Есента не е далече, ДЕКЕМВРИйското човече за първи стъпки се готви вече! (Тема 6)

• 22 768
  • 752
  •   1
Отговори
# 255

Дами, черпя ви виртуално. Днес ставам на 30 години. Да сте живи и здрави всички. Вие и вашите бебоци и семействата ви.

# 256
Габи, жива и здрава да си! Как си? Добре ли се чувстваш и успяваш ли да почиваш от време на време?

# 257
Честит рожден ден Габи! 🍰🎉⭐

# 258
Честит рожден ден, Габи! Бъди най-щастливата майка 🤗

# 259
Честита да си Габи!
Здраве, щастие, късмет- да са винаги с теб!
Аз няколко дни спя при големия и съответно режимът на малкия отиде в реката...
Сутри се буди в 6 - 6,30.
Денем спи много, защото му се спи и вечер едва издържа до 8.
Не ми е ок така...

# 260
  • до най-прекрасния мъж
Габи, честит рожден ден и от мен. Да си здрава и много сила и кураж ти желая. Дано облаците да са останали назад във времето и да ти предстоят само слънчеви дни с двете ти слънчица - едно на бял свят и едно на път. Всичко друго е без значение, само те да та живи и здрави и да усмихват и осмислят дните ти.

# 261
Благодаря ви момичета, добре съм. Растем, лазим, изправяме се, ама не искаме да правим стъпки. Малкото се обажда от корема и име измислихме с таткото. Но за сега ще го запазя в тайна. Само майка ми и баща ми знаят името.

# 262
Здравейте!Предложих те ли вече спанак?

# 263
Отдавна съм му дала спанак

# 264
  • до най-прекрасния мъж
Здравейте!Предложих те ли вече спанак?
Да, аз й давам от 6-месечна. Харесва й, яде си го. Но е готово пюре в комбинация с картоф. Давам го с жълтък и масло или зехтин, които аз добавям. Добавям също морков или пащърнак, за да не е супер гъсто.
От захранването ми остава само леща, боб и кисело мляко, праз, чесън. Също не съм дала череши и кайсии, на които ще си изчакам сезона. Имаме домашно грозде, мисля утре да й дам, че и него не съм. И каквото остане, ще е с кухнята - на първо време се сещам за киноа, булгур, извара, амарант. Сигурно има и още, но ние не ги консумираме тези неща вкъщи и не се сещам да ги дам.
Тези дни дадох риба и зелен фасул, харесаха й.

# 265
Всичко, което спомена Блу го е яло моето дете. Не съм дала само риба и аз не знам защо, дори като има в кухнята не му я давам, а му забърквам нещо друго. Искам да му дам прясна риба, уловена на деня от морето. Но ще видим. Някой дава ли вече за пиене нещо различно от вода и чай? 🙄

# 266
Също дадох спанак. Готвя го с картоф, морков, броколи или с тиквичка и безглутеново фиде, също с пиле.
От сезонните съм дала грозде, праз, ябълка и круша настъргани. Риба дадох скоро - ципура, че правихме за нас на фурна и отделих едно парче.
Не бях дала боровинки и дадох с едно пюре, в което има и ябълка на ДМ. Пак с техен пауч дадох и вишна. Дадох и пресен лук, че намерих във фризера един пакет замразен домашен. От лятото сме направили с ММ бурканчета с череши, праскови, така, че и от тях ще дам. Дадох прясно зряло манго и много го хареса. Месо имам да давам телешко, свинско, агнешко, че не съм дала. Сега Блу като е писала се сетих, че извара не съм давала. Кисело мляко също още не съм, както и бобови, но не бързам за кухня и когато ги вредя, тогава.

# 267
Здравейте, една бърза статистика 🙂
Колко тежат бебчетата, ръст, кой номер дрешки носят и кой размер памперс.  От любопитство питам.
Моята госпожица е към 8 кг, носи 9-12 дрешки или 74-86, памперс тройка 🙂

Спанак, риба, боб , леща и прясно мляко не съм давала. Изненадвам се колко харесва месо и домати. Кисело мляко също давам, кайсии давах в сезона защото имах домашни, също много се харесваха, даже имам домашни пюрета от тях.
Толкова нямам сили да приготвям, че почти всяка вечер яде каквото и ние, тя си вечеря с нас отдавна - слагам в табличката и колкото може сама. На обяд и сутрин през седмицата, когато ММ е на работа, а големите на училище приготвям специално за нея.

# 268
Аз вече изобщо не следя какво съм дала и какво не съм. Не давам само ядки и мед (и сол, захар и т.н.).
Момичета, пазете се много. Онзи ден се размина на вратата с болен човек в 19:00 и на следващата сутрин вече бяхме болни и четиримата. С мъжът ми бяхме с болки в ставите и мускулите, главоболие, отпадналост. Децата бяха с температура, която стигна до 39.7, но два дни почти от до беше между 38 и 39. За щастие на тях им мина. Мъжът ми също вече е що годе добре, аз съм със запушен нос и гърлото не ми е ок, ама това нищо не е.
Изключително съм доволна от термометъра tucky. Имахме само един, но поръчах и втори. Залепихме им ги и вечер само проверявах на телефона колко е. За щастие нямаше нужда да се намесвам, но в това състояние ако трябваше да ставам, да ходя до тяхната стая, да меря температура, евентуално да ги събудя... По-добре да се гръмна. Единствения минус е, че обхватът не е много голям, но ги свързахме с техния телефон и той споделя с моя телефон и на баща им телефона, така че проблемът се реши много бързо. Е, и цената не е особено привлекателна, но грам не съжалявам.

# 269
Честно и аз не знам защо не съм дала спанак ,по скоро го пропуснах.Давала съм леща ,която тя не хареса ,давам кисело мляко също,като цяло малко неща останаха като кайсия ,ягода,череша, свинско...
Ако давате чай какъв е,може ли някой да ме ориентира с марка.
Моята е 9 300кг,76 см,размер 80 за дрехи,памперс номер 4.

Общи условия

Активация на акаунт