспала, иначе не заспива Grinning . В кошарата мнооого рядко ще заспи сама Sad .

С моя мъж сме се разбрали че ще се редуваме да гледаме малката, а другия да ходи на фитнес, в къщи колкото и да искам не ми се получава да тренирам, просто все ме домързява. А и във витнес предпочитам на кростренажора да тренирам, решила съм също да пробвам канго джъмс, и на зумба по- нататък искам да се запиша, но ще чакам поне да мине половин година заради секциото. Ако тогава АГ не каже да ми маха миомата, че не беше възможно по време на раждането да се махне. Много се надявам да се свие достатъчно, че да не се налага отново да ме отварят.

Ние използваме памерсите на кауфлад Bevola, двойката много и стискаше крачетата, все беше зачервена и взехме тройка, тя пък ми пропусна веднъж като ака Weary .

Редовно ходим в мола, не само защото живея до него, но и там е единствения хранителен магазин, в който ми е удобно да вляза с количката, а и има аптека, пепко, лили.

Вики много не харесва бибите, но вчера малко укасняхме с прибирането и горката така я смучеше, все едно и зависеше живота от нея Joy .

Magic , и ние сме така щом влезем в магазин, но го отдавам на гладкия под, понеже не я треси и явно си мисли че съм спряла да ходя ( докато не заспи мнооого дълбоко не ми дава да седна Grinning ) .

След малко ще ходим за ваксините да ѝ бият, дано това да не повлияе на режима ѝ , че вечер тъкмо си направи добър такъв. Взела съм кул пач лепенките по препоръка на педи, и панадол за всеи случай , само остава да се моля да не вдигне температура.

# 467
  • Бурса
Аз пък много искам да науча бебчо да взема бибата. Каките и двете не искаха, плюеха я сякаш им се повдига, а колко пъти съм си казвала като реват, ей сега да вземаше биба, да му запуша устата малко... иначе ползваха мен. Отказването не ме притеснява. Трудно ще е като всичко останало. И двете каки съм ги отбивала по мое желание след година и половина горе долу и не беше като по вода... Та сега предпочитам да имам спасителен пояс с тоя биберон. А относно смученето на пръст в пъти по трудно е отказването, не говоря от опит а от това какво са ми разказвали. Та ако бебетата ви си смучат палчето, по добре отучавайте на време и заменете с биберон тази нужда от смучене. Поне по мое мнение.

Днес бях на преглед при АГ, 40 дни след раждане. Без да я питам тя ми каза почвай тренировки да прибереш коремчето Stuck Out Tongue Winking Eye Аз това и чаках, днес смятам да започвам. След трето нормално раждане съм. Иначе даде зелена светлина и за интимност. Но каза докато кърмиш не може хапчета и докато нямаш цикъл не мога дс ти сложа спирала. Та за сега ще трябва да се пазим с прекъснат полов акт, а после мисля да сложа спирала. Каза няма проблеми с тях, не чети глупости. А след година каза да отида за цитонаназка, но пак ако ми е дошъл цикъла.

# 468
  • Бургас / Славейков
И аз щях да питам кога може след секцио упражнения.Аз имам едни 3кг да сваля  ,но корема ми остана.Като бременна в 5месец съм .Вече няколко пъти ми казват още има ли до края.GrinningКолан не нося ,четох различни мнения.За бибата Митко се приспива само с нея .Иначе не я търси и да по добре биба от колко пръст.Племенника ми е с пръста да заспива сам ама как ще го отучват сега взеха да се чудят вече е на година и половина.Някой да има или да е ползвал от килимчетата за игра ,които се сгъват?.Излизат ми едни реклами във фейса около 100лв са сега има промоции до към 70лв.

# 469
Бясна съм... Нашите са на гости, а вчера племенницата е била с температура Angry Sob

# 470
  • София
Барбалена, Hug дано ви се размине. При нас баткото е с ужасна хрема, от два дена до обяд градина… Ама сме в двустаен, няма много как да разделя децата, а и ММ работи от нас… Сега се моля дребния да не лепне нещо.

# 471
Тези болести ми скъсяват живота. Сега пак съм в дилема да ходи ли на ДГ или да я гледам аз, поне още един месец.
Около ваксините спирате ли по-големите деца?
Като гледам как наддавот вашите бебенца, моето ме притеснява - 620гр за 20 дни..

# 472
При нас таткото и баткото са с хрема, каката нещо кашля. Не съм изолирала малката. И каката като беше бебе не съм я изолирала. Не  съм спирала баткото от градина покрай ваксините. Нямам намерение и сега да спирам никого. Има време до 12.10 всички да са здрави и да и бият ваксина, иначе ще я отложим.
И Криса е наддала малко. На 42 дни е родена е 3,280, изписаха я 3,170, а снощи я теглих и е 4,080. Значи на 41 дни стигна рожденото тегло на батко си, той е роден 4,050кг. На консултацията докторката каза, че добре е качила, но това беше на 8.09., ще видим на следващата консултация. За 2 седмици от тогава е качила 300+ гр. Тя и кака и така качваше въпреки, че ядеше на час и половина - два денонощно, а тази яде на 3ч и прави паузи през ноща.

# 473
  • София
Стискам палци да размине на всички дечица и каки/батковци. Започва сезона на настинките, май няма да го бъде без някой сопол 🤷

# 474
Днес Никол прави 2м. Ходихме на педиатър. Шибнаха ѝ 2 ваксини и ротавирусната.
Иначе е 5,450кг (+1,6 кг, което ми се вижда много на мен), и 58,5см което според педиатърката е много 5см,тя на кг не се впечатли.
Малко само проплака. Дано не вдига температура.

Ъпдейт: педиатърката ни даде 1 кутия мостра на Новалак АР. Имате ли впечатления за това мляко, тя каза, че било хубаво. Не съм го виждала по магазините обаче. Аз си взех и Хип Ар. Ее видим кое ще давам. Да мине малко врме от ваксината.

И ми дойде за 2 път. За сега е както преди да забременея. Без болки и не много силно течeние. Ще видим после как ще е.

Последна редакция: ср, 21 сеп 2022, 15:15 от i.skela

# 475
Стискам палци да размине на всички дечица и каки/батковци. Започва сезона на настинките, май няма да го бъде без някой сопол 🤷

Да се надяваме, че и без сопол ще мине. Не е невъзможно. Каката е родена ноември за първи път се разболя август и то вдигна Т от зъб. На година и нещо беше като за първи път имаше сопол. Беше изолирана от батко си само декември като той беше с варицела. По съвет на лекарката не съм ги изолирала един от друг за обикновен сопол или друго. Вярно, че съвпадна с изолацията заради Ковид, но баткото си ходи на градина до последния ден докато не ги затвориха. И сега не мисля да изолирам, а то не виждам и как може да стане. И тя като кака си е на кърма.

Новалак им даваха в родилния. Не мога да кажа дали е хубаво, но не ми харесваше на какво мирише. Всъщност си миришеше като всички АМ.

# 476
bolibon, всеки път като те чета на тази тема ми вдъхваш успокоение! Не влизам в режим на паника както с каката, но 2ма педиатри ме съветват да я спирам от ДГ поне до 3тия месец на бебето...
Сега се опитах да ги разделя в 2 стаи, но от утре сме сами пак трите и няма да мога да изолирам. Ако са само сополи, не ме притесняват!
Пожелавам да не обсъждаме често такива теми тук!

# 477
  • София
И аз не ги изолирам. Ние нямахме късмет за съжаление и в началото на месеца всички вкъщи минахме вирус с температура, барабар с бебето. Баткото сега тръгне на градина и се надявам да удържи фронта без сополи, ама ще видим докога.

# 478
  • Пловдив
Днес и на Йоанна сложиха двете ваксини (направи два месеца на 20-и). Жълтеница няма (слава богу..), и нещо не ми допадна като цяло днешната консултация с педиатърката. Нямаха лепенки да сложат на убоденото място, а ме попитаха не си ли нося (става въпрос за лепенки куул пач). Изненадах се, издразних се, но любезно ги помолих да ме предупреждават за такива тъпотии, мамка му!
Отделно като започнах да си увивам Йони в слинга, сестрата започна “Да ти помогна ли? Да й сложа ли шапката?” И без да изчака отговор, докато се връзвам, тя се мъчи да й нахлупи шапката и ми вика:”Оправи я, че не можах да я сложа”, което направооооо ме 😡
Остави ме да си вържа бебето, шапката ще почака, казах й и тя май се усети.
Сега се притеснявам как ще понесе ваксините малката. Засега й е топло челото и сигурно ще дадем Панадол по-късно.

Последна редакция: ср, 21 сеп 2022, 21:52 от Kateto-S

# 479
И при нас педиатърката чака да и дам куул пач, викам "аа , ама аз вкъщи имам , не ги нося , помислих , че вие щ3 ми дадете " .
И скела,  и Ади я мерят толкова на два месеца 4,500 и 59 см. Ама според мен е около 4,300кг.
За спорта - аз количката я качвам по стъпалата от ден пети , яко тежко си вдигам(което знам , че не е съвсем правилно) , та мисля , че съвсем спокойно мога да почна да тренирам , стига да се наканя.Аз излишни кг нямам , ама си стои отпуснат леко корема,личи си ч3 съм раждала без дрехи като съм.
За магазините - ние ходихме до декатлон , до уайкики , в хранителните , дм и лили редовно съм с нея , дори на Илиенци , че ми е близо .В колата днес пак се вози , винаги заспива.
Бързо да ви оздравяват дечицата ,момичета !
Аз днес имах казус със свеки ама ще се оплача утре 😀
Иначе да кажа имам Био Гая , Колийф , Коликинд , Ко - лактаза(нея само веднъж , два пъти съм я ползвала , всичките отворени ,но ако някой ги иска ги подарявам.Имам и неотварян пакет Лактана Био 1 , както и малко памперси единичка Лупилу.
Също така имам подарени кремчета против подсичане Здраве , нови , няма да ги ползвам , пак някой ако иска , подарявам.

Общи условия

Активация на акаунт