Отговори
# 525
Дояде ми се баница! Ще си спретна една.
Днес бях за последно на лекар. Свършихме всичко - тонове на бебето, изследвания, документация, информация… и в неделя на обяд на операционната маса. Попитах небрежно кои са им анестезиолозите и ми казаха, че най-вероятно дежурна тази седмица ще е Добрева. Изобщо не съм питала нищо повече по въпроса, това е отговаря, който исках. Пък да видим. Питах за самостоятелна стая… ако имало свободна. Преди години се запазваше предварително.
Няма да оправям кошарата на бебето преди болницата. Когато се върна. Моите диванета я обърнаха на играчка и докато си обърна гърба са вътре - те, играчките им, въртележки пеят, чаршафи се тъпчат. Викам, крещя, говоря, обяснявам. Няма смисъл! Говори си, не ни пречиш! Ще я направят на мармалад до 29-ти. Даже се притеснявам и за дрехите на бебето. Каката има голям мерак да ги разглежда или ползва за кукли и плюшени играчки. А баща им 5 дена като забие поглед в тв или тел ….

# 526
  • София
Хахах, и тук ми е познато- децата разбират за кошарката,защото са по- големи, макар че изразиха желание да легнат в нея. Казах,че ще ги унищожа. Обаче котката-не. Затова ще постеля и оправя и отгоре ще завия с едно дебело одеяло,за да не може да влезе отдолу. Дрехите не знаят къде са. Мм твърди, че ще банне спалнята и дори той ще продължи да спи на дивана(нали го прокудих заради хремата).
Аз вече изядох един шоколад днес. След малко ще си направя пудинг.

# 527
  • Варна
Kanari, днес ми е последна нощувка и утре е изписването. Blush При секциото са 4 нощувки тук, а аз постъпих в неделя. Нямам търпение!
Хапвайте сега момичета, че после ще има леки пости. Grinning
Femme, много добра новина за анестезиоложката. Blush А от любопитство, защо си избра да е в почивен ден? Thinking

Аз не смея да питам ММ как е с чистенето. Бая задачи има, а на всичкото отгоре малкия болен и днес не е на ясла и се грижи за него. Дава му лекарства и го води на лекар. Та не ми се иска да го натоварвам допълнително. Каквото е такова, аз и без това не съм топ домакиня и чистофайница. Но съм сигурна, че ще пусне прахосмукачка и ще подреди колкото може, защото ще имаме гости (баби и дядовци) утре на изписването. Ще се погрижи и за почерпка за тях.

Като казах почерпка се сетих нещо относно черпането на лекари. Имам малко далечна връзка с една братовчедка на моя лекар, та косвено знам, че той е казал, че не са фенове на сладките неща, защото всеки носи такова и постоянно имат бонбони и торти. Много обичали солена почерпка - мезенца, кетъринг, пица. Нещо соленичко за разнообразие един вид. Grinning
Ние лично май няма да черпим. Още не съм решила, ама като цяло съм неутрална към тази традиция. Нито против, нито за.

# 528
  • София
Уу 4 дни е супер- при нас май е 5. Надявам се да не са 6. Искам да ме изпишат ден преди рождения ми ден,а не на него. Не че има значение,но да съм си вкъщи...а мм ще го кара в събота сам неговия. На мен 4 ден би ми се паднал в неделя, та не мисля, че биха ме изписали.

# 529
Канари, пътеката е 4 нощи (5 дни), като се брои от деня на прием. Би трябвало в понеделник да те изпишат.

# 530
Kanari, на коя дата ти беше РД-то?

Jinx_, това ми е трета успешна бременност (макар и съвсем случайна). И при трите термина ми се пада на 2-ро число от различни месеци. И когато с първото дете се разбра, че ще е секцио, поисках най-ранната дата, за да се свършва. АГ каза най-много 7 дни преди термин вадя. ОК, 25-ти. После с второто пак се засече термин 2-ро число, ама от друг месец. Айде, вадим на 25-ти пак, да не им забравяме датата на раждане 😜. И сега с номер 3, първото което видяхме е, че термина пак е на 2-ти и беше ясно, че всички ще са родени на 25-ти някой си месец. По случайност първите ми две деца са и с имена, започващи с буквата М. Изначално доста се замислих дали да не продължа “традицията”, ама то вече ще стане
… 🤣
Почерпка най-вероятно няма да нося в болницата. С първото бебе таткото даде нещо на АГ, не знам какво. Даже не съм се интересувала. С второто, нищо. Той не видя нито лекар, нито бебе 15 дена след като наложиха извънредното положение заради Ковид. Аз пък изобщо не мисля да се занимавам с такива работи. Щом се мъча 9 месеца и после докато лежа в болницата, той си черпи всички около себе си, значи може да се погрижи и болницата. Плюс, че не мисля да има каквито и да е изписвания този път. Не искам никой в болницата. Само таткото да ме вземе. Живея на 5 минути буквално от болницата, могат да чакат у дома, колкото да видят бебето. И, ай довиждане! 😬
А, да, може да ги черпя по едно парче торта на крак, щото ще съм рожденичка и толкоз… Ще искам да си видя децата, нещата, дома… самоще ми е до този и онзи… ще чакам само  баби, дядовци, толкоз!

# 531
  • София
Моят е на 27. На мм е на 24ти- реалната дата на термина ми,ама...не поискаха за тогава да насрочат (той много искаше, не знам защо).
Аз съшо съм на 5 мин от болницата и точно вчера обмислях дали да идват децата или да си ходят на училище, за да мога аз спокойно да си се прибера и поуспокоя малко преди тегния джангър- защото те вдигат адски шум,ще се превъзбудят,ще квичат, ще му се завират, ще прекъсват, ще спъват...та май ще си сотят на училище и следобяд ще пратя някой да ги прибере. И това за поперпка вкъщи ще го оставя на мм. Миналият път беше ужасно, да не се повтарям, но нали разказах ситуацията. Сега от моя страна е само майка ми, от негова- също. Като си се познавам как се изнервям по принцип и как ще съм в тоя момент... За баща му не знам, но повече хора няма да идват. Оставям го да уговори и педиатъра. И това е.

# 532
  • Варна
Хехе, Femme, много яка традиция! Blush И при нас за малко да се случи и двете деца да са на еднакво число (30-ти), ако фъстъка не беше избързал. Grinning

Иначе за родата, нашите хич не са някакви нахални и напористи баби и дядовци, затова нямам нищо против. То реално в болницата ще пуснат само таткото да вземе бебето и да направим снимка. После с 2 коли към вкъщи, кратка почерпка без трапези, по-скоро тип кафе.
Предишния път мм беше организирал (като изненада за мен) украса вкъщи с балони и надпис, но сега дълбоко се съмнявам да е имал време и за това.

Kanari и аз бих ги пратила на училище, ако ще ви е по-спокойно така. При мен се случва хем почивен ден без ясла, хем малкото е болно, така че ще сме пълен комплект при всички положения.

# 533
И при моите деца ще е същото. Ще има викове, крясъци, бутане, пипане… “да го видя… вода да му дам… да го преоблечем… още ли спи, я да го събудим… пусни му въртележката… сложи към в кашарата всички играчки, за които се сетиш, ако може го затрупай…”… такива ги очаквам 😂😬🤷🏻♀ Ама с тази варицела в градината, ще са си у дома… а и може би аз ще искам да си ги видя (поне първите 10 минути).
На педиатърката ѝ звъннах днес. Ама тя ми “изгледа” и двете деца, та си я исках и за третото.
Обикновено таткото събира вечерта на раждането моето и неговото семейство + приятели да “пукат” и ядат. Черпи и на работата си. Така, че няма много смисъл от излишни партита на изписването, мое лично мнение.

# 534
Аз нямам конкретно отношение към почерпките в болницата. А относно роднините - моите и неговите родители ще дойдат пред болницата и после кой от къде е - никой не искам вкъщи. Късметлийка съм,че са съобразителни и не очакват да ги викам,черпя и гостя. Аз и пред болницата не исках никой, но все пак прецених,че няма как това бебе да го крия вечно, а и там никой няма да му се навира и пипа, пък и с един куршум много зайци. Не да ми се точат дни наред в нас за да го виждат.
Femme Много яка традиция, наистина. През колко години са децата? Голям късмет термина да е все 2ри число. 😀😀

# 535
За почерпката този път взехме една фамилна пица и коли и фанти. Много се зарадваха.

# 536
AloveUnreal, мда, странно, защото реално цикълът ми през годините търпеше промени в дължина. Освен това едното ми дете е инвитро. После пък се смяташе, че деца вече не мога да имам, щото нямам резерв. Имам и едно кухо яйце, чийто термин нямаше да е 02 като го смятахме. Доста случайности, но пък резултатът е “щастие”. Иначе децата са на 6.5, 2.5 и 0 (за сега) години.
valari86, това е почерпка за самия персонал при раждането ли? Предполагам не ств почерпили АГ с фамилна пица… аз наистина не съм се интересувала до сега кой с какво и кого черпи.

# 537
Мъжът ми е носел почерпка за акушерките - кошница с мезета и сирена. Аз като цяло съм малко против, на АГ не съм носила нищо.
Jinx_, 120 лв на вечер е в двойна стая. Избора на екип си е 900, 1380 лв платих аз. Значи самостоятелната стая е 140 на вечер.
Femme, много готино, че са на една дата. Моят големият е на 23.01, нямаше как да добутам до 23.09, а на 23.08 е на едната ми приятелка детето.

# 538
Мда, Tess_, от случайно число ми стана любимо. 😁
Т.е. реално самостоятелната стая струва 260 лв, а двойната 120 лв. Обаче за двойната щеш, не щеш ги плащаш и така се води, че се доплаща за самостоятелна 140 лв. Така го разбрах аз.
Честно казано предвид високата инфлация и скока на цените на всичко, от болницата нямат почти никакво увеличение на цените. За две години и половина са вдигнали цената на секциото с няколко кг месо, 100-на лв от 2020 г. За пакета за следене нямам точен спомен колко беше тогава и колко беше сега.
Мъжът ми е носел почерпка за акушерките - кошница с мезета и сирена. Аз като цяло съм малко против, на АГ не съм носила нищо.
Jinx_, 120 лв на вечер е в двойна стая. Избора на екип си е 900, 1380 лв платих аз. Значи самостоятелната стая е 140 на вечер.
Femme, много готино, че са на една дата. Моят големият е на 23.01, нямаше как да добутам до 23.09, а на 23.08 е на едната ми приятелка детето.

# 539
Момичета връщам се от преглед. Бебка върви една седмица назад, че и повече... Не знам как става това, до сега си отговаряше точно на седмицата. Плацентата 3 степен каза моята Аг, което за 38 седмица е нормално, ама не я хранела вече на макс. И ми изписа протеин. Изобщо не го очаквах, това ми бяха последните тонове при следящата Аг, едва ли не очаквах, че до дни ще родя и се бях настроила. А сега вместо 4.10, термина става 11.10.  😔😔😔 Но каквото, такова. Ще си чакаме. Иначе 2900 грама е, струва ми се добре. Аз съм се родила 2500, не очаквам някакво голямо бебе.

Общи условия

Активация на акаунт