Тест за овулация - въпроси /тема 15/

• 38 323
  • 739
  •   1
Отговори
# 375
Здравейте,

Пиша с цел да получа надежда. Simple Smile Този месец се решихме на голямата стъпка. Ову по календар трябва да е днес (23.12),
Реших да се пробвам с просвовутите тест ленти да определя точната дата. Цикъла ми е около 33-37 дни. Бях на гинеколог преди седмица. Всичко е точно.
Започнах с тестовете от ден 12. Направи ми впечатление, че контролната лента е много бледа.
На 21ви се видя втора по-бледа черта.
Развълнувах се много, още тогава започнахме с опитите. А, на следващия ден започнаха симптомите на Ову: болки в гърдите, засилено течение.
Да, обаче вчера и днес втора черта няма.
Тестовете ли са дефектни, аз ли нещо не правя както трябва?
Правя ги в 3 часа на обяд, след 2 часа въздържание от вода.
Какъв е шанса точно този месец да нямам овулация...
Дали да продължавам да тествам, с надеждата да е късна? Ако, не беше тази втора черта на 21ви и последващите симптоми, нямаше да се шашкам толкова, но сега...

Благодаря предварително,

# 376
Тестовете за овулация са положителни, само когато втората чертичка е еднакво наситена, или по-силно наситена от контролната.
Т.е. бледа, втора черта не е индикация за положителен тест.

# 377
Тестовете за овулация са положителни, само когато втората чертичка е еднакво наситена, или по-силно наситена от контролната.

Да, наясно съм с това. Просто очаквах, след като се е появила една бледа, че на следващите тестове трябва да става по-наситена. Имайки впредвид, че имам и симптоми. А, те не се появиха въобще. Затова реших да попитам, дали някой има идея защо се случва това.

# 378
Здравейте,

Какъв е шанса точно този месец да нямам овулация...

От АГ знам, че е абсолютно нормално една здрава жена да няма овулация 1 път годишно. Не всеки цикъл има овулация и е възможно да се случи. Особено ако преди не е следена дали има и кога е, просто не се забелязва, защото цикъл има.

И аз знам, че е така.

Не се обезкуражавайте ако не стане от първия опит. Това нищо не означава.

# 379
  • USA
Възможно е да е и от тестовете, аз съм правила за опит 3 различни марки, като 2 от тях бяха + а 3я беше отрицателен. Понякога партидата е скапана.

# 380
Ако цикълът ти всеки път е по 36-37 дни, то овулацията ти би трябвало да е 14 дни по-рано, около 23ти ден. А положителен тест би трябвало да има 12-48 часа преди това.
Иначе, имала съм тестове, на които варира наситеността на втората черта - от по-тъмна към бледа, и после пак към по-тъмна. Тест изцяло без втора чертичка, не съм имала никога, може да е много бледа, но се вижда нещо там.

# 381
Не знам в коя посока ще ти наклоня везните, но от една година правене на тестове само веднъж хванах О, с тестване следобед, след 4 часа без прием на вода и пишкане. Имах много по-голям успех с мерене на базална Т Simple Smile
До колкото знам някои дами имат успех с тестване сутрин, въпреки, че се прокламира тестване следобед Simple Smile Като всяко нещо - отнема време да се свикне, но аз така и не успях.

# 382
Не казвате дата на последния цикъл. Правя предполагаеми сметки:
Ако цикълът Ви е 33-37 дни, то овулация би трябвало да настъпи между 19ти и 23ти ден. И ако ден 12ти е бил на 20.12,то може би просто още е рано, а днес е 15ти ден.

# 383
Не казвате дата на последния цикъл. Правя предполагаеми сметки:
Ако цикълът Ви е 33-37 дни, то овулация би трябвало да настъпи между 19ти и 23ти ден. И ако ден 12ти е бил на 20.12,то може би просто още е рано, а днес е 15ти ден.

Първи ден беше на 5.12, днес се пада 19ти ден. А, когато се появи бледата чертичка е било 17ти ден.  Ние ще си продължим през ден и ще се молим на коледно чудо Joy

Не знам в коя посока ще ти наклоня везните, но от една година правене на тестове само веднъж хванах О, с тестване следобед, след 4 часа без прием на вода и пишкане.

Аз виждам светлина в тунела с този коментар. Опитвам се да съм позитивна.

Много ви благодаря на всички за включването. Gift Heart

# 384
Здравейте,може ли малко помощ понеже всичко е една каша Grinning
Последната ми менструация беше на 24.11,продължителност 30-31 дни.
Засякох овулация с ленти и мерене на БТ на 15-ия ден,обаче ми захапва вече,и реших да направя още един тест за овулация, който е много положителен.
Някакви идеи какво може да се случва?
Не мога да кача снимка от телефона,не знам защо.
Благодаря ви предварително

# 385
Засякох овулация с ленти и мерене на БТ на 15-ия ден,обаче ми захапва вече,и реших да направя още един тест за овулация, който е много положителен.
Аз не бях разбрала че съм бременна по следния начин - силно кървене по времето когато ми е  цикъла (затова реших че е цикъл). После тестове за О на 14-20 ден позитивни. Момичетата казаха че може да е ПКОЯ. Аз пуснах за всеки случай тест за бременност, и вече карам пети месец на бременността.

Малко е ранен при вас за позитивен тест за бременност, но кой знае.

# 386
Аз не бях разбрала че съм бременна по следния начин - силно кървене по времето когато ми е  цикъла (затова реших че е цикъл). После тестове за О на 14-20 ден позитивни. Момичетата казаха че може да е ПКОЯ. Аз пуснах за всеки случай тест за бременност, и вече карам пети месец на бременността.

Малко е ранен при вас за позитивен тест за бременност, но кой знае.

На кой ден пуснахте?
До колкото знам,дойде ли менструация,шансовете да има бременност е нулев.
Или бъркам?

# 387
При мен с втората бременност няколко дни преди дата на цикъл всички тест лентички за О бяха с две ярки червени черти. Тогава четох из нета и понякога, но в никакъв случай не е гаранция, лентичките засичат hcg тъй като е подобен на LH. Но отново, не е гаранция. Най-добре д тест за бременност да се види за бременност, а вече на СПКЯ - там опит нямам, но съм чела из форумите тук, че пак може да дава позитивно няколко пъти вместо само 1.

# 388
При мен с втората бременност няколко дни преди дата на цикъл всички тест лентички за О бяха с две ярки червени черти. Тогава четох из нета и понякога, но в никакъв случай не е гаранция, лентичките засичат hcg тъй като е подобен на LH. Но отново, не е гаранция. Най-добре д тест за бременност да се види за бременност, а вече на СПКЯ - там опит нямам, но съм чела из форумите тук, че пак може да дава позитивно няколко пъти вместо само 1.

Здравей,теста за бременност е отрицателен.
Пусках преди 6 месеца,абсолютно всички изследвания, включително и цветна снимка направих,на 3 месеца ходя на гинеколог яйчниците са чисти,а хормоните в норма.
Просто е много странно,не съм чувала за овулация по време на цикъл Heart Eyes и за това леко съм объркана.

# 389

Според вас този тест положителен ли е ?
Защото когато направих теста тестовата черта беше ужасно бледа едвам се виждаше ,след 40 минути просто го погледнах отново и чертата беше станала много тъмна ,както се вижда на снимката.

Последна редакция: нд, 25 дек 2022, 18:56 от Lilyyyyyyy

Общи условия

Активация на акаунт