На пазар в Одрин, Лозенград и Чорлу - 42

• 85 405
  • 750
  •   2
Отговори
# 675
  • Стара Загора
Тази седмица има ли актуална информация за Капитан Андреево как е било на влизане в петък и излизане в неделя? Чудим се дали да си спретнем една разходка, но някъде по други теми четох за чакане от 5 часа и се колебаем.

Не искам да прозвучи грубо или като заяждане, но какво точно ще ви помогне информацията за миналите петък и неделя? Нещата се променят с часове. Както няма никой на турската граница (примерно), то дошло време нашите да се сменят и хоп, плаца е пълен. За толкова години, най-дългото ни чакане е било час и половина. Късмет може би. Минавали сме във всевъзможни часове, с гастарбайтери и без тях. Но имам колега, който е стоял 8 часа.

# 676
Бихте ли ме насочили към магазини с дрехи, макси размери в Одрин?

# 677
И аз не искам да съм груба, но след като питам, значи би ми помогнало с нещо НА МЕН. Ако не можете или не искате да отговорите на зададен въпрос подминете, лесно е! Не задължавам никой да ми отговаря!
Хубав и спокоен ден!

# 678
  • Пловдив
Преминаването на границата си е чист късмет...ден с ден, че дори час с час не си прилича. Затова е толкова труден отговорът на този въпрос. Като цяло в последните месеци (с разрешението на преминаването с ЛК) потокът силно се засили по мои наблюдения. Всичко е много относително...Тръгвате смело и се зареждате с търпение, пък ако минете бързо си е бонус Wink

# 679
Всичко това ми е ясно, но аз питам за миналата седмица, не очаквам някой да извади кристалната топка и да гадае за тази. Както и да е

# 680
  • Пловдив
Във facebook има група за Капитан Андреево, където се споделя за всички КППТ-а,  всеки ден има инфо и снимки, може да се провери там.

# 681
  • София
Извинявам се за тъпия въпрос: Fairy имат ли си някакво турско наименование? Предния път в Турция обърнахме няколко магазина да намерим таблетки за съдомиялна Fairy и едвам намерихме. За това питам. И ако някой е купувал - бихте ли ми препоръчали някои тяхни марки добри таблетки подобни. Благодаря!

# 682
  • Пловдив
Извинявам се за тъпия въпрос: Fairy имат ли си някакво турско наименование? Предния път в Турция обърнахме няколко магазина да намерим таблетки за съдомиялна Fairy и едвам намерихме. За това питам. И ако някой е купувал - бихте ли ми препоръчали някои тяхни марки добри таблетки подобни. Благодаря!

Не, пак си е Fairy, аз купувам всеки път и не съм имала затруднения с намирането, но цената вече не е много различна от тук.

# 683
  • София
А наистина ли ако сме взели от нещо повече от 2 бройки и сме с кола, се смята, че е за търговия, както сте написали на първа страница. На КА ще минаваме на границата.

# 684
  • Бургас
Никъде в законовите изисквания го няма записано това за двете бройки. Единственото ограничение е стоки, забранени за внос. Не трябва да надхвърлят и 300 евро на пътник за безмитен внос.
Сега ако сте награбили 10 стека от нещо си, някой митничар може да реши, че е за търговия. Въпрос на субективна преценка.
Феъри:
https://www.migros.com.tr/arama?q=Fairy

# 685
  • Най-красивата страна
Моите впечатления са,че точно от петък до неделя на границите се чака повече.Което е нормално,защото хората използват почивните дни.В неделя естествено тръгват да се прибират...
Ние затова предпочитаме да пътуваме през седмицата.Обикновено във вторник и в четвъртък или петък се прибираме.

За закуската в хотела-по принцип не е разрешено да се изнася храна навън .И не само в турските хотелите.
За стоките-купувам по повече от две бройки-прах,веро,консерви,препарати...никога не са ни правили проблем,ама и  не сме прекалявали...То си личи,когато е за търговия и когато е за лични нужди.

# 686
  • София
Никъде в законовите изисквания го няма записано това за двете бройки. Единственото ограничение е стоки, забранени за внос. Не трябва да надхвърлят и 300 евро на пътник за безмитен внос.
Сега ако сте награбили 10 стека от нещо си, някой митничар може да реши, че е за търговия. Въпрос на субективна преценка
И аз така предположих. Благодаря
И последен въпрос, защото изчетох последните няколко теми, но не се ориентирах. От тук ли да сменя турски лири в Тавекс за целия пазар или да сменя тук някакви, а в Мигрос примерно да плащам с карта?

Случайно някой да е купувал кучешки дрехи от Одрин? Ако да, някакъв ориентир? Благодаря!

Последна редакция: пн, 24 окт 2022, 19:20 от THERION

# 687
  • Пловдив
Сега ако сте награбили 10 стека от нещо си, някой митничар може да реши, че е за търговия. Въпрос на субективна преценка
И аз така предположих. Благодаря
И последен въпрос, защото изчетох последните няколко теми, но не се ориентирах. От тук ли да сменя турски лири в Тавекс за целия пазар или да сменя тук някакви, а в Мигрос примерно да плащам с карта?

Случайно някой да е купувал кучешки дрехи от Одрин? Ако да, някакъв ориентир? Благодаря!

Вземете си от Тавекс няколко хиляди лири да си имате в брой, а в Мигрос и подобни магазини, както и всичко що е по моловете - карта.

Зоомагазин с дрешки видях на Али Паша чаршията, но не съм разглеждала в детайли, отвън имаше изложени за дребни породи, както и минах покрай още един такъв магазин близо до Айдън в центъра, ако не бъркам.

# 688
След колко време получавате потвърждение на резервация чрез Букинг? Тази сутрин уж резервирах, а още нямам мейл, възможно ли е?

# 689
  • Асеновград
Аз съм купувала кучешки дрешки от центъра, по улицата с фонтана с рибите надолу, има зоомагазин, но като цена не беше много по евтино от тук.

В мола има ли аптека и може ли по аптеките да се плаща с карта?
И все още може да се минава с лична карта нали? Да не стане гаф на границата.😄

Общи условия

Активация на акаунт