Частни училища - информативно-дискусионна тема - 55

• 42 395
  • 755
  •   1
Отговори
# 660
Бояна, не се притеснявай. Аз тези съкращения все още не мога да ги науча, въпреки че детето ми е било в системата. Не знам кому е нужно да е толкова сложно.

# 661
  • в страната на чудесата
Е защо замълчахте така? Разказвайте какво става след като настъпи рутина...
При нас вече има поне по 1 оценка освен входните. Занизаха се контролни, есета, презентации. Имаме нова учителка по физика, която е със супер отзив от децата.

# 662
При нас по Бел и МАт са с минимум 4 на брой вече. Английският им е супер лежерен след напъна в 6 клас. В петък имат час за четене на книги на английски.

# 663
  • в страната на чудесата
4 оценки?! Веднъж седмично? Бива си ги.

# 664
И ние в Питагор имаме 16 оценки вече- по 4 оценки по БЕЛ, математика и английски и по 1 оценка по други предмети.
Относно Денят на отворените врати за ПУК, имаше огромен интерес и пълна зала и двата дни, когато се провеждаше. Ще приемат 4 паралелки по 20 деца. Миналата година са кандидатствали 223 деца за тези места. На въпроса относно изпита след ПУК за 1-ви клас, досега в историята на училището, е нямало такова дете от ПУК, което да държи изпит за 1-ви клас наравно с останалите кандидатстващи. Тоест тези 75% от атестационната карта се покриват от всички деца. Процентите се формират на база цялостното представяне на детето през годината, включително входяща диагностика, изходяща диагностика и директорското контролно. При изоставане на детето по някой от показателите, се взимат своевременно мерки. Училището е до 7 клас вече в новата сграда, тоест децата с не толкова състезателна наклонност, могат да останат в него, а останалите- да кандидатстват след 4 клас за ПЧМГ, ако са изявени състезатели. Учебният ден за ПУК започва в 8:25 и свършва в 17:30ч. Всеки ден последните 2 часа имат занимания по интереси /роботика, хип хоп, танци, фехтовка и др./, които отново са включени в цената. Усилено изучаване на английски- 10 часа седмично. Нямат изисквания за знания по английски при приемната процедура. Не внесоха яснота какво точно ще питат децата, но изпитът ще е 30 минутно събеседване с психолога. Категорично били против предварителна подготовка и стресиране на детето или записване на подготвителни курсове за влизане, тъй като били разбрали, че се предлагат и такива.

# 665
Последното изречение категорично не е вярно. Изречението, че "нямало такова дете от ПУК, което да държи изпит за 1-ви клас ", също категорично не е вярно.

"Категорично били против предварителна подготовка и стресиране на детето"
Това е най -големият смях, който съм чувал. Истината е точно обратната.

# 666
Така казаха Simple Smile

# 667
  • в страната на чудесата
Мецанич, може инфото ти да е старо. Твоето дете порасна, братино. Сегашните пукчета може да не ги стресират 😂😂😂

# 668
Това със стреса се каза относно родителите да не казват на децата, че това е изпит и трябва да се представят добре. Реално тези 30 минути минавали забавно без децата да разберат какво се случва и е излишно самите ние да ги подготвяме и стресираме. Децата, които не продължавали в 1-ви клас от ПУК били единици и то по причини, различни от непостигането на тези 75%.

# 669
Това със стреса се каза относно родителите да не казват на децата, че това е изпит и трябва да се представят добре. Реално тези 30 минути минавали забавно без децата да разберат какво се случва и е излишно самите ние да ги подготвяме и стресираме. Децата, които не продължавали в 1-ви клас от ПУК били единици и то по причини, различни от непостигането на тези 75%.
Да бе те избират само не развирити деца, които не знаят къде отиват.
Направо се изненадвам ако някой вярва.

# 670
Ами за пореден път не мога да не изкажа възхищение от Хоуп, която просто казва истината. Евала.

# 671
  • в страната на чудесата
Ама Хоуп за последен път е имала пук преди повече от 5 години. Или бъркам?

# 672
Абе и на мен преди Х години и в Питагор, и в СС ми обясняваха тези приказки от 1001 нощ...
Моето инфо е от преди две години с първокласници - частни уроци две години, защото не успяха за ПУК. Сега....възможно е да са изключения, ама ...

# 673
Щом като за ПУК приемат 4 паралелки, колко са общо в първи клас ?

# 674
  • София
Доколкото аз разбрах отново 4. И ако някое дете от ПУК не продължи в първи клас, което било рядкост, тогава обявяват място. Може и да греша, но останах с такова разбиране от отворените врати.
Има ли значение кога ще се запише детето за изпита - поредни номера ли дават за явяване на изпита? Дали се съобразяват с обедните часове или са целодневно (ако някой знае ще ми е от полза).

Общи условия

Активация на акаунт