Лидл 167 - септемврийски очаквания

• 85 166
  • 1 249
  •   1
Отговори
# 975
Рецепта за кебапчета и кюфтета с помощта на планетарен миксер:
Скрит текст:
Скрит текст:
Продукти: много добре изстудена свинска кайма, по-мазна. Аз ползвам смес от плешка и флейка. Ледено студена вода, по-добре газирана. Сол и подправки.
Ниската температура е задължителна! Трябва през цялото време да е под 12°.
Каймата заедно с водата, сол и подправките (но без лук) се разбиват за 15 минути с планетарен миксер с приставката за тесто. Стои в хладилник поне едно денонощие, преди да се оформят и изпекат.
Ако искате лук в кюфтетата, се слага в каймата непосредствено преди печенето.
Ако нямате планетарен миксер, може да пробвате с приставки те за тесто на обикновен, но трудно се получава същия резултат. В този случай ще трябва да се разбива на два пъти (по 10-15 минути) , с достатъчно дълго престояване в хладилник за повторно охлаждане.
Да ви е вкусно.
Ако някой пробва, може да напише доволен ли е.

С месене на ръка абсурд, жалко...
Предполагам, че би могло да се пробва и в хлебопекарна, на програма за тесто, ако в този случай не се нагрява.
За мене планетарни ят миксер е много по-полезна вещ от хлебопекарна, меси идеално тесто, а става и за други неща.

# 976
А на мен хлебопекарната- слагам за 5 минути съставките за хляба и след това забравям за него- след около 3 часа имам топъл хляб, без да се налага да правя каквото и да е друго.
Кайма домашна правех (напоследък не ми остава време), като кълцам месо в робота и после оформям кюфтета с добавка яйца и малко хляб (сух, преди това накиснат, за да омекне отново- не е същото като с прясно отрязана филия)- независимо дали ще ги пържа или пека. Трябва по-мазно месо, за да не станат сухи, смесвала съм и свинско и пилешко също.

# 977
Според мен да се меси кайма в хлебопекарна е абсурд. Не заради друго,а заради мазнината в нея.
А на хлебопекарната замисълът е да изключи намесата на човек в процеса и да му освободи време за нещо друго. Тесто може да се замеси и с миксер ,и на ръка.
Месо меля на обикновена ръчна машинка. Но както е обяснила Недоволна ледена вода влагам по време на измесването по две,три лъжици заедно със солта. След като се поеме слагам пак и продължавам да меся. Трудоемко е ,но не невъзможно

Последна редакция: вт, 27 сеп 2022, 13:26 от Krotinia

# 978
  • велико търново
Някои да е спечелил лаптопа от играта на Лидл?
Да се похвали.

# 979
може и на ръка, но трябва да месиш много дълго. различни са кюфтетата, никога не могат да се докарат като индустриалните. за мен са ок, предпочитаме такива. и да, и аз ги правя по тази технология със студената вода.

# 980
  • Sofia
То е ясно разбира се, че всеки си има начин - за един едно е удобно, за друг друго...
Аз имах хлебопекарна - ТСМска от около  2006 година, а преди 2 години сдаде багажа... може и да бъде поправена, но...
Скрит текст:
Аз не харесах аромата на хляба печен в нея (за разлика от останалите в семейството) и пекох 2-3 пъти и приключих. Иначе правих сладко в нея и я ползвах основно за месене и втасване (взех ѝ здравето както се казва), но толкова - печах си във фурната.  Междувременно се обзаведох с планетарния (някъде преди 5-6 години) и едва след като хлебопекарната ме заряза минах на него. Сега не бих го сменила, но на машината харесвах подгряването. Ама вече не харесвам и това, предпочитам непринудено втасване и така...  Simple Smile

# 981
Някои да е спечелил лаптопа от играта на Лидл?
Да се похвали.

Публикувани ли са победителите?

# 982
да, ама тц.

# 983
Сигурно ще ме изтеглят на трети мен...тук ме нЕма...Laughing

https://www.lidl.bg/lidl-plus/laptop

# 984
Аз съм месила кайма с приставките за тесто на обикновен миксер филипс (извинявам се за рекламата, ама много си го обичам Simple Smile Наистина става много добре, ама рядко ми се занимава. За газираната вода не знаех, слагам студена обикновена.

Забравих да се похваля, че си купих вакуум-уредчето за почистване на лице. Ще пиша допълнително има ли ефект като го пробвам по-сериозно. Има няколко степени, с по-ниските става за масаж и после си усещаш лицето някак по-стегнато, много приятно усещане.

# 985
  • На изток от Ада
Имах купон 50 процента на микс от сурови ядки и сушени плодове.
Взех два пакета, отвратителни са и двата.
Миришат на стари и мухлясали, иначе на вид биват.
Такива са, хайде не всеки. Купували сме 1 път , но скоро четох за др случай

# 986
Здравейте, някой да има отзиви за заквасената сметана, която е на промоция тази седмица?

# 987

И на мен ми се бяха паднали влажни и с дъх. По-добре 100гр. читави. А с голяма част бяха стафиди.

# 988

И на мен ми се бяха паднали влажни и с дъх. По-добре 100гр. читави. А с голяма част бяха стафиди.
моето мнение - до партида и филиал е. Дали някъде може да се прочете партидата да сравним от филиал до филиал ще открием ли разлика. Някой път така ги държат, че се развалят.

# 989
  • София
Ако някой иска хлебопекарна, имам купон. Да ми пише на лични.

Общи условия

Активация на акаунт