Парфюмни размисли и страсти - 276 септември 2022 г.

• 74 080
  • 969
  •   1
Отговори
# 165
Aqua Mahana е невероятен иланг с франджипани наистина. В началото напомня на Terracotta, но после се развива мек и кремообразен като Alien Goddess.
Като стана дума за тропически цветя, много бих се радвала да чуя впечатления от Prada La Femme Water Splash фланкъра. Скоро го подаряваха към поръчка в Делириум и цветната бутилка ми привлече вниманието, но докато поръчам, се изчерпаха. В пирамидата няма тубероза и предполагам, че е много различен от оригинала, така ли е?

# 166
Бях в Сефора да пробвам новия аромат на Paco Rabanne Fame. Допадна ми, но май не е много траен. Пръснах на кожа, а на другата ръка бях с Bucheron Neroli още преди да тръгна към мола. Фейм слабо го долавям вече, а Бушеронът не е мръднал.

# 167
И на мен ми допадна Fame и ми е траен, но бутилката е невероятен кич.

# 168
Бутилката наистина е кич на кичовете Grinning

# 169
Току-що поръчах 30мл Velvet Orchid. На сляпо. Ако евентуално не ми хареса, тук все ще се намери някой, който да му осигури дом. И за да не пътува към мен в самота, добавих към поръчката LVEB EDP.

# 170
Бел, ще ти хареса, щом ти допадат амуаж мисля, че Велвет е много по лесна за носене!
Днес по случай лошото време разнасям Soprano на  Xerjoff.
Като имам предвид името очаквах италиански драма, страст, висока вибрация. Получих една такава плътна и равна роза, няма особено развитие, прилича ми на малко по хладен вариант на Уд Сатин Мууд на МФК. Пирамидата е доста богата но всъщност нищо не може да пробие и остава само намек зад розата. Хубаво направен скучен аромат
Вчера тествах Касиопея на Теренци, която взех насляпо от размяна от една прекрасна дама. Преди хич не ми беше допаднал, но имаше нещо в него, реших да му дам шанс, не е уау фактор, но с удоволствие ще си го нося през деня. Чак се замислям дали да не тествам пак и андромеда.
Междувременно сложих пак и Италика - мислех, че много го харесвам, ама не- явно ми се е променил вкуса, сега ми е буквално и скучновата пияна вишна с бадеми. Има хубава лактонна нотка  в един момент, но докато стигна до нея вече е на фаза "ухание на кожа" и трябва да си завра носа в китката за да го усетя.

# 171
Днес съм много активна парфюмно, поръчах си и Бакара. Готова съм за студения сезон вече, не че бързам да идва.

# 172
  • София
Дами, кой парфюм на Nishane бихте препоръчали за ваниломан като мен, който обаче не търпи остри или мъжки нотки, силно белоцветни парфюми, осезаемо пачули и предпочита заоблени, топли и женствени парфюми.

# 173
Дами, кой парфюм на Nishane бихте препоръчали за ваниломан като мен, който обаче не търпи остри или мъжки нотки, силно белоцветни парфюми, осезаемо пачули и предпочита заоблени, топли и женствени парфюми.
Hundred silent ways най уникалната ванилия, отваря сладко и прасковено - тубероза, но не е дразнеща, аз лично не понасям белоцветни аромати, когато дойде ванилията е рай, изкарва по цял ден и цяла нощ Simple Smile
 Zenne- горски плодове с ванилия, по тръпчив отколкото сладък, аз също го издирвам, ако искаш ми пиши да си го разделим, ако не държиш на бутилка
Vain and Naive този е най-скучноватия, мускусна розичка и малко малина. Имах го, разкарах го.

Най - новите и ексклузивните не ги познавам.

Последна редакция: пн, 05 сеп 2022, 16:43 от Солена Луна

# 174
Hundred silent ways най уникалната ванилия, отваря сладко и прасковено - тубероза, но не е дразнеща, аз лично не понасям белоцветни аромати, когато дойде ванилията е рай, изкарва по цял ден и цяла нощ Simple Smile

А за Туберозата на Нишан какво ще кажете? Аз се колебая между нея и 100 silent ways

# 175
  • Germany
Нито един! За мен са изключително трудни, грубо направени и трудни за носене, с нишово звучене. При така поставеното задание, не бих препоръчала нито един! Особено при цените, на които се продават.

# 176
Тя е праскова и тубероза, не виждам нищо отличаващо в нея. Ако вземете love tuberose и махнете кремавостта и тамяна, добавите малко праскова - резултатът е бели цветя с прасковена дъвка....
За мен hundred е с много дизайнерско звучене, оприличават го донякъде на подобрен блек опиум преди да излезе прелестната ванилия. Тествах го на приятелка, чийто любими аромати са Императрицата и розовия шанс, хареса го много. Нищи друго не харсва - Герлени, Том Форд, Делина, даже Коко Мадмуазел го намира за тежък и вечерен.

# 177
Ани е уникалната ванилия на Нишане, никъде несрещана, а сега с намалението излиза много евтино, но има трудни нотки в него. Аз не можах никога да го нося. Насляпо абсурд.
Hundred silent ways е обикновен парфюм от типа на Ла ви.

# 178
  • Germany
Аni е ванилия, но има и много пачули, и много цитрус, и е повече унисекс към мъжки, всичко, което не се търси. Повечето парфюми на марката са агресивни и с доста харт нотки. Не мога да разбера тази мания по тях, явно колкото по-скъпи стават, токова повече хайпа по тях нараства. А не мисля, че са оправдани като цена.

# 179
  • София
Много благодаря за мненията, дами Flowers Hibiscus Ще се въздържа от сляпа покупка Simple Smile

Като ви слушам, Nishane е много далеч от това, което търся и харесвам. Не харесвам кресливи парфюми Grinning

Някой да има впечатления от Panouge Datura Amaretti https://www.fragrantica.com/perfume/Panouge/Datura-Amaretti-57365.html ?

Последна редакция: пн, 05 сеп 2022, 18:13 от Mini Rebel

Общи условия

Активация на акаунт