Парфюмни размисли и страсти - 276 септември 2022 г.

• 73 002
  • 969
  •   1
Отговори
# 45
  • До сърцето...
Благодаря за темата, Денси Flowers Sunflower
Ехааа, Том Форд Heart Изпитвам специални сантименти към него, защото от Black Orchid започна моят интерес към фантастичния свят на luxe (дизайнерска) и nisch парфюмерията. С другите му ароматни произведения не се разбрах много, но на мъжа ми му стои страхотно Tobacco Vanille.
Харесват ми Черешата (Lost Cherry) и Прасковата (Bitter Peach), но трайността им е безобразно кратка на моята кожа и това ме възпира от придобиването им. Рапорт даден Stuck Out Tongue Winking Eye

# 46
  • The Evergreen State
Аз пък винаги съм се чудила какво се разбира под "секси" парфюм.

Секси парфюм е този който те кара да се чувстваш привлекателна и ти дава увереност, всеки сам си го открива за себе си Simple Smile.
Обикновено като секси препоръчват топли, гурманд парфюми, които поначало са лесни за харесване, можеш да пробваш и да видиш как се чувстваш с нещо такова като начало Simple Smile.

Последна редакция: пт, 02 сеп 2022, 11:01 от Athena

# 47
Със сигурност е относително и всеки има различна интерпретация за “секси парфюм”, но пикатните аромати попринцип могат да провокират такива асоциации и предполагам затова доста хора намират Том Форд за секси, в тях все има някакви подправки и екзотика.
Но като чета и слушам ревюта, оставам с впечатлението, че по-голямата част от хората възприемат гурметата - ванилени, шоколадови и т.н. аромати за “секси”. Харесвам гурме нотки в мъжки парфюми, така че вероятно пак има някаква истина в тази работа, но аз самата като се напръскам с подобен парфюм, изобщо не се чувствам “секси”, напротив, по-скоро ми навява комфортно, домашно усещане, все едно до преди малко съм пекла сладкиши и търся дистанционното, да си пусна нетфликса или празнуваме някой семеен рожден ден по пижами в кухнята.
Като “секси” дамски аромати лично аз възприемам парфюмите с ударна доза жасмин или пачули. Те ме карат да се чувствам някак по-самоуверена. Бакара Руж също намирам за “секси” аромат. Но дори него като нося, абсолютно никога не ми се е случвало някой навън да обърне внимание и да каже нещо, освен ако не е човек, също запален по парфюмите. Но пък аз пръскам по веднъж-два пъти, само колкото сама да си усещам парфюма, иначе, дори да ми е много любим, започва да ме задушава и така съм се разделяла с много любимци, от предозиране.

# 48
  • Sofia
За мен секси парфюм е такъв, който излъчва чувствено, подсилва естествения аромат на кожата. Такива усещам някои парфюми с мускус, кожа, тонка, бели цветя.

# 49
Секси парфюми са тези, които те карат да си по- самоуверен, по-весел, по-освободен в мислите и дори в осанката на тялото, като вървиш. Това са обикновено парфюми с орхидеи, топли, подправкови, но не като арабски пазари, а леко. Ваниловите, леките гурмета. Шиприте не са ми грам секси, нито цитрусовите или пък зелените. Секси са точно парфюмите на Том Форд и той това нарочно го цели.

# 50
  • Бургас
Секси парфюм за мен е Мон Герлен.От толкова проби на нишаци се сетих колко дълго не съм се пръскала с него.Парфюм за днес ще е Мон.Heart Exl

# 51
  • София
Секси парфюм за мен е Мон Герлен.
Определено. Hands V Забелязах, че когато съм с парфюм от тази линия, мъжете скъсяват дистанцията. Само при Мон Герлен виждам такава реакция.
Интересни са и провокативни парфюмите на Том Форд. Обожавам Noir Pour Femme, харесвам Noir de Noir и Neroli Portofino и искам да придобия и Café Rose.

# 52
Секси парфюм за мен е Мон Герлен.От толкова проби на нишаци се сетих колко дълго не съм се пръскала с него.Парфюм за днес ще е Мон.Heart Exl
Да, ванилия, лавандула и цветя. Мъжете го обичат силно.

# 53
И за мен секси е парфюм, който ме кара да се чувствам така. Например LVEB в повечето му разновидности, които познавам. Също така обаче Coco EDP (и подобни на него), който е съвсем друга категория секси. С такива аромати се чувствам уверена и привлекателна.

Последна редакция: пт, 02 сеп 2022, 14:20 от bell_87

# 54
От парфюмите ми май само Flora Botanica стои секси върху мен и не я нося работно. Или поне така я намират хората от фамилията. Всичко останало ми е женствено с изключение на Inchnusa

# 55
Най- много комплименти от противоположния пол получавам когато нося нещо със сладникъв аромат. Било то плодов или бисквиткен Grinning
А от жените определено е Cloud ( който би трябвало да напомня на Бакара), доста често ме спират дами да ме питат кой е парфюма.

# 56
Благодаря на отговорилите момичета, моите размисли са в подобна посока, но ми се искаше примери с конкретни парфюми.
Много сладки нямам, леко гурме ми е последният.  
За мен "секси" не е точната дума, по-скоро е "увереност" и "добронамерена манипулация". Прагматичен човек съм и обичам от всичко да има полза и да е винаги полезното с приятното Simple Smile Затова интуитивно посягам към парфюм, с който да постигна определено въздействие и да получа очаквания резултат. Не че усмивка и блага дума не вършат работа, но с ароматите се получава още по-добре.
Два дни поред носих Aeria Sirius и чудната му лека роза се виеше около мен. И да, определено ми беше успешно.

Последна редакция: пт, 02 сеп 2022, 15:44 от Анонимен

# 57
Секси за мен си има конкретно измерение, и не е баш да ме прави уверена. Уверена се чувствам с мадмуазел или премиер, но не и секси.
Първо мисля, че има нещо традиционно женско дали плодчета, дали розички или цветя, но замесени и с нещо чувствено, страстно. Лира да кажем е сладка и гурме, но не ми е секси аромат.
Том Форд са от моята колекция от най - сексапилните - велвет орхид и ноар де ноар

# 58
  • Germany
Аз под секси разбирам, че като усетя върху мъж такъв аромат, да искам да омачкаме чаршафите с него, не да му обсъждам парфюма Grinning Терре на Ермес ми е такъв. Действа ми абсолютно безотказно Stuck Out Tongue Winking Eye Има и други, но няма да се разкривам Joy. Секси е усещане, не може да се дефинира.

# 59
Обожавам Terre d'Hermes 💕 това е един от най-секси мъжките парфюми и ми действа точно както го описва kovatcheva. Обаче... това, което ми причини Straight to Heaven By Kilian когато го усетих от кожата на мм, не трябва да се описва с думи, че ще горя в ада... 😇☺️

Общи условия

Активация на акаунт