Есента не е далече, ДЕКЕМВРИйското човече за първи стъпки се готви вече! (Тема 6)

• 22 761
  • 752
  •   1
Отговори
# 240
Аз случайно се сетих, че с пауча е същото като със сламка. Един ден просто реших да пробвам това шише, не се получи, сетих се за пауча, показах го и взе, че стана. Не знаех, че го и други хора го правят.

# 241
  • до най-прекрасния мъж
Феъри, намерих. В Рая Тойс имат пълен асортимент на биби за шишета. Дано ни приключи драмата Simple Smile В сайта няма, но в магазина в Пловдив имат, да се чуди човек Simple Smile
Ще я пробвам с паучовете, като се върнем от село другата седмица.

# 242
  • София
Не съм писала отдавна, но все не ми остава време. Малката расте със скоростта на светлината и вече ми трябват очи и на гърба. Все още няма мераци да ходи, но пък пълзи като хлебарка и се изправя навсякъде.

Бяхте коментирали наскоро дремките. При нас деня расте ли, расте, но все още е твърде рано за една дрямка. Интервалите ѝ са вече от порядъка на 3.20/4.00/4.10-15. Сутрин я будя в 8, дневния сън е 2 часа и няколко минути. Първата дрямка я оставям да спи колкото иска - обикновено е макс час и 20 минути, а от втората задължително я будя в 17:30 и тя варира - обикновено 45-50 минути. Вечерното заспиване вече идва след 9 и 30, а на мен ми е късно. Докато вечеряме и се оправим и то става 23:30 - 00:00. Нощите са сравнително спокойни. Буди се понякога,когато не може да си намери бибата и веднъж за мляко. Буденето за мляко започна да го измества все по-късно нощем,а има и единични нощи,в които не се буди. Надявам се скоро да отпадне това нощно хранене.
Нощния сън е около 10ч. И 20-30 минути и се чудя докога ще продължава това разтягане на интервалите като то яде от нощния сън.

Хапва си добре. Засега не мисля да я записвам на кухня, но скоро ще започна да ѝ предлагам плавно обща храна. Не съм въвела още риба, но и не знам защо отлагам. С киселото мляко също съм малко предпазлива, тъй като ѝ поразхлабва коремчето, ако е в по-голямо количество.

# 243
Колко мл мляко давате на бебета които имат вечеря? Алекс вечеря в 19:00 и към 20:00 ляга, и не съм сигурна колко да дам. Мисля, че е рано да го премахна съвсем, но и за доза не съм сигурна каква трябва да е.

# 244
Същото се чудя и аз 🙄

# 245
Fairy - е това с пауча е много добра идея, благодаря! Тъкмо от една седмица седи едно шише със сламка на плота и се чудех дали изобщо да се пробвам да го давам, защото на баткото му отне доста време да се научи и беше по-голям (първо се научи да пие сам от чаша и после от сламка). Но ще започна да и давам паучове и после ще пробвам с шишето 😁

Аз от около седмица вече давам вечеря около 19-19.30ч и в 20.30 пие мляко - давам 4-5 дози, вечерята е супа със сухар и изяжда около 100-150гр, защото често се пада близо до СЗ. По навик първата вечер направих 6 дози, но не ги изпи, от тогава правя 5 дози и винаги и остава мъничко.
Вече все по-често яде от нашата храна - когато готвя нещо, което ще е подходящо и за нея не слагам сол, пипер и др неподходящи подправки докато се сготви, а като е готово отсипвам за нея и след това подправям. Но и я записах на кухня (държавната) от следващият месец - с баткото ми беше голямо улеснение.

# 246
Кухнята си е рай. Аз дори тази седмица имах време да почета и книга. Иначе и у нас вечерята е супа със сухар, и след това давам 3 дози, някъде към 100 мл.

# 247
Момичета, които кърмите, отбихте ли малките или как мислите да ги отбиете?
Митко не иска много шише с кисело мляко. И едно да го измамя да изпие, друго не иска, а се събужда за ядене. През деня си изяжда всичко и не търси, но вечер е ужасно. Също вечерята му е в 19 часа.

Вече пие и вода от шише със сламка. Лесно се научи, но обикновено шише с биберон не иска.

# 248
Титанка, още кърмя, но нямам намерение да спирам за сега. Моята през нощта също се буди, но нямам представа за ядене ли е, защото съм пробвала да я погушкам без да и давам да суче и заспива. Още не предлагам вечеря, но се чудя дали да не започна вече. Струва ми се още рано, но може и да бъркам. Може би някаква супа от пасирани зеленчуци? Вие какво давате?

# 249
Вечерята по педиатрично захранване се дава обикновено около 9-10 месец, но много си зависи от детето. Аз давам супа за сега, каквато има от кухнята. Но без сухари й не винаги я изяжда цялата, та по тази причина ми е чудно колко мляко е редно да изпие преди заспиване. Иначе подозирам, че като има някакви по-съществени парчета  моето дете го мързи да ги яде 😒 Не се дави, просто май не ги иска

# 250
Как храните със супа? Онзи ден направих много рядко пюре с червена леща, което си стана като крем супа и постоянно се разливаше от лъжицата. Ама пък да слагам в шише ми се вижда като крачка назад. Thinking
Ние понякога имаме 4 хранения без шише, едно междинно между обяда и СЗ в по-малки количества преди да заспи, в зависимост от това как е тръгнал режима. Да кажем събудила се е 11-12, после обяд и към 15 давам 100-тина гр. леко хапване с плод преди да заспи. СЗ се измества към 18 и правя каша без плод или бурканче "Лека нощ", ако закуската е била безглутенова. Може би се превръща във вечеря така.

Моята вече втори ден е със настинка - сополи, кихане и червени очи. Frowning1 Мисля, че чувалчето за сън не я е стоплило достатъчно през нощта, въпреки че като й го обличам даже ми се струва да й е жега с него. ММ твърди че е, защото сутринта била със събути чорапи. Вече ще сме само на пусната печка... и може би ще погледна за по-дебели зимни чували отнякъде.

# 251
Титанка, още кърмя, но нямам намерение да спирам за сега. Моята през нощта също се буди, но нямам представа за ядене ли е, защото съм пробвала да я погушкам без да и давам да суче и заспива. Още не предлагам вечеря, но се чудя дали да не започна вече. Струва ми се още рано, но може и да бъркам. Може би някаква супа от пасирани зеленчуци? Вие какво давате?
За вечеря давам супа, всичко настъргано, а оризът минат през блендера.
Давам и червена леща или зеленчуково пюре.

Аз искам да спра да кърмя по здравословни причини, но не е добре насила, понеже си е стрес. Ще изчакам и ще продължа да кърмя докато е готов да се откаже.

Супата я приготвям по два начина.
1.) Настъргвам зеленчуците, слагам една чаена лъжичка ориз ( смлян), малко масло, магданоз и повече вода, отколкото слагам на пюрето. След като е сварена супата я застройвам с яйце, тогава слагам и магданоз. Още докато е топла слагам сухар, за да омекне.
2.) Сварявам зеленчуци с повече вода и слагам една лъжица овес, може и бяло брашно, да поври малко. Не слагам сухар. Не трябва да е прекалено гъста или рядка.

Червената лежа я приготвям с един картоф и един морков, настъргани, една супена лъжица леща, малко масло и вода, колкото на супата. Като се посвари и добавям малък настърган домат и една щипка сол и варя до готовност. Сухар слагам, за да се сгъсти.

Последна редакция: пн, 10 окт 2022, 11:19 от Titanka

# 252
Аз успях да го науча да пие от шише със сламка и махнах всички бебешки шишета. Беше много лесно, та споделям начина като клип. https://youtu.be/qmmOHFFvCUM

Малко да се ожаля. Аз от началото на септември ставам на всеки час и половина, та понякога и на час. Направо не мога да си обесня каква е причината - силна асоциация ли, глад ли..? Като часовник е. Толкова ми се спи, че не мога да опиша. През деня яде, вечеря дадох за първи път преди три дни и пак продължава да се буди и в 99% от случаите иска да си хапне човекът.
И друго - в какво настроение се събуждат вашите деца? Плачат ли или са в настроение?Моето и денем и нощем се събужда и започва да плаче. Единствено не плаче при сутрешното събуждане :/

# 253
Митко през нощта плаче, като се събуди и очаква да го утеша. Не може пак сам да заспи, така си го обяснявам. Но днес като погледнах венците му са много надути. Може да са зъби. През деня понякога плаче като се събуди, друг път не.
Също през нощта се събужда често, но на 2 или 3 часа. Иска да го накърмя и заспива.

# 254

Общи условия

Активация на акаунт