Парфюмни размисли и страсти - 276 септември 2022 г.

• 73 054
  • 969
  •   1
Отговори
# 90
Благодаря, Ковачева Heart
Мисля, че ще се спра на La belle le parfum, звучи точно като това, което търся, бобова тонка и ванилия са любими ноти. Ще ходя да тествам.
Също търся нещо за подарък на сестра ми, която харесва сладки и цветни парфюми. Последният и любимец беше Lancome Idole intense. Нещо в този дух ако препоръчате, да знам какво да тествам.

# 91
  • Бургас
Лиана, вижте Шанел Тендър ЕДТ/ЕДП, не са същите като Кристалин, но са в тази чиста посока.Ще ви усещат и околните, винаги ме отразяват с него.Аз щях да се самозадуша с Тендър едт тези дни, но аз пръснах 10 спрея.Bowtie Ще и дойде и реда и на Руската кожа на Шанел, супер много я харесвам, трябва да си я купя някой ден.Revolving Hearts

# 92
https://fb.watch/fiOU8h8W8p/. Страхотна реклама, дано се отваря.

# 93
# 94
Да, отваря се.
Днес отивам да пробвам новите парфюми и ми е интересно.

# 95
  • Бургас
Здравейте!
Вчера се бях засилила да се запозная с Gabrielle на Шанел, но нямаше тестер. Пробвах Gabrielle Essence и изключително много ми допадна. Питането ми е различават ли се много двата парфюма? Ако съм харесала Essence, мога ли да се насоча слепешком към Gabrielle? Ще направя втори опит да подуша Gabrielle, но дотогава ще ме човърка.Grinning

# 96
Здравейте!
Искам да си купя нов парфюм.
Аз изобщо не съм по изборите. И затова все се спирам bvlgari omnia белия.

Представям си да е нещо подобно на омниата и да се усеща аромата след мен. В същото време да е лек и приятен, а не нещо тежко.
Моля за съвет и препоръка за такъв парфюм.

Мога да препоръчам парфюм на друга бижутерска къща - Tiffany & Co, Tiffany, зучи чисто и свежо.  Лек и приятен флорал е, има цитруси, ирис и мускус.

# 97
  • София
Интересен, но не и неочакван завой в поката на мненията, но пък когато темата ни е Том Форд, няма как да подминем секса Bowtie
За мен, секси парфюмите не са кой знае каква мистерия или нова теория на вероятностите - в дамския случай, това са по-сладки,  сочни и креместо-белоцветни парфюми, а в мъжкия - свежи и елегантни, дървесно ароматни парфюми.
Като идеални примери за подчертано сексуални дамски парфюми, намирам в лицето на
Jean Paul Gaultier Scandal By Night
Jean Paul Gaultier La Belle Le Parfum
Alien Mugler for women
Angel Mugler for women
Angel Muse Mugler
Lancôme La Vie Est Belle 
Lancôme La Nuit Trésor à la Folie
Dolce&Gabbana The Only One 2
Good Girl Carolina Herrera
Givenchy L'Interdit Eau de Parfum Rouge
Zadig & Voltaire This is Her
Giorgio Armani Armani Code for Women
Giorgio Armani Sì Passione Intense
Guerlain Mon Guerlain
Paco Rabanne Black XS for Her
Paco Rabanne Olympéa
Trussardi Sound of Donna
Tom Ford Noir Pour Femme
Bvlgari Jasmin Noir
Dior Poison Girl
и тн и тн, списъка реално е безкраен и десетки парфюми биха се обидили, че неволно съм ги пропуснал Smiley

Специално отделям дамските парфюми на Narciso Rodriguez от общата секси листа, защото те хем не са като другите, хем за мен излъчват винаги една сексуалност, кога по-скрито, кога по-явно. Трудно ми е да кажа кои точно много ми харесват, защото да се запомнят имената на дамските аромати на марката, за мен е повече от Висша математика, но със сигурност има някаква скрита съблазнителност и еротика в тях/поне за мен/.

За мъжки, списъка ми е далеч по-кратък:
Dior Sauvage
Dolce&Gabbana The One for Men Eau de Parfum
Chanel Bleu de Chanel
Всички мъжки на Giorgio Armani Smiley За мен, това е марката на мъжките секси парфюми.

Скоро си мислех доста именно над темата мъжки секси парфюми, поради събрани нови свежи впечатления от млади момичета и се оказа, че Dior Sauvage просто отвява всичко. Явно има нещо в него, което кара момичетата да се топят по него, а на момчетата естестевно им харесва това, и  си залагат на сигурното Satisfied

Като говорим за секси мъжки, гореща препоръка от мен за нов мъжки такъв: парещият Giorgio Armani Armani Code Parfum
https://www.fragrantica.com/perfume/Giorgio-Armani/Armani-Code-Parfum-75126.html

Абсоюлтна красота! Пореден хит от Армани! Идеално въплащава виждането ми за чувствен, секси есенно-зимен аромат, с прекраса доза флирт, елегантност и стил. От сега го записвайте в коледния списък за подаръците - няма да сбъркате Wink Топли дървесни нотки, мек ирис, дъхав градински чай и приказна обла база. Браво на Армани от мен. Yellow Heart Hands Ok Hand

Две думи и за марката Coach. Постепенно й ставам фен! По-рано през годината ме отвя дамския им Coach Wild Rose Coach / https://www.fragrantica.com/perfume/Coach/Coach-Wild-Rose-72051.html

който също заслужава челно място в секси ароматите, а вчера тествах и пресен пресен нов техен мъжки:

Coach Open Road  for men / https://www.fragrantica.com/perfume/Coach/Open-Road-75425.html

На живо, бутилката е изумително красива и елеганта! Изглежда семпло, но в комбинация със стилната кутия, парфюма грабва още на етап визия Animal Heart Eyes Cat
Скрит текст:

Open Road е от онези мъжки аромати, които без да носят нещо ново и революционно, миришат страхотно и са прекрасен избор по темата универсален ежедневен парфюм. Хармоничен, елегантен, дава усещане за въздух, простор, стил и свежест. Сравнително семпъл е, но с прекрасен рафиниран характер.

Между другото, отново тествах някои аромати на Akbari Perfumes и се оказа, че съм се объркал неволно в предишен пост, когато похвалих тяхно гурме, за което се извинявам. Прекрасният шоко-ориент се окази този - ALWAYS YOU

Много изкусителен, чудесно миксиран шоко-кремав, с изявен гъст и зрял плодово-сиропен нюанс, който ми напомни стила на Al Wataniah Alya.

Парче за деня: любимо на мен и по неволя на съседите, особено момента с етно индийските елементи:
M.O.S. - Kara (Original Mix)

Хубав уикенд Tropical Drink Nature Sunny

Последна редакция: сб, 03 сеп 2022, 13:27 от Deetron

# 98
Здравейте!
Вчера се бях засилила да се запозная с Gabrielle на Шанел, но нямаше тестер. Пробвах Gabrielle Essence и изключително много ми допадна. Питането ми е различават ли се много двата парфюма? Ако съм харесала Essence, мога ли да се насоча слепешком към Gabrielle? Ще направя втори опит да подуша Gabrielle, но дотогава ще ме човърка.Grinning
Да, различни са. За мен Есенс е много по-хубав. Габриел е просто цветен парфюм.

# 99
  • Бургас
Не харесвам Габриел Есенс за мен е силно сапунен и го разкарах.Обожавам Габриел едп, тук сме писали много и за двата.Най- добре пробвай и Габриел и си реши кой ти допада повече.

# 100
Аз съм за Gabrielle Essence, много по-интересен, има повече дълбочина и е по-мек и объл. Gabrielle едп ми е просто цветен и толкова. Иначе никой от двата не ми е любимец от марката въпреки, че съм мислила да придобия Gabrielle Essence ей така, за разнообразие.. Все още не съм.

# 101
Оо, много интересно се развива темата.
Иначе, любими парфюми от Том Форд са Солей Блан и разбира се за мен the best of the best e Fucking Fab. Харесвам и Тютюневата ванилия. За мъж и като цяло най-секси мъжки парфюм е Oud Wood. Ombre leather също много харесвам, дори на себе си. Интересни парфюми са Том Форд, различни от масовката и според мен са много повече ниш от доста ниш къщи.

# 102
А какво ви е мнението за "very good girl", много ми хареса аромата, но не съм сигурна за издръжливоста на парфюма. Много бързо изчезна от ръката ми Sad

Иначе и аз да кажа мнението си за мъжките аромати. Не съм фен на дървесните, особено често и много прекаляват с количеството и направо оставят пътека след тях. Харесвам да мирише на чисто, и на прах за пране да е, пак ми харесва. Има мъжки парфюми, които миришат все едно току- що си излезнал от банята.

# 103
  • София
Аз пък си мисля, че кой парфюм е секси, трябва да го каже "жертвата".
Не ви ли е правило впечатление, че аромати, по които се припада от парфюмно пристрастените,  оставят околните съвсем безразлични, а даже понякога ги отблъскват? Същевременно, мъжете масово реагират сексуално на миризми, които се оценяват като банални, елементарни и "простеещи".

# 104
Има го и този момент, че е от значение кой носи дадения парфюм. Иначе за мен общо взето секси са амброви, дървесни и пудрени аромати с малко сладост. И за двата пола. Цитрусовите например не ми въздействат така.

Общи условия

Активация на акаунт