Парфюмни размисли и страсти - 276 септември 2022 г.

• 73 117
  • 969
  •   1
Отговори
# 150
сега реших,че искам и Velvet Orchid , моля някой да ме разубеди.Relieved
Не, той е уникално як!💙

# 151
  • русе
Вероятно е обсъждан, но може ли мнение за HERMES L´OMBRE DES MERVEILLES.

# 152
Сега си пръснах Carnal Flower, е много е хубав, силен, сух, белоцветен и направо отвя Datura Blanche.
Тези двата имат ли нещо общо с Atropa Belladonna Shay & Blue? Благодарна съм за всякакви мнения.

Bright Crystal, кой вариант на L’Ombre Dans L’Eau Diptyque си описала на предните страници - EDT или EDP?
Не съм Брайт, но ще кажа, защото разносих и двата и ми беше много трудно да избера Blush Нямат много общо според моя нос. ЕДТ е много фин аромат и повече избива на роза, по-лесен за харесване и покупка на сляпо. ЕДП е с много остър аромат на листа, розата почти не се усеща. За мен се оказа идеален, но не мисля, че ще се хареса на всеки, по-скоро е "обичаш или мразиш". И двата са с добра трайност, върху мен ЕДП се задържа малко по-дълго.

# 153
Не познавам Datura Blanche, no Atropa Belladonna (голяма доза мускус със сладък касис и меко пачули) няма абсолютно нищо общо с Carnal Flower (тубероза и тубероза, гарнирани с още тубероза…).

На моята кожа L’Ombre dans L’Eau EDT e много зелен, свеж и кисел касис, а EDP го усещам с повече роза и евентуално някаква прашна зеленина върху доста тежка мускусна база.

Последна редакция: нд, 04 сеп 2022, 15:23 от lorem_ipsum

# 154
Както е тръгнало, ще си взема и аз Velvet Orchid. Сигурно поне от година му се каня.

# 155
Том Форд ми е малко Тера инкогнита...имам представа за Черната орхидея- колега я ползваше преди години. Много траен, шлейфове, но не мой. Имам мостра на него, но не я докосвам. Харесвам Велурената, от нея също имам мостра. Ще ги тествам тези дни, може пък да се влюбя. Имам Noir pour femme, наистина е секси- мек и топъл и много женствен, сякаш излъчваме ние самите. Като катализатор бих го описала... Металик ми е много, много неприятен...меко казано. Друго не познавам на Том Форд, а нямам и мераци с тези цени 😁
HERMES L´OMBRE DES MERVEILLES е много интересен и различен парфюм. Загадъчен и дълбок го усещам аз, няма сладост, нито игривост в него, магнетичен и чист, като излъчване, като присъствие. Ако харесвате Еликсира и този ще ви допадне според мен.
Готова съм да изпръскам Шанс Тендре ЕДТ скоро, отдолу флакона сякаш е пукнат, изтича течност и може би затова е свършил толкова бързо. Радвам се като приключа с някой парфюм, че нещо количествата доста набъбват.

# 156
  • Бургас
Лили, описах ЕДП.Пръснах си малко от Бакара Екстракта, много ми харесва, ще се помъкна тази есен и аз с Бакара.SmileSmileSmile Колкото повече "отлежава" на кожата ми по- красавец става, много, много красив парфюм.

# 157
Тъкмо се успокоих, че имам всички желани парфюми, от някои дори се и презапасих и сега трябва да купувам Velvet Orchid Simple Smile Heart Бихте ли ме насочили към сайт, в който сте го виждали изгоден?

# 158
  • Бургас
Тамар, дано да познаваш добре Велвет Орхид, за мен е повече от ужасен, за съжаление не се разкрива добре при мен. В Делириум беше намален.

# 159
Въпреки че съм голям фен на Нарцисо и съм имала всички дамски аромати, не харесвам последния аромат. В никакъв случай не ми мирише на пот, но е много неприятен. За мен "най-потно" мирише Кирке на Тициана Терензи. Дъщеря ми има подарен такъв, той е много неподходящ за нейната възраст, освен това съм забранила да се пръска с него, защото ми предизвиква гадене от асоциацията на пот.

# 160
Силно казано го познавам.Преди години го помирисах в мола, нямам ярък спомен...Благодаря за спирачката, Брайт Heart Ще си го припомня първо.

# 161
Скрит текст:
Сега си пръснах Carnal Flower, е много е хубав, силен, сух, белоцветен и направо отвя Datura Blanche.
Тези двата имат ли нещо общо с Atropa Belladonna Shay & Blue? Благодарна съм за всякакви мнения.
Не познавам на Shay&Blue парфюма, но като гледам описанието във Фрагрантика и мисля че нямат нищо общо.

Двата са белоцветни, нула пачули, нула мускус, нула плодове, отявлено женствени.
Carnal Flower има тубероза, но не е цъфналата тубероза (цъфтят в момента и мога да сравня) а по-скоро е уловен духа на цветето, идеята за аромата, зелените стръкове, восъчните цветенца.

Datura Blanche ухае упойващо на цъфнал татул, едва доловим горчив бадем, едва доловима тубероза, която усилва татула и едва доловима тонка. Много е красив, но и много нежен, ефирен и е по-скоро алюзия за аромата на татул вечер (през деня е затворен)

# 162
Благодаря за новата тема.🌼
Харесвам почти всичко, което съм пробвала от Том Форд. Най-любими са ми Black Orchid и Bitter Peach.
Bitter Peach го купих почти на сляпо, само с пръсване в магазина. Страшно много го харесвам. Сладка, но леко тръпчива праскова с дъх на ром. Цяло лято го нося и няма омръзване. При мен е с много добра трайност, дори в жегите си издържа цял ден.
От Орхидеята имам две изпръскани стотици и в момента една 30мл. опаковка. Там не различавам нотки и не мога да кажа, че усещам главно пачули или шоколад, но цялостно ароматът е съвършен. Стане ли есен е първият ми избор за всякакви вечерни излизания. Него си го купих съвсем на сляпо преди години.
Noir pour femme получих като подарък преди година, носила съм го веднъж. Хареса ми, но в сравнение с Black Orchid ми е доста по-тих и нетраен, почти нямах време да му се насладя. Тази година ще го разнося по-активно, за да преценя дали ще остане в колекцията.
Не понасям Velvet Orchid. В университета най-омразната ми преподавателка го носеше и няма шанс да го обикна някога.😁
Lost Cherry🍒 е много сочна и прелъстителна череша, също с добра трайност при мен.
Бих си взела Noir de Noir, но все още се чудя дали го харесвам толкова, че да си купя 50мл или биха ми били достатъчни и 10мл.
Главният ми проблем с парфюмите на Том Форд е не толкова трайността, колкото цената. Дори и при 40% намаление, цените им са високи и вървят само нагоре.
Скрит текст:

Есента в София е все по-осезаема и въпреки че няколко дни се пръсках на инат с Aqua Mahana (франджипани и иланг-иланг), днес съм с Narciso Rouge. Сладък ирис с тонка и ванилия, но тихичък при мен и по-скоро няма да го купя в пълен размер.
Песен за деня, седмицата и може би месеца:

# 163
  • Пловдив
Аз като една начинаеща колекционерка все още съм на етап бюджетни парфюми.Имам нужда от нежен и сапунен аромат.Разтроена съм между Premier Jour Nina Ricci, Glow Jennifer Lopez и Donna Trussardi . Естествено не познавам ароматите реално.Кой според Вас е най-траен ?

Последна редакция: нд, 04 сеп 2022, 18:20 от SINEOCKA_D

# 164
Относно трайността, няма как друг човек да ти отговори, индивидуално е.

Общи условия

Активация на акаунт