Кралски работи и клюки - септември 2022

• 235 951
  • 3 357
  •   1
Отговори
# 2 640
  • Пловдив
На снимките с брошките е с все едни и същи колие и обеци с перли...?
Елизабет II е имала стотина брошки, но някои са били любими и със специално значение.
https://www.thecourtjeweller.com/2022/04/the-queens-royal-brooch … ubilee-years.html

# 2 641
  • Някъде там
Тоест само Беа е нарушила изискването за дължина до коляното.🙄
Имаше и други с поли, над коляното, но бяха от гостите.
Това с фасинаторите ми е странно, защото имаше много дами с такива.

Дълбоки деколтета също имаше.
За лейди Амелия да не говорим. Пак беше обула танковете.
Само да я намеря в цял ръст.

Последна редакция: вт, 20 сеп 2022, 14:40 от daviz

# 2 642
# 2 643
Оле, Боже, кой ги измисля тези гениални творби на изкуството?

# 2 644
  • Пловдив
Тая снимка е зловеща...

# 2 645
Едно от редките появи на  принцеса Хая  на публично място, за службата в Уиндзор. Бившият й съпруг, дубайския шейх Мохамед също е там за е среща с Чарлз на прием след погребението и наблюдателите са се оглеждали за евентуална конфузна ситуация ако се засекат с брат й, принц Хасан от Йордания.Наскоро  Хая, която е оксфордски възпитаник, се разведе в Лондон заради афера с бодигард. Съдът й даде двете деца и 554млн лири, рекордна сума за британски развод. Очаква се поголяма част от сумата да бъде ползвана за охрана на децата. Хая живее в английската провинция и е била в близки приятелски отношения с кралицата покрай общата любов към конете и конните състезания. В скорошно интервю тя говори за това как Елизабет II й е дала утеха след смъртта на майка й в хеликоптерна катастрофа през 1977г и след смъртта на баща й Крал Хюсеин през 1999. "За мен тя беше като постоянно присъствие във всеки аспект от живота и мисля че нямаше решение което да съм взела без да се замисля, Какво би направила Нейно величество, Какво би казала Нейно величество?"
С брат си

Шейх Мохамед

Йорданският Крал Абдула й е доведен брат

Хая и шейх Мохамед като съпрузи

# 2 646
  • София
.....
Знае ли се как изглежда въпросната гробница? Някой, извън близките, влизал ли е там и разказвал ли е?
Ако питаш за криптата, писах по-назад и пусках линк с картинки.

....
Да, за криптата питам. Връщам се да ги търся. Пропуснала съм.

# 2 647
  • Някъде там
Ефинбуш, това е чичото на Хая. Брат на баща ѝ Хюсеин.
Хасан бин Талал е член на йорданското кралско семейство, който е син на крал Талал и кралица Зейн ал-Шараф, брат на крал Хюсеин и чичо на крал Абдула II.

# 2 648
  • Пловдив
А какво ще стане с тоалетите, шапките на Кралицата?

# 2 649
Как какво-в музея!

# 2 650
В Музея на модата има някои кралски одежди, вероятно ще се сдобият с още.
https://www.fashionmuseum.co.uk/events/royal-women

# 2 651
# 2 652
Ръкавиците от коронацията на Елизабет I през 1559 г. и на Елизабет II през 1953 г.

На мен сякаш от всички коментирани най-малко ми допада роклята на Беа - нито дължината ми харесва, нито модела. Кейт беше великолепна, голите ръце на Меган не ме подразниха, нито пък деколтето на лейди Луиз.

# 2 653
Ръкавиците от коронацията на Елизабет I през 1559 г. и на Елизабет II през 1953 г.

Това е един от моментите, в които си давам сметка, колко много сме ощетени от 5-вековното чуждо владичество и унищожаването на средновековното ни царство. Почти нищичко не е останало, никаква приемственост няма.... Ръкавиците на едната Елизабет от 16 век и на другата - от 20 век! Велико!

# 2 654
Не знам откъде е информацията за развода на Хая, ама жената е в постоянна опасност за живота от бившия си мъж, аз дори се учудих, че е отишла вчера.
Тази афера с бодигард ще да е от алтернативните новини посочена като причина за развода...

Общи условия

Активация на акаунт