Отговори
# 540
Никол, поради каква причина се сменя термина в толкова напреднала бременност? И доплер правиха ли ти? Моя АГ гледа преди всичко доплера, за да прецени как се храни бебето и дали е добре, а не как изглежда плацентата. Коя седмица си?

# 541
  • София
Важното е да сте добре, пий протеина-тя ще навакса, а може и по- ранп да си тръгне, така че няма страшно!😊 само чакането е кофти, но няма как...3 степен за 38 гс е ок. Моята в 37 беше 2 към 3 и ми казаха,че е ок, обаче после пък другият лекар я измери 1..
Не знам как стават тия работи, но цялото това мерене не е точен процес, нищо не се знае.
В надежда цемите са сериозно вдигнати за 9 г. Аз,платих тогава 1950 лв, сега е 2700. И това е след пътека. От допълнителното здравно ми поемат 900- демек към 2 ще излезе, но така или иначе ми се вижда бая. Ама това е.

# 542
Femme, и аз така ги смятам, 140 се доплаща за самостоятелна стая. 1200 мисля платих 2019 г., честно казано и аз очаквах да са вдигнати с повече цените.
Ние имаме акт за раждане вече, трябва да отида до ЛЛ да го запише, имам да взимам направления за големия и за мен. И това трябва да стане в петък, защото другата седмица ММ е на работа вече.
Някой пускал ли е документите за еднократната помощ от социалните онлайн? От системата за електронни връчвания ли се прави?

# 543
На мен ми мериха днес за последно тонове в Шейново и после казаха от другата седмица в спешния им кабинет през 2 дена. И като минат 7 дена с багажа да съм постъпвала в болницата Sad
Направо ми е отвратително да раждам там, ама няма да дам 3 хиляди за едно и също нещо горе долу. Направо не мога да повярвам, че няма една тоалетна хартия в тоалетните им. Просто е безумно. Да не говорим, че едвам се събирам в тоалетната. То не може човек да влезе с корем и раница. Няма накъде да мръднеш, да се обърнеш...Абе отврат просто. Само се моля да не ме заразят с някаква вътре болнична инфекция. Преди години свекърва ми е била 15 дена на лечение там след раждането като я заразили нещо. Та накрая се подписала и се прибрала вкъщи да се лекува. Та според нея и сега било същото. Направо ще взема вкъщи са си родя и да ми се свършват дилемите. Grinning

# 544
Никол, може да си писала преди, но къде се следиш? 2900 не ми звучи толкова малко, доста бебета се раждат под 3 кг. Особено момичета.
А пък това с термина звучи много странно. Аз знам, че финалните седмици започват по-малко да наддават  бебетата.
Моето бебе си върви цялата бременност уж дребничко. Последно 33 седмица беше 2155гр и от тогава не знам колко е наддала. В петък съм на преглед, вече в 38+4 и ми е малко напрегнато да разбера колко грама е, как са води, плацента...
Предходните месеци се застъпваха с феталните морфологии  и болничните по 2 прегледа месечно, а сега на финала по 1 път месечно.
Е на тонове ходих междувременно, но на УЗ не.

Момичета връщам се от преглед. Бебка върви една седмица назад, че и повече... Не знам как става това, до сега си отговаряше точно на седмицата. Плацентата 3 степен каза моята Аг, което за 38 седмица е нормално, ама не я хранела вече на макс. И ми изписа протеин. Изобщо не го очаквах, това ми бяха последните тонове при следящата Аг, едва ли не очаквах, че до дни ще родя и се бях настроила. А сега вместо 4.10, термина става 11.10.  😔😔😔 Но каквото, такова. Ще си чакаме. Иначе 2900 грама е, струва ми се добре. Аз съм се родила 2500, не очаквам някакво голямо бебе.

# 545
Nikol_Triova, изобщо не са на 100% вярно тези измервания. С първото ми дете през цялата бременност слушах как избързва с 2 седмици и ще се роди много голямо бебе. Накрая изостана и се роди 3400 гр. С второто в началото пак бебе същото. Избързваше с две седмици. Роди се 3500 гр. и двете 7 дена преди термин, със секцио, без да имам каквито и да е симптоми на приближаващо раждане. Т.е. щяха да си откарат до термин и след, акорабдането беше нормално. Сега с третото, термина ми избърза с почти месец напред. АГ се шашна и ми забрани всякакви бели високо въглехидратни храни и т.н. Според последнния ехограф беше успяло да намали избързването на 3 седмици и терминът ми беше 11 септември. Днес е 21. Нямам контракции, паднали тапи, изтекли води. Имам обичайните гадни симптоми на бременността в 9 месец. Явно и това ще си изчака термина въпреки “предсказанията” на ехографа. Така, че едва ли ще се бави до 11
октомври твоето човече 🤗🤗🤗

# 546
Благодаря ви, момичета! Успокоихте ме!  Следя се в МЦ Пентаграм, горе долу съм доволна, особено акушерките са много яки. Иначе съм в 38 г.с. така че си има време до термин. А терминът не са го сменили, просто обясниха, че е възможно да има забавяне 5-10 дни, което било нормално и да не се шашкам. Иначе ще раждам в Св. Лазар, с Олга и Паликов.

# 547
Момичета имам едно питане отностно кърменето. Аз не мога да кърмя бебчето защото нямам зърна и от начало неможеше да захапе. Ползвам помпата да ми образува зърната и после веднага му давам ама не иска да засуче почва един рев почервенява аз се панирам и почвам да се цедя. Правилно ли постъпвам или правя грешка? По колко пъти да се цедя като се напрегнат гърдите тогава ли? Давам му и АМ. ПОМАТАЙТЕ!!!

# 548
Кристал във ФБ групата ли си? Ако да-пиши ми на лично там, ще опитам да ти помогна Simple Smile

# 549
  • София
Crystal,  по- добре пиши на някоя консултантка по кърмене-акп трябва да дойде да погледне. Аз също нямам зърна и така и не се получи,но нямах и гърди преди, та общо беше зле. Иначе ако опиташ да не се панираш и спокойно да пробваш няколко пъти, или пък след оформяне с помпата да сложиш силиконово зърно...според мен консулт. Ще ти помогне.
За Шейново има много истории- те имаха зарази , после по едно време имаха и проблеми с храната- аз,го улучих това и лежах 2 седмици там за,задържане- понеже не даваха манджи заради заразата, изкарахме на хляб и шпек! Хляб и шпек на бременни жени!!!!за,количеството няма да коментирам. Добре че тайно ни внасяха родителите и мъжете, иначе щяхме да изпукаме. Това за тоалетната хартия също ме убива- ако щете ми вярвайте, такъв ми е навик, и сега съм си сложила роло в чантата- после с децата сме лежали в токуда и в здравето- същата работа!!! Всеки сам си носи хартия. Да не говорим за съдове и прибори. Сега пак съм си взела, то пишеше да имаме чаша само,ама аз и виличка и лъжичка нося. Страшна мизерия! Та да- разбирам, че държавно, но да няма тоалетна хартия и самите тоалетни да са в този си вид....

# 550
Много зле, ама много! Разбирам, че не им се плаща добре на лекари и болници като цяло , че корена е много дълбоко, ма все пак... нали уж е призвание тая професия- а те как се и държат безобразно е меко казано! Моя близка роди в Норвегия и честно казано остана много доволна - безплатно, самостоятелна стая, бебето при нея, отложено клампиране, кожа в кожа, вода и фрешове докато ражда, че и някаква дребна храна ако била много гладна , абе всички "екстри" , но къде да се сравняваме ние с тези държави 😬
Alegra03 ако не е тайна какво ще платиш в Шейново като цена 🤔
Cryystal и аз мисля, че най- добре към консултант да се обърнеш, знам, че спасяват кърменето често Simple Smile)) успех
Мами, това дали е притеснително при положение, че стерилната е ок 🫤

# 551
Pandapanda90 Ами честно казано нямам представа колко се плаща. Няма да съм с избор на екип, та мисля че трябва да е безплатно. Сега гледам в ценоразпис пише нормално раждане 110 лв. Ще си плащам за вип стая, пак не знам колко, ако има на момента.
Честно казано, на фона на 8 хиляди, които платихме в св.лазар дори не питам.
За съжаление е така в България и като чувам от познати как е в други държави и ми става супер гадно. А това е някакъв единствен, неповторим момент в живота на една жена и е супер скапано, че вместо да съм спокойна аз се стресирам какво ще ми се случи и на мен и бебето и в държавна и в частна болница. Sad

Kanari хахаха, много се смях на този хляб с шпек. Е отврат! Честно казано за храната изобщо не ми пука. Много обичам да ям вкусни работи, ама не ми пука. И без това съм заръчала на мъжа ми да дойде отпред с малко червено вино, суши и пица хаха
Ама това с тоалетните направо ми е мъка. И без това ходя по 100 пъти. Като родих предния път за месец-два беше голяма мъка излизането. Трябваше по маршрута тоалетни да има.

# 552
Alegra аз точно твоето мнение бях чела в Св. Лазар групата преди месеци и се отказах от болницата тогава. Но после така се стекоха нещата, че се отказах и от Надежда и реших все пак да се срещна с Олга. Тя изрично обясни кое колко се плаща и че ако се наложи да лежи бебето в кувьоз или да има кръвопреливане ще се плаща допълнително. Самото раждане в двойна стая вече е 3110 лв... Ми мислихме, мъдрихме и решихме, че ще е там. Засега не съжалявам, наистина се чувствам по-спокойна като имаме план за раждане, където е обсъдено всичко.От свещите и музиката, до епидуралната, контакта кожа в кожа, отложеното клампиране и дори възможността за спешно секцио. Бащата да е с нас също ми беше голям приоритет. Наистина се надявам да съм взела правилното решение за нас и да не се случи да надвишим говорената сума. Божа работа 😕

# 553
Alegra аз точно твоето мнение бях чела в Св. Лазар групата преди месеци и се отказах от болницата тогава. Но после така се стекоха нещата, че се отказах и от Надежда и реших все пак да се срещна с Олга. Тя изрично обясни кое колко се плаща и че ако се наложи да лежи бебето в кувьоз или да има кръвопреливане ще се плаща допълнително. Самото раждане в двойна стая вече е 3110 лв... Ми мислихме, мъдрихме и решихме, че ще е там. Засега не съжалявам, наистина се чувствам по-спокойна като имаме план за раждане, където е обсъдено всичко.От свещите и музиката, до епидуралната, контакта кожа в кожа, отложеното клампиране и дори възможността за спешно секцио. Бащата да е с нас също ми беше голям приоритет. Наистина се надявам да съм взела правилното решение за нас и да не се случи да надвишим говорената сума. Божа работа 😕

Аз до свещи, музика и епидурална нямах време да стигна хаха. Но присъствието на бащата наистина е страхотна възможност. Добре че беше той там, че не знам какво щеше да се случи с бебето.

# 554
Момичета, аз съм казвала, че цяла бременност не съм имала контракции и не знам какво точно е усещането. Е, снощи май имах и то доста.
Стягане отпред на корема без болка, но с доста сериозен дискомфорт и в същото време болка в кръста. Пак не съм на 100% сигурна, защото бебето се движеше и се изпъваше все на една страна и не знам дали това не провокираше усещането за стягане на корема. Но по едно време беше доста интензивно и си мислех, че си е начало на раждане, доста се изплаших.
По гръб не ми е вариант да спя, на ляво също не беше ок, много ме стягаше, единствено като те обърнах на дясно ме успокои  и заспах към  4 часа... Тази сутрин за сега няма нищо. Утре съм на преглед, ще видим как е положението.
За първи път ми се случва подобно нещо.
Отделно вчера вечерта бях със стегнати чорапи и видях, че са ми се впили в краката и имах малко подуване на глезените. Мислех, че до сутринта ще отшуми,  но сега като станах видях, че все още са ми малко подути, съвсем леко. Отоци също до сега не съм имала. Мерих кръвно 98/78. Ще проследя, надявах се тази екстра с отците да ми се размине.

Общи условия

Активация на акаунт