Кралски работи и клюки - септември 2022

• 235 987
  • 3 357
  •   1
Отговори
# 2 535
# 2 536
Елизабет издирижира за последно всички и си отиде, безупречно беше.

# 2 537
  • София
На поклоненията през изминалите дни забелязах, че доста от хората, които минаваха покрай ковчега на кралицата, се прекръстваха. Днес никой не се кръстеше в църквата. Стана ми странно.
Така е. Лично за мен този вид служби не предизвикват в душата порив да се прекръстиш. По време на православната служба се четат неща, които сякаш ти движат ръката за знаков кръст..Но аз съм пристрастна.
Ами те там до ковчега са се разни величия дето нямат право да мръднат или чуждестранни делегации и затова според мен не се видя някой да се кръсти.

# 2 538
  • Разпиляна във въображението
Достойно изпращане. Хубаво е, че включиха всички в последния й път. Силен момент, когато прочетоха за последно молитвата и имената й, а ковчегът се спускаше.

# 2 539
Счупването на белият жезъл беше наистина интересен момент. Означава край на службата на кралицата като суверен.

Това не успях да видя, а най-много ми се искаше. Сигурно е било много емоционално.
Има ли видео или поне снимка?

# 2 540
# 2 541
  • София
Достойно, красиво, тържествено, пищно... Иска ми се скоро една такава сватба да коментираме, цветна и красива.

Точно по CNN дават сега момента с жезъла, ако имаш връщане на канала, иначе тук го има също: https://www.bbc.com/news/live/uk-62892350, видеото е Sceptre, crown and orb taken from Queen for final time.

# 2 542
  • Wonderland
Всичко, което исках да кажа вече сте го казали. Жезелът, който счупиха и оставиха върху ковчега ѝ...много емоционален момент за мен - край на ерата Елизабет II.
А децата! Ах, колко прекрасни бяха, давайки си опора един на друг! Шарлот, която обясняваше на Джордж как трябва да се поклони. Отдаването на почит и на двамата... Каква дисциплина и от двамата!
Едва сдържаните сълзи от всички... Честно аз си поплаках, а всички те не знам как се удържаха! (Във Фейсбук когато видях снимка на коргитата пък съвсем!)
Уникален синхрон, уникална церемония! Достойно за нейно величество! Просто не мислех за тъгата! Толкова красиво, тържествено и величествено.

Дано скоро гледаме някое щастливо събитие ...

# 2 543
  • София
Ето счупването на служебния жезъл:
Първо Краля поставя траурно знаме върху ковчега на майка си и след това Лорд-шамбеланът, чупи служебния си жезъл и го поставя върху ковчега на кралицата. В дъното се виждат кралските регалии, които бяха взети от ковчега на кралицата и символично върнати на Бог (поставени на олтара).
Малко след това дадоха спускането на ковчега в трезора, а по късно ще го поставят в параклиса - гробницата при баща ѝ, майка й и и сестра ѝ, а заедно с това и ковчега на Филип ще бъде пренесен от трезора при нея.

Да ви кажа, не виждам поводи за сватби и кръщанета в английския двор.

Последна редакция: пн, 19 сеп 2022, 20:30 от дядо хаджия

# 2 544
  • София
И аз не виждам, ама си мечтая: )

# 2 545
Излязоха няколко снимки от снощния прием

# 2 546
На поклоненията през изминалите дни забелязах, че доста от хората, които минаваха покрай ковчега на кралицата, се прекръстваха. Днес никой не се кръстеше в църквата. Стана ми странно.
Предполагам че не е имало момент в който те се кръстят според англиканските ритуали или че камерите в този момент не са фокусирали върху публиката ако е имало.

# 2 547
  • София
Елизабет издирижира за последно всички и си отиде, безупречно беше.
Ето това обобщава днешния ден, а и последните 10 дена.
Лилибет бе подготвила всичко и всички до най-малкия детайл. Със спускането на ковчега си е отдъхнала и се е присъединила към Филип, или поне на мен така ми се иска.

Тъжно, много тъжно. Няма вечни хора, но някак като кажеха кралицата и си представях само и единствено Елизабет, то друга е нямало през моя живот, де.

# 2 548
Във Фейсбук коментарите са отчайващи... Радвам се, че попаднах на тази тема, благодарности към всички, които споделяха всякаква информация и прилично изразяваха положителни и отрицателни мнения. Всички се справиха перфектно, сигурно и кралицата би била горда. Достойно изпращане, особено на финала със спускането на ковчега и гайдата. Дано Чарлз и останалите да управляват успешно и достойно.

# 2 549
  • София
Това с гайдата на финала беше ... извън този свят, все едно пренесе душата й, магичен момент.

Общи условия

Активация на акаунт