Есента не е далече, ДЕКЕМВРИйското човече за първи стъпки се готви вече! (Тема 6)

• 22 987
  • 752
  •   1
Отговори
# 270
10 кг и 76 см, носи дрехи 86 размер,  а на някои марки май ще трябва скоро 90, памперс 4, стелката на обувките му е 11,5 см 😁 Месото и при него се харесва. Чай съм давала на хип, но преди не го искаше. Сега мисля да го пробвам пак. Беше почнал да пие относително количество вода и отскоро пак не иска 🤦🏻♀

# 271
gabby92 честита да си. Бъди здрава, щастлива и благословена.
Аз все още кърмя дребосъка и засега не мисля да спирам. Не съм въвела само свинско и агнешко от месата, ягоди и кайсии,ядки и мед. За друго не се сещам. А и при.мляко не съм предложила още.

# 272
Спанак дадох в 6ти месец в пюре. Последно въвеждах телешко, грах, червена леща, нахут, също кайсия и праскова от пюре. Вие белите ли нахута? 🙄 Мисля най-сетне да почна и с рибите - лаврак или ципура от заготовки.

Тежи около 9800, 75 см, размер 80-86, памперс 5тица от няколко месеца.

Тези дни ще избера гърне и да почна да я запознавам с него, докато не е проходила. 😄

# 273
И аз вече не записвам какво съм дала. Не е опитвал прясно мляко, мед, не слагам сол и захар. От месата не съм дала свинско и агнешко. И искам да споделя, че откакто му давам звленчуци за вечеря се буди само два пъти за ядене Simple Smile

За статистиката - преди две седмици беше 9.800 кг, носи 74-ти или 80ти номер дрехи, зависи от производителя и памперса е 4ка

# 274
  • до най-прекрасния мъж
За статистиката - преди две седмици беше 9.600 кг, 75 см, дрехи доизносва 74-80, нови купувам 86-92. Някои са й леко големи, но аз предпочитам да имат аванс. Единичен размер, ако са, купувам 86, добре са й. Имаме едни буйки 19, но тя не ги търпи и почти не й ги слагам, така че за обувки още не знам, не съм й мерила крачето. Пелени ползва Памперс 4ка, мисля, че още известно време ще й стават. За гърнето и аз се чудя, вижда ми се малка. То тя се върти като шило, докато й сменя памперса, на гърне не я виждам да седи.
Момичета, тръшкат ли се децата ви? От известно време е нещо страшно. Не дава да я облека, не дава да я сменя, не дава да я съблека. Мята се рязко назад по гръб, притеснявам се, че ще се удари в нещо. Всичко това е съпроводено с мрънкане, прерастващо в рев. Никога не е била такава, какво е това чудо? Не е от глад или да й се спи много, прави го по всяко време. Ако я оставя, веднага тръгва да пълзи, да се изправя и да се смее. То вярно, че е в скок в растежа и от 15 дни се изправя, но досега никога не е ескалирала така. В коритото не иска да легне, за да я измия, седи седнала и после права я държи баща й. Легналото положение не й е любимо. От няколко дни нощем, като се събуди, става и сяда в леглото. Налага се да я върна обратно в легнало положение, не че не може и сама, но оставя ли я, се разсънва.
Другото, което се сещам - стерилизирате ли още шишетата? Започнах  през един път да ги стерилизирам. Ползвам 4 шишета, които ми стигат за два дни. Тоест, 2 дни пие от стерилизирани, два дни от нестерилизирани. Мисля да започна само веднъж в седмицата и да приключвам до края на месеца.
Като казахте храна - давате ли вече сурови плодове? Аз давам само банан, другото все е сварено. Рано ли е за настъргани ябълки, круши, парченца грозде, обелено и без семки?

# 275
Блу, давам вече всичко настъргано, на парченца или намачкано, зависи от плода. Само ябълките още пускам да се варят за 4-5 мин, че твърди идват и ме е страх от задавяне.
Моята е 71см, 8.300кг, с памперс 4-ка. Дрехи 9-12, но там е относително, че имам и две клинчета 12-18 м, пък и стават.

# 276
Блу не е рано изобщо за сурови настъргани, но моя син не ги иска. А за буйките дето викаш, че не ги търпи, как я извеждаш навън? За мен е студено вече само по чорапи. Моят си е с обувки навън, а и иска да е изправен постоянно, но крачки не иска да прави

# 277
Давам сурови пасирани круши, зърна грозде на половинки, като махам семките, кайсии също ядеше в сезона сурови, понеже бяха меки давах на парченца и сама ги премачкваше в устата, банан също цял, аз и го държа. Всичко сурово. Пробвах настъргана ябълка но не допадна.
Все още е с 3 зъба и предполагам не е лесно с по твърдите неща.

# 278
  • до най-прекрасния мъж
Али,ние от 10 дена не сме в Пловдив през деня и тук я извеждам на слънце, основно по обяд. Обличам ватирани панталони, термочорапи и слагам покривалото за крачета на количката. Краката са й топли. Иначе, буйките си ги разхождам в багажника на количката, но биват събути на 2рата минута. Буквално през 20 метра обувам обувки или ги събирам по пътя. За като тръгне да прохожда ще търся нещо с по-стабилен захват за крачето. Тези са само за фасон, от Пепко. Но или аз не мога да й ги обуя, или просто са си такива обувките.

# 279
Блу ние сме така и със къпането и обличането,както и със смяната на памперса, всичко е много трудно.Децата растат явно ще е така 🤷
Fairy твоите не ходят ли вече на ясла или се бъркам,чакам да споделиш впечатления.Ние засега сме твърдо за ясла ,но след 2 години когато ги направи.
Мадам има вече 9 зъба ,номер 10 пробива в момента,за къде бърза това дете не знам,но пък сме далеч от прохождане,така като гледам скоро няма да се случи.Във Фейсбук групата всеки ден по един прощапулник 🤣
Вашите стават ли през нощта да се хранят ,моята става 1 път задължително,добре че свикнах ме и на това.🙂

# 280
Да, става по един път през нощта. И аз свикнах. И при нас зъбите са винаги на дневен ред. Много лапане и мнооого лигавене все още! А където няма още зъби венеца е подут яко. Бях чела някъде, че когато им растат повече и по-бързо зъби, се забавят други умения като прохождането, защото едното е за сметка на другото. Но разбира се, може и да няма нищо вярно. Според мои наблюдения момиченцата прохождат малко по-бързо, преди годинката. А момченцата по-скоро след нея. И пак всичко е до детенце. Аз не бързам за прохождането, 10,5 месеца не е чак толкова много, че тогава вече няма да има сядане и спокойствие 😂

# 281
Блу ние сме така и със къпането и обличането,както и със смяната на памперса, всичко е много трудно.Децата растат явно ще е така 🤷
Fairy твоите не ходят ли вече на ясла или се бъркам,чакам да споделиш впечатления.Ние засега сме твърдо за ясла ,но след 2 години когато ги направи.
Мадам има вече 9 зъба ,номер 10 пробива в момента,за къде бърза това дете не знам,но пък сме далеч от прохождане,така като гледам скоро няма да се случи.Във Фейсбук групата всеки ден по един прощапулник 🤣
Вашите стават ли през нощта да се хранят ,моята става 1 път задължително,добре че свикнах ме и на това.🙂
Чакаме да проходят за да тръгнат на ясла. За сметка на това, във вторник съм на родителска среща Flushed. Буквално до онзи ден треперех заради родителските срещи(бях кофти дете).
Засега няма какво много да споделям. Мислех да ходим с бебетата там за да свикват. Звъннах на директорката, отряза ме, дори навън не можело, а и те не излизали много. Но пък ме успокои много. Каза, че ако трябва ще пуснат и родител. Чудовището ще се оправи, аз съм сигурна, ама бухтата е много страхлива и страшно привързана. Странното е, че тя е била гушкана по-малко, даже ми беше гузно, че не я гушкам много, защото чудовището постоянно пищеше и имаше нужда от внимание.
Та, не всичко е до "глезене", имат си характери и специфики. Е сега след като два дни лежаха върху нас с температура е страшно, бухтата не се отделя.

# 282
За сравнение Божидар е висок около 78-79см, носи размер 86,че и даже 92 са му бодитата. На 23 09 тежеше 9.200кг. Ще минаваме на 4ка памперси. Не съм давала прясно мляко, свинско месо, булгур, нахут, амарант, каисия, боровинки, мед, захар, сол и още някои неща, но ще ги въведа с кухнята. Този месец го записвам. Иначе каквото ям аз му давам да опита.

# 283
Към мамите ,които готвят за малките какво месо давате ,все още ли заготовки?

# 284
Месото го замразявам сурово на порции по 40-50гр.

Понеже писахте за чая - кога и какъв давате? Аз досега само вода съм му давала, не ми е идвало наум.

Общи условия

Активация на акаунт