На пазар в Одрин, Лозенград и Чорлу - 42

• 85 769
  • 750
  •   1
Отговори
# 405
Картите за Мигрос по колко време бяха валидни?

# 406
Някой има ли идея какви са турските еквиваленти на тези лекарства? Имаше един сайт, където се проверяваха, но не мога да го открия.

# 407
  • на Мелмак
На първа страница

# 408
Момичета, как стои въпросът с граничното преминаване на  децата под 18 г? Питам, защото ще пътуваме скоро, синът ми си има паспорт, но позната твърди, че децата с лични карти минават, вярно ли е? Останала съм с идеята, че лица под 18 години са задължително с паспорт, но може и моя грешка да е, не намерих категорично инфо по въпроса.

Под 18 г. задължително с паспорт и даже заверено пълномощно ако не е с двамата родители.

Всички лица според мен които имат лични карти могат да минат границата. Това важи и за деца над 14 години.

# 409
Момичета, как стои въпросът с граничното преминаване на  децата под 18 г? Питам, защото ще пътуваме скоро, синът ми си има паспорт, но позната твърди, че децата с лични карти минават, вярно ли е? Останала съм с идеята, че лица под 18 години са задължително с паспорт, но може и моя грешка да е, не намерих категорично инфо по въпроса.

Под 18 г. задължително с паспорт и даже заверено пълномощно ако не е с двамата родители.

Всички лица според мен които имат лични карти могат да минат границата. Това важи и за деца над 14 години.
Последното не е вярно. Непълнолетни пътуват САМО с паспорт. Изключение се допуска само при изгубени/откраднати документи, когато се ползва пасаван.

# 410
  • София
Това за Турция или по принцип? В ЕС, Македония, Сърбия децата над 14 г. си пътуват с лична карта.

# 411
Момичета, как стои въпросът с граничното преминаване на  децата под 18 г? Питам, защото ще пътуваме скоро, синът ми си има паспорт, но позната твърди, че децата с лични карти минават, вярно ли е? Останала съм с идеята, че лица под 18 години са задължително с паспорт, но може и моя грешка да е, не намерих категорично инфо по въпроса.

Последното не е вярно. Непълнолетни пътуват САМО с паспорт. Изключение се допуска само при изгубени/откраднати документи, когато се ползва пасаван.
Ето какво пише за лица над 14 год.
Всеки може да провери в сайта на външно министерство как се влиза в държавите.
За Турция всеки който притежава лична карта може да влиза считано от 27.07.2022 г.

# 412
  • Бургас
Срещали ли сте бадемово брашно в Мигрос и на каква цена. Купих току що 200 гр за 6.40 и не ми хареса никак цената.

# 413
Синът ми е на 14г. и мина само с лична карта. Носехме и паспорта за всеки случай, но не го поискаха.
Каритте за Мигрос важат 6 месеца

# 414
Моята карта за Мигрос не беше ползвана 2 месеца и на касата ми казаха, че трябва нова.

# 415
  • Пловдив
На Капитан Андреево е кошмар. Работят всички гишета и пак е пълно. Два часа вече, но остават 9 коли и сме в Турция.

# 416
Моята карта за Мигрос не беше ползвана 2 месеца и на касата ми казаха, че трябва нова.
И нашата я подновиха, не бяхме я използвали от юли месец някъде. Но не знам дали е заради това или просто имат нови карти.

# 417
Същите са картите. Вече няколко пъти ми подменят, ако са минали месец-два.

# 418
Има ли отстъпка в US POLO?

# 419
  • Варна
Подменят ги без проблем/бавене ли ?
Нашата е на 1-2 години Grin

Общи условия

Активация на акаунт