Есента не е далече, ДЕКЕМВРИйското човече за първи стъпки се готви вече! (Тема 6)

• 22 991
  • 752
  •   1
Отговори
# 285
Не ползвам бурканчета заготовки. Купих едно бурканче, изобщо не ми хареса. Имаше вид и вкус на пихтия. Месото го варя с бульон и правя на порции по 20гр., които замразявам. Готвя зеленчуците с порция месо. Колебая се да вдигам ли грамажа на месото. Зная, че след 10м се дава по 30 гр на порция.

Чай и на мен не ми е хрумнало да дам.

# 286
Все още давам месо само от заготовки, защото нямам представа къде мога да намеря такова без антибиотици, хормони и инжектирани течности. Но ми идва вече твърде гладко и трябва да се разтърся за производители.

Чай наскоро давах, на Bekley 2+ месеца, за подсилване на имунитета, но го приема само разреден с вода.

За краката ползвам едни обувки, които са с мека подметка и нагоре като чорап до под коляното, както и едни изплетени терлици. Иначе също обирам по пътя. 🤭

# 287
Към мамите ,които готвят за малките какво месо давате ,все още ли заготовки?

Днес му дадох накъсано на парченца и дъвче, но има 8 зъба.
Настъргани плодове и зеленчуци яде, но меки, ябълка не иска. Твърда му идва.

Прясно мляко съм решила да дам след година и половина. Иначе в кекс или сладкиш, може и след годината.

Ставането за ядене вечер е от 3 до 4 пъти. Изпие малко от киселото мляко и върти глава, започва да плаче и иска да суче. Отслабнах много и цикъл нямам, но насила не може да се отбие.

Като се държи по мебелите ходи и като го държа за ръчички. Опитвам и за една ръка, но още му е трудно.

Също имахме проблем с обувките, постоянно ги събуваше, но му купих други и явно малко посвикна по-рядко и по-трудно ги събува, но аз съм упорита, обувала съм ги по-много пъти, когато излезем.

# 288
Мои познати като са искали да отбиват децата си, се отделят и не спят с тях 5-7 дни. Бебето спи с баща си или някоя баба и , разбира се плаче, но се отбива. Предполагам с нощното мляко от шише ще е същата работа ако се проточи много дълго във времето

# 289
Ставането за ядене вечер е от 3 до 4 пъти. Изпие малко от киселото мляко и върти глава, започва да плаче и иска да суче. Отслабнах много и цикъл нямам, но насила не може да се отбие.
И аз нямам цикъл, също ставам по няколко пъти нощем. Може да са два пъти, но може и 5, или почти на всеки час 😭 Тази нощ ми беше трудна също, към 4 ме остави да заспя...
 Обаче тя до скоро спеше с нас, като стана на 10м. Я преместих в нейната стая и давам все пак време да свикне. Освен това не бързам с отбиването, с каката съжалявах след като я отбих. Вероятно ще остане един-два пъти дневно и след годинката.

Само дето не отслабвам от цялата работа 😆☹️ всъщност свалих всичко от бременността, но имам едни 5 кг които натрупах точно преди това и те си стоят... Мрън

# 290
За отбиването, ако е сега и не е по инициатива на детето, няма как да стане без плач. С голямото дете, което беше пристрастено кърмаче, но по-голяма, изчаках да се чувства готова, обясних, че млякото го няма и вместо да кърмя я гушках. Първо през деня, после вечерта. След това вечер давах вода, че се наложи после водата да отказваме. През деня отказахме кърменето още на втория ден, вечерта за няколко дни. Всичко без дори една сълза. Иначе нощните събуждания ме изморяват много. Варират от 2 до почти на всеки час, ако пробива зъб или звездите са накриво.
За кг не ми се коментира изобщо. Много е зле положението. Дори това, което свалих след раждането, част от него пак си качих. Когато спра кърменето се надявам да се оправят нещата. Не се чувствам добре сега, но нямам време да правя каквото и да било за себе си. Ще почакам поне още година. Тогава кг, коса, лице, ще ги мисля и оправям.

# 291
  • до най-прекрасния мъж
И ние не спахме добре тази нощ. Буди се многократно с опити да плаче, спираше, като я гушна. Вчера видях, че 5тото зъбче е нацепило венеца, отдавам го на това.
Как са косите ви? Моята започна зверски да капе, постоянно обирам топки косми. А малкия звяр не търпи да пусна прахосмукачка. Днес я возих в столчето след мен, та да изчистя. Докато ме вижда, няма проблем, смее се, гледа с интерес прахосмукачката, но скрия ли се, реве със сълзи. Обмислям робот, дори някой евтин, просто да обира едрото, пък аз ще чистя основно 1 път седмично. Само не знам с моп ли да го купя или без, предвид че като направим разместването, мисля да опъна килими и пътеки навсякъде, че вече едва я удържам да не обикаля из стаите и най-вече коридора. Сега минавам с прахосмукачка и моп/парочистачка пода.

# 292
Косопад имах и то зверски от три до към 5-6 месеца след раждането. От тогава всичко е ок дори имам много нова коса. За робот ми хвалят най-много на xiaomi, но с моп или без не съм се интересувала. Ще взимаме робот като се преместим на къщата. Сега за две стаи няма смисъл, а и имам безкабелна прахосмукачка на philips, със сухо и мокро почистване, чистя много бързо с нея навсякъде

# 293
Робот евтин няма да върши особено работа, само ще разпръсква каквото има по пода, а ти ще ѝ слугуваш - да събираш играчките преди това, да прибираш кабели ако има, да я чистиш и т.н. Ако има косми пък съвсем... Те се омотават около повечето видове четки и са допълнително грижа. С моп евтина не бих купила пък съвсем, кой знае дали ще пуска нормално количество вода, ще вземе да надуе паркет/ламинат и само проблеми. Те моповете и без това са сравнително нова технология, работят прилично при скъпите модели, при евтините не правят нищо.
Ние бяхме с xiaomi и бяхме много доволни, но исках и моп и затова купихме това https://brosbg.com/xiaomi-roborock-s7-plus-product-21755. Ако се купува с моп, това е най-бюджетното, което си заслужава (има и опция с нормална докинг станция, която е по-евтина). Самия моп не само се влачи под прахосмукачката, ами и вибрира, което се приближава до търкане. Освен това има сензори за килим и когато се качи на килим вдига мопа и не мокри килима. Аз съм доволна, пускам я да мине два пъти на най-силна степен всеки ден по време на първата дрямка.
Косопадът най-вероятно е стандартния косопад за есента. Моята коса пада есента и пролетта.

# 294
Аз да попитам тези бебета които са на АМ имат ли нощно хранене? И до кога според вас е нормално да имат такова?

# 295
Да, моето има нощно хранене с АМ. До годинката няма да го закачам. После ще го мисля ако още пие. Но нека каже някоя майка която има опит вече с по-голямо детенце как е било

# 296
  • до най-прекрасния мъж
Фейри, даваш ми идея за безкабелна. Искам нещо, с което да чистя набързо или то да чисти само. Ама над 500 лв ми е скъпо. Трябва ми нещо леко за ежедневна употреба. Аз имам перящ Зелмер. Супер е, но е тежичка за всеки ден и си иска обслужване. Ще ми се нещо за бързо обиране на прах, трохи, замърсяване от обувки и т.н. Иначе, голямата+парочистачката чистят супер, но си е 1 час разправия. За мен не е проблем, но детето не издържа толкова време на стола за хранене.
Нощно хранене нямаме от 3.5-месечна. Давала съм единствено, когато беше с Ковид и вечер искаше да спи и буташе млякото. През нощта, като я събудех да дам Нурофен, давах и млякото. Това беше 2-3 вечери и после си започна отново да пие вечер и да си става чак на сутринта. Всяко дете е различно. Когато попитах моя приятелка с 3-годишно кога е спряла нощното хранене, тя ми се изсмя и рече - Още не го е спряла, само че сега яде филии и луканка, а не мляко Joy

# 297
Ужасен косопад имам от 4тия й месец. Тогава почна да минава и онази сладка еуфория от родителството, кърмата ми съвсем намаля. Затова го отдавам на хормонални процеси. Лошото е, че още не е спрял. 😑

# 298
При мен косопад започна след като изкарах ковид-а, т.е. Края на август и направо ми окапа цялата коса. Сега кто се вържа и опашката ми я няма. Поръчах си някакъв шампоан за косопад, дано ми помогне. След раждането не ми е капала косата.

# 299
И мен не ме притеснява все още нощното хранене до годинката мисля че е ок.А по колко мл изпиват?

Общи условия

Активация на акаунт