Отговори
# 555
Алегра, а иначе ти с Олга ли си раждала в Св. Лазар и ако е с нея , то тя не съдейства ли с проблема?
И аз съм си пред дилема още с неизбран екип в 9 месец😀 ако бях с главично щях да я избера вероятно, но сега май не ми се дават тия минимум 3000 лева, в Св. София на Мазнейкова е 1600 секциото в двойна стая и доста се замислям за там, в държавна нямам смелост секцио и то първо раждане 😅

Alegra аз точно твоето мнение бях чела в Св. Лазар групата преди месеци и се отказах от болницата тогава. Но после така се стекоха нещата, че се отказах и от Надежда и реших все пак да се срещна с Олга. Тя изрично обясни кое колко се плаща и че ако се наложи да лежи бебето в кувьоз или да има кръвопреливане ще се плаща допълнително. Самото раждане в двойна стая вече е 3110 лв... Ми мислихме, мъдрихме и решихме, че ще е там. Засега не съжалявам, наистина се чувствам по-спокойна като имаме план за раждане, където е обсъдено всичко.От свещите и музиката, до епидуралната, контакта кожа в кожа, отложеното клампиране и дори възможността за спешно секцио. Бащата да е с нас също ми беше голям приоритет. Наистина се надявам да съм взела правилното решение за нас и да не се случи да надвишим говорената сума. Божа работа 😕

Аз до свещи, музика и епидурална нямах време да стигна хаха. Но присъствието на бащата наистина е страхотна възможност. Добре че беше той там, че не знам какво щеше да се случи с бебето.

# 556
Панда, с Олга раждах, да. Ами в първия момент дойде в стаята и каза, че становището на неонатология е пълна глупост и нищо му няма на бебето. После след час два започна да мрънка, че явно му има нещо. А неонатолозите ми обявиха, че "това бебе няма да го бъде". Абе, пълни говеда бяха. Доколкото разбрах правели страшно много мръсни номера на Олга на всичките ѝ пациентки, раждащи естествено. Иначе имам приятелка родила секцио там, 6 месеца преди мен, и е много доволна.
Не знам какво да те посъветвам за секцио. Аз пък някакси повече бих имала доверие за секцио в държавна болница. Но не съм сигурна, де.

# 557
На мен в Окръжна София ми е 800лв-с избор на екип (секцио/естествено), упойка и самостоятелна стая +до сега не съм платила нищо за преглед/тонове/изследвания и т.н. със страхотен лекар Simple Smile
Относно подготвителните контракции, снощи бях на ръба...на ден са по 20 поне и дори докато лежа отпусната.  Много ми писна от тях,този задух и стягане...
Аз довечера съм на последен преглед, та ще видим май и за разкритие за пръв път...стискай те палци!

# 558
Мен ме приеха в болницата вече. Simple Smile Минах тонове, ЕКГ, кръвни и сега чакам да ме викнат за ехограф. Цялото отделение е в такова добро и весело настроение, че чак на мен весело ми става. 😀 Още не съм се притеснила за утре, но подозирам че сутринта ще ми стане напечено.

# 559
  • София
Браво, Алпве, аз съм адски изнервена-от 2 ч чакаме, за да ни кажат,че трябвало да,мина пътво лаборатория- там има 30 човека опашка. А твзи изследвания ги имам, не са изтекли, сигурна съм. Мн се издразних. Освен това е пълно с хора,има 6 планови секциота утре. Няма шанс да съм сама в стая, санитарката се оплаква, че е сама на смяна...ей такива работи.
Иначе ме прегледаха- нямам и половин мм разкритие- даже не го усетих тоя преглед- тя вика неприятно ли ви е, аз- въобще не ви усещам пръстите даже. Егати как се закучи това бебе Simple Smile
Иначе ми е малко нервно, малко съжалявам за ест. Раждане Sad това ме прави тревожна.

# 560
Канари, голям хаос. На мен на регистратурата веднага ми казаха да сляза за ковид тест ( имаше само една жена преди мен ) и после ме приеха и от самото отделение ми пуснаха кръвни. Ти знаеш ли по кое време ще си утре? На мен АГ ми каза, че всичко се случва, има спешни почти ви аги и няма как да ми каже, а в самат болница не съм питала.
Тука ми измериха бебето 3,400, а преди два дни моя АГ каза 3,150, та ще видим колко ще се роди накрая. Иначе главата му е високо и имам 1 пръст разкритие ( ако се брои за такова изобщо) и едва ли щеше да тръгне спонтанно скоро.

# 561
Е момичета аз все още не съм родила трябваше снощи да ме приемат за индукция, но решихме да я отменим за днеска за да дадем шанс на беба с още един ден да тръгне сама, но уви вече е почти 13 часа и нищо даже не спира да шава из корема ми въпреки, че е доста надолу. Така че довечера с багажа отивам в МД за индукция и ще се надявам всичко да мине бързо и да си я видя. Ако не стане с индукция и на секцио съм съгласна само да я изкарат вече и да си я взема. Много време преносих (от 13.09) и почвам да се плаша въпреки, че АГ ме успокой, че все още плацентата е доста добре, а водите ми са по-намалели, но били в границата, но маточната шийка не е готова. И така пожелавам ви всичко най-хубаво и късмет на тези, който са вече в болниците и чакат с нетърпение. 😊

# 562
Е момичета аз все още не съм родила трябваше снощи да ме приемат за индукция, но решихме да я отменим за днеска за да дадем шанс на беба с още един ден да тръгне сама, но уви вече е почти 13 часа и нищи даже не спира да шава из корема ми въпреки, че е доста надолу. Така че довечера с багажа отивам в МД за индукция и ще се надявам всичко да мине бързо и да си я видя. Ако не стане с индукция и на секцио съм съгласна само да я изкарат вече и да си я взема. Много време преборих и почвам да се плаша въпреки, че АГ ме успокой, че все още плацентата е доста добре, а водите ми са по-намалели, но били в границата, но маточната шийка не е готова. И така пожелавам ви всичко най-хубаво и късмет на тези, който са вече в болниците и чакат с нетърпение. 😊
Ако лекарите те уверяват, че всичко е наред с плацентата и водите, изобщо не се тревожи. Просто бебенцето не е готово още. Явно си им трябва различно време. На моето му трябваха цели 12 дена след термин да се реши да излиза. И стана спонтанно, без никакво предизвестие. Много се надявам и това да не се бави толкова, но ще чакам, ако всичко е наред. Успех ти пожелавам!

# 563
Момичета, много се вълнувам за вас!
Най-накрая дойде момента след всички групи, писания, оплаквания, мъки...чакаме новини с нетърпение:)))

# 564
Благодаря момичета ❤ Утре съм на консултация при Олга и ще реша следващите дни оставам ли там или изчезвам 😄 иначе аз от самата нея чух, че "акушерките не трябва да ги слушаме, а само към нея да се обръщаме" усетих че не са в много добри взаимоотношения така да се каже 😂
Панда, с Олга раждах, да. Ами в първия момент дойде в стаята и каза, че становището на неонатология е пълна глупост и нищо му няма на бебето. После след час два започна да мрънка, че явно му има нещо. А неонатолозите ми обявиха, че "това бебе няма да го бъде". Абе, пълни говеда бяха. Доколкото разбрах правели страшно много мръсни номера на Олга на всичките ѝ пациентки, раждащи естествено. Иначе имам приятелка родила секцио там, 6 месеца преди мен, и е много доволна.
Не знам какво да те посъветвам за секцио. Аз пък някакси повече бих имала доверие за секцио в държавна болница. Но не съм сигурна, де.

# 565
И аз преносвах с един ден, термина ми беше за 15.09., аз на 16ти реших, че трябва да готвя 2 различни неща + да изпека 10кг чушки, да ги почистя и прибера във фризера. Потроших се цял ден напред - назад и на другия ден сутринта се събудих от контракции. На обяд извадиха бебето 😊 така че който преносва - да изпече 10-20кг чушки и нещата ще се случат до часове 🤣

# 566
Стискам палци на всички момичета които ще влизат да раждат. Пожелавам бързо, лесно раждане и след това възстановяване.

Аз още се боря с моят проблем с кърменето, но мисля че почвам да го овладявам. Вчера пих 2 чая мента от 2 дни пия Лицетин  и сякаш има ефект и ми намаля кърмата малко. Ще видя как е до утре и може още 1-2 чая да пия.
Иначе понеже след раждането се сдобих с няколко вътрешни и външни шева, сега леко ми опъват външните, забравих да питам моят доктор кога трябва да падат.

# 567
  • София
Настаниха ме най- после, нещо бебето не спира да мърда и тоновете са брутални. Ма не усещам болка. С още 2 момичета сме в стая, ама засега е ок, като родим ще ни местят на др етаж,та няма да сме в тази конфигурация. Едното е за индукция и е симпатяга, та с нея си лафим. Ядохме. Казаха-за последно. Утре в 7 клизма😬 мразя!!!
Доста се формираме да раждаме следв. Дни,ще е готино😊
Ще се справиш, valari, щом имаш кърма,всичко ще е наред. Би трябвало да се нормализира скоро.

# 568
Изпуснала съм много от темата.... Но имам въпроси
Момичета, кажете кои помпи са хубави, моята май издава багажа.?

До днес майка ми беше вкъщи да ми помага утре съм сама, днес останах сама за един час и двете бебета ревнаха, искат на ръце, не знам как да ги успокоявам, не мога да нося и двете деца.
Накрая ги сложих в гнездата им и започнах да ги рсзнасям из стаята, та се успокоиха.
Напоследък се научиха, едното като ревне и другото започва.
Мацките с близнаци, как се справяте? Как успокоявате и двете деца едновременно?

# 569
Малко инфо от мен...бях на тонове-бебка е доооста ниско и имам контракции (не подготвителни,макар че не усещам болка,а камо стягане и задух). Провери за разкритие...УЖАС 😁...1 пръст,но шийката е мека и след неделя да очаквам нещата да се случат вече,или около термина-сряда.
Не официално, но пускат на свиждане и нп 😊

Общи условия

Активация на акаунт