Тест за овулация - въпроси /тема 15/

• 37 508
  • 739
  •   1
Отговори
# 195
Привет, аз не правя  предварително тестове за овулация, имам само една тръба и ходя на преглед да видим първо от коя страна ще е овулацията и дали месецът е подходящ. За съжаление явно все подраняваме с опитите и нещо не улучваме момента. Тъй като имах и плод, който спря да се развива и се оказа, че е бил с Даун, все се притеснявам да не се оплоди яйцеклетката, когато е вече стара.
Отрицателният тест показва, че е минал пикът на хормона, който предшества овулацията.
Възможно е да е минала вече или да предстои в следващите часове, но вие, ако сте правили опити, когато тестът е бил положителен, това е достатъчно.

# 196
Здравейте момичета! Какво мислите за този тест дали е положителен?

# 197
Здравейте, сряда (10 ден от цикъл) бях на гинекологичен преглед. Така и така бях преди овулация, гинеколожката като ми видя десния яйчник ми каза направо "Ще ти кажа кога точно да правите опити - петък", сиреч днес, 12 ден от цикъла.
Ето снимката, тя се водеше от размера 1.8см и ми каза ПЕТЪК задължително.
Да, обаче аз вчера и дне си правя тестове за ову и са все с бледи черти, т.е -.
Ще прикача снимката и питам - аз аджеба да вярвам ли на лекарката или на тестовете и да изчакам още малко до плътна черта...

По моя ъпдейт с овуто. Правихме секс петък вечерта, въпреки не толкова наситената черта. Събота вече тестът беше положителен и правихме опити и тогава. Неделя мъжо го нямаше иии си останахме с тези опити. Днес десния яйчик ме боли доста, явно се случва каквото си трябва в тялото..

Дано да имаме шанс въпреки вчерашния пропуск.

# 198
Много интересно, днес ме гледаха на УЗ и имам фоликул 30мм, а на тестовете пика ми беше в събота вечер.
Днес ми е 15 ден и явно въпреки пика не е настъпила все още овулация.
А аз си мислих, че сме я изтървали. Grinning

# 199
Аз съм с положителен тест на 9ти ден. Добре, че започнах да тествам пак от рано, иначе щях да изпусна.

# 200
  • Варна

Аз се чудя дали да продължавам с тестовете. Днес ми е ден 16, но тестовете съвсем избледняха. Този месец май я изтървахме О Sad Имахме само един опит - снощи. Дано сме извадили късмет, като при hukj Stuck Out Tongue Winking Eye

Последна редакция: пн, 24 окт 2022, 17:30 от loter

# 201
Правете опит на около 10-11 ден от първия ден на цикъла. Някои жени имат ранна ов. Когато теста покяже че има овулация почти винаги е късно. Трябва да е станало преди това за да стигнат сп. целта навреме. Успех на всички

# 202
Здравейте, дами! 🙂
И аз имам едно питане относно О.
От миналият месец правим опити (не съм следяла О. с лентички ами се доверих на календара - не се получи) таа от този месец реших и аз да пробвам с лентичките и в момента следя.. Въпроса ми е:
Има ли значение точно по кое време трябва да се прави теста понеже в интернет четох сутрин с първата урина, апък тук в темите от няколко дами прочетох, че трябва напр. между 16:00-19:00ч. преди това да НЕ са се пили течности и ходене до WC. - по този метод съм в момента. След работа съм веднага на тест 😃
Благодаря предварително!

# 203
Здравейте, момичета

Вчера бях на преглед (10-ти ден от МЦ), като док ми каза, че има един доминантен фоликул с размери 12-13 мм, десен яйчник. Лигавицата ми беше 6.6 мм. МЦ варира около 29-31 дни (може и повече). Та въпросът ми е, с колко мм горе-долу растат на ден фоликулите и лигавицата или за всяка жена е различно? Док ме ориентира че може да е след около седмица, правя и тестове, но понеже съм с поликистоза, не разчитам много на тях.

Последна редакция: чт, 27 окт 2022, 18:01 от Salsera

# 204
Здравейте, дами! 🙂
От миналият месец правим опити (не съм следяла О. с лентички ами се доверих на календара - не се получи) таа от този месец реших и аз да пробвам с лентичките и в момента следя.. Въпроса ми е:
Има ли значение точно по кое време трябва да се прави теста понеже в интернет четох сутрин с първата урина, апък тук в темите от няколко дами прочетох, че трябва напр. между 16:00-19:00ч. преди това да НЕ са се пили течности и ходене до WC. - по този метод съм в момента. След работа съм веднага на тест 😃
Благодаря предварително!
Не е особено критично кога, аз ги правя както съм чела следобед защото ми е по-удобно. И определено и пия вода преди това и тн. По мои наблюдения единственото важно е да има тест на всеки 24ч - да не се случи веднъж сутрин и после на следващия ден следобяд, защото така може да се пропусне О.

# 205
Благодаря Ви за отговора! 😊 Дано успеем този месец.. преди малко направих тест за О. какво мислите? На мен ми изглежда с по-ярки черти от тези, които правих миналите 2 дена?.. Прикачвам две снимки на един и същ тест (едната снимка е със и др без светкавица)
Здравейте, дами! 🙂
Благодаря предварително!
Не е особено критично кога, аз ги правя както съм чела следобед защото ми е по-удобно. И определено и пия вода преди това и тн. По мои наблюдения единственото важно е да има тест на всеки 24ч - да не се случи веднъж сутрин и после на следващия ден следобяд, защото така може да се пропусне О.

# 206
Здравейте, Blush
Имам едно питане, понеже цикълът ми е с продължителност от 38 дни, и не знаех кога ми е О., миналия месец всичките ми чертички бяха отрицателни, може би защото не ги правих в правилен момент, този месец реших да пробвам от 15ия ден от цикъла и така до края на месеца за да мога да я проследя кога е и резултатите ме озадачават, чудя се дали е нормално или съм си купила партида с положителни тестове за О.😂 Joy  вие какво мислите

# 207
Според мен последният е +
Здравейте, Blush
Имам едно питане, понеже цикълът ми е с продължителност от 38 дни, и не знаех кога ми е О., миналия месец всичките ми чертички бяха отрицателни, може би защото не ги правих в правилен момент, този месец реших да пробвам от 15ия ден от цикъла и така до края на месеца за да мога да я проследя кога е и резултатите ме озадачават, чудя се дали е нормално или съм си купила партида с положителни тестове за О.😂 Joy  вие какво мислите

# 208
  • Варна
Да, нормално е да има втора черта и тя постепенно да се насища. От утре би трябвало да започне да избледнява.

ПП какво имаш предвид под "всичките ми чертички бяха отрицателни? Нямаше втора черта или не беше достатъчно наситена, че тестът да е положителен?

# 209
Благодаря, Blush просто от 22 до днес бяха все така наситени черти, и затова се изненадах дали е възможно, последния изглежда най-наситен, защото е правен скоро.

Имах предвид, че явно имам по-късна овулация, и миналия месец съм започнала с тестовете по-рано от 14ти я ден и ги правих 1седмица и все бяха с една много бледа черта

Общи условия

Активация на акаунт