На пазар в Одрин, Лозенград и Чорлу - 42

• 86 916
  • 750
  •   1
Отговори
# 270
Има смисъл да се пазарува храна - млечни продукти и дълготрайни храни. Всичко, което купихме е поне 2 пъти по-евтино от тук. Освен, ако имате откъде да си помагате с домашно производство, но ние всичко купуваме. Освен това, мъжът ми работи в сферата на бързооборотите стоки и е наясно с базовите цени. За дрехи и и обувки от там не споря. Тук пазарувам от ишлемета и ми е ок. За сина обаче купихме няколко неща, свързани с. Тренировките му, които бяха на много добри цени. И безброй чорапи 😵😵😵 все едно стоножки имам вкъщи.

Цените по заведенията са безобразно ниски - 5 възрастни и 2 тийна в заведение сме платили макс 890лири. В малкия град, в който живеем, основно ястие от обедно меню е над 6лв., супа 3.50лв. Да не говорим, че намерихме заведение, в което срещу 45 лири ядеш меню 4 неща - супа, основно, ориз или макарони, салата или десерт. Имаше менюта с 2 или 3 неща за 30 или 40лири. Не знам къде в България можеш да ядеш на такива цени.

Последна редакция: нд, 25 сеп 2022, 11:00 от caprice

# 271

От храната имаме попадение с едни овче кашкавал-страхотен е /170 лири/. Купихме и краве, и овче сирене, но не сме ги опитвали още.

Здравейте!
Бихте ли снимали опаковката на кашкавала? От кой магазин е закупен?
Благодаря!

# 272

От храната имаме попадение с едни овче кашкавал-страхотен е /170 лири/. Купихме и краве, и овче сирене, но не сме ги опитвали още.

Здравейте!
Бихте ли снимали опаковката на кашкавала? От кой магазин е закупен?
Благодаря!
Това е магазинът.

Намира се на главната пешеходна улица вляво когато вървите от Мадо посока Синия пазар. 3 магазина за млечни продукти са един до друг, а след тях има заведение за хранене с печени пилета на грил отпред.

Това е кашкавалът

# 273
  • София
На КА минах, съжалявам че не уточних, но бях много изморена. Общо взето се надпреварвахме с времето.
За бутането изобщо няма да коментирам, еле на опашката като ме видят жена зад волана.  Един чак ме напсува, защото бях залепена броня в броня с предния, ама ми писна и аз съм човек нали.
В Кипа Мигроса беше яко опоскан, но успях да взема това което исках.
Поне поръчах матраци 3 броя, два оттях са ортопедични по 5000 лири от Савкур и трапезна маса огромна разтегателна за 4000 лири. Понеже са с поръчка и единия матрак е нестардартен ще чакам 50 дни, което не е проблем. После с транспорт, колко ще излезе идея нямам, казаха че ще се обадят.
Някой беше питал за домашни потреби има 2 магазина на улицата на Тач, още един в много малка пряка и се пада зад мисля че е Хамама, успоредно на улица до хотел Сарай. Не можех да снимам съжалявам за което.

# 274
  • Plovdiv
Отчет за събота 24.09, в 6.40 бяхме на Лесово, минахме за почти 2 часа, на връщане в 18.30 бяхме на границата, около 1 час чакане. Напълно съгласна с мненията на Сaprice and Didolinaaa, меко казано съм отвратена от поведението на пазаруващите българи в Одрин! Голямо бутане, разхвърляне на дрехите в магазините, пробват обувки и си зарязват по 5 отворени кутии, отврат, коментират на висок глас колко е скъпо, ама кой те кара да ходиш!?!? Няма такива нагли и невъзпитани туристи като нашите. Ами уви, затова и вече няма да ни гледат с добро око.
В Waikiki цените са доста високи, а като прибавим българското нашествие, което е опоскало и разхвърляло всичко, отворили пакетите с бельото 😠, е не си струваше отделеното време!
Много съм доволна от покупките на млечни продукти, почистващи препарати, прах, олио.
Напълно си струва ходенето за тези неща!

# 275
  • Mostly in my mind
Мислех да отделим време и за Уайкики, ама така като ви чета, може и да  пропуснем.
Разбира се, че инфлацията е навсякъде, но като тяхна марка се надявах да е по-слабо засегната. Но явно това не оказва влияние.
В началото на годината и пролетта съм взимала кажи речи наполовина от бг цените.

# 276
migito, в кой точно ресторант зад Марги ходихте. Уж си  бях отбелязала похваления тук, но явно не съм го улучила. Обядвахме в един с готвени неща, хубави са, но аз и у нас готвя...
Това е карта от съфорумка която първо писа за тези заведения, аз си я качих на телефона, но вечерта без очила не я намерих, та по памет и влязохме в съседния.

# 277
Здравейте, готвим се да ходим на почивка в Азиатската част и да го съчетаем с пазар.
От 3 години не съм ходила в Турция и съм забравила марките им.
Може ли да препоръчате лекарства за деца на 8г и на 1г : сироп при температура ; сироп при кашлица ; сироп / прахче при повръщане ; спрей за ност ; спрей за гърло?

# 278
  • София
Наистина се разочаровах този път от отношението на нашенци, макар да имах и добри моменти. Бяхме 2 коли и на границата зад нас се наредиха български коли, водех колоната и по едно време ма зад мен 7 коли и никой не минава пред мен. Аз имам навика да влизам през борсите, а не през центъра и да паркирам на паркинга срещу Сарай, за да мога да нося от главната улица. Всички след мен, слизам и хората ме питаха кое къде, обяснявах, посмяхме се. Помагах и в магазина с превод, но като се опре до шофиране майко мила...
Да не е спам, успях да взема спрей за дрехи на Юмус уникален е, обезмаслител и сега ще опитам един спрей за котлоните.
Отново попадение на хавлии в новия магазин Брака, имаше 70 на 90 за 5 лева, ама от дебелия памук.

# 279
  • Бургас
Върнахме се от почивка в Турция, от хотел пълен с англичани - над 400 души не разбрах, че има хора. Тихи, възпитани, няма деца да реват, да тичат по копидори, няма панаири, няма бутаници.
Дойдоха четири семейства българи компания, вдигнаха целия хотел на главата си. То "уаааа", то "баааа", то суркане на маси за обяд и вечеря, направо ме хвана срам. Такава аларма 400 англичани не успяха да вдигнат.
И да не е спам - отзив за лютеница Penguen,
https://www.migros.com.tr/penguen-lutenitsa-balkan-sosu-acili-300-g-p-89b2f9

Вкусна, но прекалено сладка за моя вкус. Захарта е твърде много.

# 280
Къде се намира този магазин за хавлии?

# 281
  • Mostly in my mind
Англичаните с деца ли бяха и те?

# 282
  • Бургас
Хотелът е семейно ориентиран. Хора без деца почти нямаше. А англичаните бяха масово с 2+ деца в подучилищна възраст.
Направи ми впечатление, че заплаче ли дете, веднага го успокояват или го местят от място, където има много хора.

# 283
  • до най-прекрасния мъж
В събота съм ходила само 1 път в Одрин и повече не повторих. Неделя е по-спокойно, няма ги ордите БГ туристи, от които и мен ме е срам.  Има хора, но далеч не е такава навалица. Иначе, най-обичам да ходя в работен ден. Пълно спокойствие, магазините са пълни със стока, подредено, чисто. Не ти се мятат на врата, за да докопат някой парцал преди теб. Или да разплиташ половин час омотани ръкави и крачоли. Били сме и на 30.12, също пълно спокойствие.

# 284
  • София
Къде се намира този магазин за хавлии?
На малката уличка успоредно на главната. В смисъл по средата на главната има едно отклонение, фул е с магазини, преди края дето са всички заведения за хранене пише Braca Home, на 3 етажа е, а входа е малък иначе магазина е голям.
Намерих и магазин за осветителни тела и страхотни декорации, точно срещу Маргито. Понеже нямаше къде да паркирам, спрях отсреща и са блокчета, зад първия блок в уличката в под блоковото пространство страхотен магазин и много по евтин от центъра.
Обещах си другия път за 3 дни и ще си наема такси да ме развежда, да се нагледам на техните неща
Ето и обещаните снимки за баницата как се прави, едната е с праз, ясно ви е как се задушава, деля 1 кора на две, едната е за основа, а с втората част покривам праза.
 Исках да покажа как я навивам и как я замразявам.

Общи условия

Активация на акаунт