На пазар в Одрин, Лозенград и Чорлу - 42

• 86 913
  • 750
  •   1
Отговори
# 255
Здравейте! Има  ли  още гастарбайтери ?! Гледам уебкамерите много опашки ,чудя се ,дали са само български коли ?!
Вчера като бях на границата (Кап.Андреево) всички чакащи бяха български коли и някоя и друга турска кола. Гастарбайтери нямаше. На връщане беше същото. В Мигрос се заговорих с едно момче,което каза,че в сряда са минали за 20 мин. и не е бил натоварен трафикът от коли. Но заради почивния ден в четвъртък много хора са решили да се разходят до Турция.

# 256
Добре съм ви заварила в новата тема!
Имам въпрос към знаещите : има ли в Турция като нашия аналгин хинин на таблетки и как му е заглавието?
Търсих в сайта за лекарства по активна съставка, но не можах да се ориентирам,затова питам, ако някой е купувал. Благодаря!

Аналгин-Хин или Аналгин Хинин?
В България се продава първото споменато на Софарма, което има помощно вещество хининов хидрохлорид и е маркетингов трик, т.е. прост аналгин.
Второто споменато - Аналгин Хинин е забранен в България. Софарма го произвежда само за износ за Русия.
Разлика между:
Аналгин-Хин - има активно вещество 250 мг метамизол натрий
Аналгин Хинин - активни вещества 200 мг метамизол натрий + 50 мг хинин хидрохлорид
 Аналгин Хинин е забранен в ЕС поради сериозни нежелани лекарствени реакции.
 В Турция също не се предлага.

# 257
Благодаря!

Последна редакция: сб, 24 сеп 2022, 07:25 от bubanka

# 258
Момичета, днес има ли ходили до Одрин?
Предстои ни пътуване до там другата седмица, но чета, че  десетки хиляди нелегални мигранти са се насочили да преминават гръцката граница.Ако срещнат голям отпор, вероятно ще тръгнат към България.
Ако това е вярно, то става страшно на границата.

# 259
  • Русе
Момичета, днес има ли ходили до Одрин?
Предстои ни пътуване до там другата седмица, но чета, че  десетки хиляди нелегални мигранти са се насочили да преминават гръцката граница.Ако срещнат голям отпор, вероятно ще тръгнат към България.
Ако това е вярно, то става страшно на границата.
И мислите, че ще минат през границата ли като са нелегални?
Извинявайте, но "който го е страх от мечки не ходи в гората".

# 260
Бежанците не минават през ГКПП-тата.
Имам предвид, че не очаквайте да се наредят в лентата за леки автомобили и да минават през гишетата.
На границата е натоварено и без тях.
Те минават през други места...

# 261
  • София
Аз, току що влизам, чаках около 3 часа отново 😡, че и цените отпреди 2 седмици са нагоре за капак.

# 262
Аз, току що влизам, чаках около 3 часа отново 😡, че и цените отпреди 2 седмици са нагоре за капак.
На кое КПП?

# 263
Ние се върнахме вчера - следобяд минахме 2те граници за час.
Бяхме за 3 дни. Доволна съм от пазаруването - дрехи и чорапи за мъжете, за мен едни кецове и два чифта обувки. Нищо особено, просто ми харесаха.
От храната имаме попадение с едни овче кашкавал-страхотен е /170 лири/. Купихме и краве, и овче сирене, но не сме ги опитвали още.
От Watson - шампоани на една тяхна марка, течен сапун, сух шампоан.
Накупихме буркани с кисели краставички на ТАТ за 19,90 лири, консерви грах, буркани печен патладжан, туршия, петмез от фурми, сладка от ягоди, портокал, шипка. Зехтин, олио, дори кока кола и фанта, памук, лепенки за рани 😂 взехме от препоръчано то в темата краве масло 1,6кг за 222,40 лири. Насипни: ориз басмати, червена леща, орехи на 139.90 лири, лешници, стафиди, подправки, локуми. От аптеката взех тайлол хот, пръскало за нос, хапчета ериус, аналгин, парацетамол. Ериуса е на половин цена спрямо тук. Другите неща сигурно също са доста по-евтини, но имам от преди запаси от Турция и не знам какви са цените.
При интерес ще споделя цени и магазини.

# 264
  • Mostly in my mind
Този шампоан Ревокс дали се появи, някой знае ли?
Или препоръчайте нещо друго, ако имате впечатления, страшно е в сезона на косопада.
В Уийкики добре ли са цените спрямо Бг?

# 265
  • Варна
За коя граница става въпрос ?
Някой скоро да е пазарил с карта на Булбанк, да сподели на какъв курс превалутира лирата ?
Последно съм ходил края на април и тогава беше близо до централния. Вчера звънях на кол центъра им, казаха ми да проверя през валутния им калкулатор . Но там има курс продава на 11,6.
Еврото също е 1,96, но преди две седмици в Прага ми излезе 1,98.
Та затова питам.
 ДСК са ясни, имат в сайта опция картови плащания и там е 11,4.

# 266
Някой питаше за плащане с карта на ДСК-ние плащахме с такава, парите са блокирани на курса на БНБ - 11ст. , ще видим на какъв курс ще ги изтеглят. Наша приятелка плаща с карта на ОББ - блокираха ги на 9.5 стотинки. На място обменихме на 8.9стотинки.

П. С. Капитан Андреево.

П. С. 2 да споделя негативно впечатление от ордите българи, които срещнахме. Никакво отношение нямаме един към друг и към останалите. Повече са груби, недодялани, дърпат, грабят, коментират на висок глас.

# 267
П. С. 2 да споделя негативно впечатление от ордите българи, които срещнахме. Никакво отношение нямаме един към друг и към останалите. Повече са груби, недодялани, дърпат, грабят, коментират на висок глас.
Аз отдавна забелязах това, както и паркирането на инвалидни места на паркинга в мола. Грубо и арогантно държане към всички. Направи ми впечатление и пререждането на автомобилите на опашката на КА, както и слизане на пътниците, които минават пеш, за да има място на пода за покупките и колата да не изглежда препълнена. За късмет чакахме много последните два пъти. Видях как тарикати българи карат в бус лентата, за да прередят опашката след тоалетните. По техния почин руснаци с джипове минаха дори през пешеходната зона безнаказано. Имаше митничари имитиращи дейност и задръстване ужасно, но само от наша страна.

пп сподели моля, марката кашкавал и от къде го купи.

# 268
И ние вчера сутринта минахме границата /Кап. Андреево/  - за час и половина. Днес ще видим как ще е на връщане.
Цените /за мен / осезаемо са нагоре, но има и неща, на които не са мръднали толкова очевидно.
В Уайкики - доста нагоре ми се видя всичко, ММ си взе два чифта дънки / на редовна цена ок. 40лв идват, но имаха някакво намаление и се вързаха по около 28-30/.Детски блузи - 130-140лири, дамски пуловери - 180-190лири.
Но пък в БИМ маслото /Pervin 1кг/ си е 109 лири, така че явно не може да се генерализира за поскъпването, но тенденцията е ясна. Което е естествено и няма как само Турция да остане встрани от световната обстановка и тенденции.
И още веднъж да благодаря за препоръката за теглене от банкомат на Зираат Банк с Револют! Оказа се, че от всички пробва и банкомат /които не бяха малко 😀/само при тях няма такса. Благодаря!

Последна редакция: нд, 25 сеп 2022, 09:26 от Pали

# 269
  • Където морето целува небето...
На МТ все още се чака много. На 23 сутринта в 6 часа бяхме там и минахме за  скромните два часа и половина. Не ни се обикаляше през Лесово, защото бяхме в посока Люлебургас и съжалихме.
Цените са много вдигнати. От Уайкики не очаквах такива цени. Много увеличени са дрехите там, на фона на това, което бяха преди няколко месеца. Като тук са и няма смисъл да се пазари от там. В другите магазини също ми се видя по-скъпо, но сякаш не толкова драстично. Общо взето съм доволна от пазара, който основно беше за якета и дънки, но не и от цените.
Нощувки и заведения все още държат по-ниски цени, но и там има промяна. Като цяло вече се ходи за хапване и разходка, а не толкова за по-изгодно пазаруване. Плюсът е, че и зареждаме колата на прибиране.

Общи условия

Активация на акаунт