Есента не е далече, ДЕКЕМВРИйското човече за първи стъпки се готви вече! (Тема 6)

• 22 506
  • 752
  •   1
Отговори
# 75
Габи, ако трудно заспива и за трета дрямка, темденция е да става все по-рано, със сигурност трябва да минава на две. Колко часа общо спи през деня? Нашия и той днес се ококори в 6:50, а обикновено става между 7-7:30.

Блу, много сложно ми се вижда яденето към момента. На нас обяда ни е когато на вас закуската. Около 9 давам закуска, около 12-12:30 обяд и кум 16:30 СЗ. Обаче аз го кърмя все още на поискване и сигурно има значение. Иначе първото му ядене е към 5 сутринта и после яде направо закуска. Аз бих пробвала на сутрешното АМ да давам някава малка закуска и така да ги изместя всички хранения за по-рано, но не разбирам от храненето с АМ, така че може да не ми е адекватна идеята.

За вечеря нищо не съм чела и нямам идея кога и какво. Напоследък, понеже винаги сядаме на мастаа всички заедно, му давам да си хапне нещичко на нашата вечеря, защото много иска да пипа, мрънка и няма как - то направо ми е жално, та му давам по някоб картоф. В тези вечери ми орави воечатление, че суче доста по-малко пъти. И аз не знам какво да правя с вечерята.

# 76
Жожи, понякога трудно заспива, друг път отцепва. Иначе спи по 2 до 3 часа През деня.

# 77
Габи, на мен ми се струва също, че три дремки му идват много. Но ще видиш, че той сам ще си ги намести.
Жожи, ние сме като вас. Става в 6.30ч-7.00ч, но търси мляко около 5.00-05.30ч. Закуската към 8.30ч, после кърмене преди сън около 9.30ч-10ч. Спи до 10.30-11ч., после обяд около 12-12.30ч. Кърмене преди сън около 14,30-15ч., става около 16ч, СЗ в 16.30-17ч. Кърмене в 19.30ч преди лягане. Това е, но последните дни започна да се бунтува и заспива 20.30-21ч, а и се спи, но става, обикаля, кой да легне.
Блу, не зная какъв съвет да дам. Струват ми се, че доста са ви късни храненията, но е важно на детето да му е добре. При нас спазвам часовете, но тя не изяжда всичко. Давам, тя хапва колкото иска.

# 78
  • до най-прекрасния мъж
Да, с АМ е различно, не е като при кърмените бебета. Ако дръпна сега всичко напред, по принцип не е особен проблем, но така вечер ще й се съберат 2 поредни шишета АМ, което не знам дали е удачно на този етап. Като замести и вечерята, да, ще стартираме със закуска и ще приключваме с АМ преди сън. Но докато дойде време за заместване на вечерята, ми се ще малко да приближа нормалните часове за хранене. Като ставаше в 6, беше по-нормално структуриран денят, но откакто започна прехода към 2 дремки, й се измести режима. Не се оплаквам де, предвид предстоящата смяна на часовото време. В другата тема ми дадоха идея да дръпна закуската около 10.30, преди първия сън и към 14 да дам обяд, което ми се струва малко по-нормално. Пък вече, като мине живот и здраве на 1 дрямка, храненето ще си дойде на място.

# 79
Габи, според мен ще минава на 2 дремки. Бебка беше започнала така да се буди по-рано преди да мине на две дремки, после пак се нормализира сутрешното събуждане.

blue, според мен ти е добър замисъла за двете млечни хранения да си останат така, пък като въведеш вечерята да разместиш, но и подкрепям идеята да пробваш да даваш закуска към 10-10.30 преди първата дрямка, може да хапва по-малко но поне ще се наредят в по-нормални часове храненията.
При нас храненето реално е като при вас, но започваме по-рано:
В 5 - 6 часа се буди за мляко, пие го и доспива до  около 8ч.
9.30-10 закуска
13.30-14 обяд
16.30-17.30 СЗ
20.30 АМ

За захранването бях писала, че не мога да намеря хубаво пюре с агнешко - намерих заготовки с месо на Plasmon в Билла.

# 80
Butterfly Бебка сама ли мина окончателно на две дрямки или ти по някакъв начин и помогна, за да се върне по старому?

# 81
Здрасти, хора! Някой въведе ли вече риба?
Блу моя съвет е да натъкмиш храненията както ще бъде в детската градина,горе долу естествено аз по това се ръководя.

# 82
Габи, помогнах и. Освен че беше започнала да става по-рано, скъси последната дрямка и я изместваше по-късно, но в същото време не издържаше много дълги интервали будна.. та като се размрънка, че и се спи се опитвах с по-малко да я занимавам, за да удължи будуването и така вмествах в деня две дремки вместо три. Но първата една-две седмици си измести и вечерното лягане по-рано - към 19 часа лягаше, защото не издържаше, но след това като свикна с режима на две дремки пак постепенно си измести вечерното лягане към 20.30. В началото сме имали и дни, в които да се редуват две и три дремки.

Руми, аз - цели два вида риба даже 😁

# 83
  • до най-прекрасния мъж
Здрасти, хора! Някой въведе ли вече риба?
Блу моя съвет е да натъкмиш храненията както ще бъде в детската градина,горе долу естествено аз по това се ръководя.
Да, на мен това ми е притеснението. Като ставаше в 6, нещата бяха други, обядваше в нормално време, но сега обядът се измести много и отиде в часа за СЗ. А то не е нормално, ние не се храним също по този начин. Аз искам да я доближа и до нашите навици, и до тези в ДЯ, ДГ. Вероятно ще си я гледам втората година, но после, живот и здраве, ще я пускам на ясла да се адаптира и на 2.9 г ще тръгва на градина. Никак не ми се връща на работа, като знам, че вероятно с новите собственици, с които не се познавам, ще се наложи да си търся друга работа. Но навърши ли две, пускам си отпуските които ще са около 3 месеца, тя на ясла и така. В много краен случай, за който аз не съм изобщо за, ще я гледа 6 месеца свекърва ми, докато дойде време за градина. Но аз предпочитам яслата, за да се адаптира и да тръгне с минимални сътресения на градина после. Пък и тя засегае доста социална и мисля, че няма да й е трудно да се адаптира и с децата ще й е интересно.
Фейри, вие готвите ли се за яслата? Как ще се оправяте с дремките, ще ги слагат ли два пъти да спят?

# 84
Бътърфлай с коя риба започна и как,предполагам с пюре,мисля да започвам тези дни,на мен ми останаха малко неща да давам като ягода ,кайсия ,киви ей тези.Накупих най различни пюрета с риба и съм в готовност.
Да се оплача моята няма белег от БЦЖ сега пък проба ще й правим 🙄.

# 85
Блу, всяка ясла и детска градина си има график. В графикът на нашата пише, че малките спят от 9:30 до 10 и после от 13 до 15:30. Тоест първата дрямка е кратка, а втората много дълга. Вкъщи сме обратното - първата е дълга, а втората е къса и уж опитваме да ги обърнем малко по малко, но те си искат първа дълга... Днес се събудиха на 30мин от втората, а от много време си свързват циклите и го нямаме проблема на 30мин.
Иначе за втората дрямка много се надявам да не заспиват веднага, защото така или иначе 3 часа им е малък интервал и да не правят над 2 часа дрямка. Доста ми е притеснено, но трябва да минем и през това. Има още много време докато тръгнат, но трябва да започваме да се подготвяме от сега.
Ядат така:
В 7:20 ам
В 8:30 плодово пюре
В 10 някаква закуска (и ако трябва ам)
Към 12:30 обяд
Към 16 каша
Към 19:30 ам
От скоро вкарах плод в 8:30, защото е така в яслата. Още го мислим и мърдим, но аз съм привърженик на "изяж си закуската, обяда сподели с приятел, а вечерята я дай на врага си" и се опитвам сутрин да хапват по-често, а вечер да са по-разделечени. Не знам получава ли се или не, ама не се будят вечер, така че съм доволна. Вече изобщо не следя какво съм въвела и какво не. Давам всичко освен ядки и мед.
Чудовището ни вижда сметката с претенциите си, категорично отказва храна, която не е топла (както и аз) и на едно хранене топлим по няколко пъти. Онзи ден пък пробвах да им дам маааалко по-топло. Определено не пареше, пробвах го. Бяха потресени и започнаха да реват много...

# 86
Руми, рибата само от готови пюрета съм давала - сьомга от пюре на ДМ и риба треска от пюре на Гербер.

# 87
Габи, в нашия случай той почти сам си направи спането, аз само малко помогнах. Първо го доприспивах на обедния сън, за да прави час и половина. После се опитвах максимално да му удължавам втория и третия интервал. Когато заспива около 14-15 часа и спи час и половина после направо към 20 да ляга за вечерен сън и сега също е така. Сетих се още нещо… консултатите по детски сън не препоръчват ставане след 8 сутринта.

Тара, абсолютно на същия принцип ни е режима по ядене.

Риба въведох на плазмон (единственият път, в който дадох от тази марка) лаврак с картоф. Давала съм пастърва, сьомга, хек, треска, лаврака и бяла риба.

# 88
Два пъти пробвах да му дам кисело мляко, разредено с малко вода, но без успех, плаче пък не иска от шишето, а гърдата като подам иска. Искам вече да започна да го отбивам.

Също е на две дремки. Сам си ги направи.
Иначе рибата се прие добре. Купих от Кауфланд филе от Треска. Но знам, че е добре за начало да се даде сьомга.

# 89
  • до най-прекрасния мъж
Руми, белегът се гледа на 7 м, защо чак сега? И на Мими е поизбледнял, но на 7 м си личеше ясно и не сме правили Манту.
Риба ще дам на 10 навършени, също и кисело мляко. Сега съм приготвила леща на дневен ред, ако се наканя да я сготвя, също свинско и агнешко. Нещо се мотам и не знам защо така.
Скрит текст:
Всъщност знам, идват ми много емоциите напоследък. Имаме къща и апартамент, които са годни за обитаване, къщата с малко ремонт ще стане годна и зимата. Предложихме на майка ми, която лятото е на къщата, а зимата при нас, да избере къде да остане, а ние да се установим в другото жилище с ММ и детето. Детето расте, има си нужда от своето. В момента спим 3ма в бившата кухня, която е по-малко от 9 кв.м., другата спалня лятото е свободна, а зимата спи майка ми. Тя мисли, че я гоним или искаме да избягаме от нея. Караме се всеки ден, трудно й е да разбере, че трябва да сме сами. Много е възрастна и е привързана към мен, но няма как. Трябва да се отделим. Тя не го приема. Много ми е мъчно, че разсъждава така и нищо не ми се прави. Не знам как да постъпя. Принуждава ме едва ли не да изляза под наем, за да сме сами. Тя иска да е по старому, но няма как вече. Тук ни е тясно в една стая тримата, а нямаме повече стаи. 10 години живеем по този начин и до сега не ни беше проблем особен, но с появяването на детето, вече не се побираме. Обичам я много, не искам да я огорчавам, а накрая така излиза.

Общи условия

Активация на акаунт