На пазар в Одрин, Лозенград и Чорлу - 42

• 85 695
  • 750
  •   1
Отговори
# 495
  • у нас
Marinadp, млечната баклава ми беше подарък от магазина 😉, уж не съм я плащала. Тя беше развалена или пред разваляне и затова вероятно ми я подариха. Иначе, да, под рибния пазар се намира.

# 496
  • Mostly in my mind
Sinara, аз ей сега гледах снимки на тази, от която сте взели. Не е същата май от тази, от която ние сме взели. Но те всички си приличат на външен вид. Joy Иначе също няма цени на баклавите. Но разбрахме, че тулумбичките са увеличени от 40 по 60 лири. На всичкото отгоре, че по-скъпи, ами и гадни.

# 497
И аз съм взимала от тази баклава от показаната снимка, много скъпо излиза, тежи, с и пълнят кутиите на макс.
За дете под 18г, освен паспорт, акт за раждане искат ли?
Паркинга на Мигрос, който е до Марги outlet безплатен ли е?
През Лесово до Одрин има ли такси?

Последна редакция: вт, 11 окт 2022, 23:01 от J_M_L

# 498
  • Burgas, Bulgaria
Здравейте,  момичета!
Ще ходим с майка ми на екскурзия с една нощувка Черкезкьой,Чоплу ,Капакли  
В Чорлу ще нощуваме - някоя с опит в ресторантите или някое хубаво място на което да я заведа . Това за нея ще е събитие, искам да съм подготвена и наистина да и хареса .
Мадам , препоръчвам с две ръце Кекик стек хаус в Чорлу. На партерния етаж на същата сграда има рибен ресторант, за който съм чела положителни отзиви, но не съм пробвала.
В Гугъл пише, че е затворен Кекик стек хаус, не успяхме да го проверим като ходихме последния път, защото и ние спахме в Бурк Бест (срещу моловете) и ядохме в ресторанта под хотела (The shefs - малко като Хепи е)

В Текирда сме спали в хотела срещу мола - добър е и в един на крайбрежната (имаше проблем с паркирането там).
По крайбрежната улица сме сядали на кюфтета (няма даже и бира, само айрян), но в ресторанта на Яхт клуба си има всичко (даже и сервитьор, който знае български).
пазара е в четвъртък, от Мола надолу към морето (затварят улиците), но е главно за зеленчуци или ние не сме обикаляли много из уличките да гледаме всички сергии.
Морската градина е хубава ( но не толкова колкото Варненската Simple Smile), там има само чай и кафе.
Не сме имали време да се разхождаме из центъра и малките магазинчета.

Страшно Ви благодаря,  момичета  - много !

# 499
  • там където има винаги вятър
......
. Сега пак се каня, но този път ще опитам от Баклава хаус в Марги - там давали да се пробва, поне да знае човек дал си заслужава високата цена.

Thinking дават да пробваш, но по-скоро от локума/май така се казва/.
От това дават да опиташ.

- това е от главната.
На Баклава Хаус са по-различни, по-хубави, по-скъпи и не се намират на друго място, от баклавата не съм виждала да опитват.
Баклавата, която пък ние взехме месец май от там не ни хареса - въпрос на вкус... А миналия месец като ходихме взехме тази

На следващото ходене, може и да пропуснем баклавата - много сладка ни идва и децата не искат.

Но това ще повторя задължително, нищо че беше 183 лири.

- много са, 600 г е кутията.

Магазина е на главната, срещу пощата

# 500
  • София
Убихте ме с тая баклава, аз купувам от Мехмед чече и се намира след рибата и ядове нямам. В момента си гледам кутийките а бях на 24.09 и нищо им няма, вярно е остава малко ама...  Аа нещо важно, не я държа в хладилник. От Маргито също съм взимала, също без грешка, но децата ядат 2 вида дето там ги няма, та.... От Мехмед чече взимам и корите за баница, грешка нямат.
Веднъж взех от магазина след техния кори, еми бяха ме излъгали в бройката и се развалиха много бързо.
Убеждавам се, че на вкус всички сме различни, но аз ви чета внимателно и играя на проби и грешки. Взимам малко за опит и ако е нашето - сме ние.
Опитах 2 препарата по препоръка от тук, чистят супер, сега Искам нещо за керамичен плот да предложи някоя мама, ще съм адски благодарна.

# 501
  • Пловдив
За мен Баклава хаус си остава най-добрата. Ама какви цени са наточили...в движение мернах някакви 390тл, ама за кой вид не мога да кажа. Ние като че ли се наситихме вече и този път не съм купувала. Инъче по главната много ме дразни как никъде няма цена. И не само на баклавата. И по други магазини го има това. Избягвам ги,защото лъжат.

# 502
Показаната баклава никога не ми е харесвала - плувнала в сироп и недостатъчно сладка. Мисълта ми е, като така и така ще се яде нещо толкова калорично, поне да е сладко, както си трябва. Иначе реване има и тук.
Някой питаше за хубав зрял кашкавал. Ние взимаме от една количка/сергия за сирена на пазара (тези ходят и в петък, и в събота на пазарите). Цяла пита е, режат и ако искаш вакуумират. Много е добър за нашия вкус.

# 503
Как не е в хладилник и нищо и няма от 24.09 Open Mouth Open Mouth

Аз ходя два пъти в годината и винаги взимам баклава от различни места. Не мога да кажа коя най-много ми е харесала. У дома свършва за два, максимум три дни.

# 504
  • Бургас
Как не е в хладилник и нищо и няма от 24.09 Open Mouth Open Mouth

Захарта е естествен консервант, затова й няма нищо.

# 505
Здравейте, в петък ми предстои пътуване до Одрин с туристическа агенция.  Ще отседнем в хотел Isik може ли отзиви за самият хотел и местоположението му?
Благодаря ви предварително!

# 506
  • Пловдив
И ние винаги взимаме от Баклава хаус. Никога не ми се е разваляла млечната,но я държа в хладилна чанта. Каквото съм взема оттам,винаги е било много добро.

# 507
Здравейте, прочетох за Чорлу, че има петъчен пазар. А има ли съботен?

# 508
Здравейте! Някой поръчвал ли е мебели от Одрин с доставка до България и ако да от кой магазин?

# 509
Здравейте. Да препоръчате място за хапване в Лозенград. Мисля следващата седмица за един ден да се разходим до там.

Общи условия

Активация на акаунт