Майски бебета - 2023

• 49 027
  • 772
  •   1
Отговори
# 240
Момичета, пиете ли някакви витамини? На мен за момента само фолиева и витамин  Д са ми казал, но не трябва ли и някакви други?
аз пия прегнакер по 1 на ден, метафолиева по 2 пъти на ден и дуфастон ама при мен е рискова бременност, но още от преди това съм пила прегнакер и съм много доволна от тях. Препоръчвам ги, също и докторката ми! 😇

# 241
И аз пия дуфастон. Защо определиха, че бременността е рискова? Моя доктор ни каза само че имам двурога матка, но нищо повече не спомена. Аз обаче реших да се разровя в интернет и прочетох, че често го изписват при такива случай. Мисля че просто доктора си спести да ме наплаши.
Момичета, пиете ли някакви витамини? На мен за момента само фолиева и витамин  Д са ми казал, но не трябва ли и някакви други?
аз пия прегнакер по 1 на ден, метафолиева по 2 пъти на ден и дуфастон ама при мен е рискова бременност, но още от преди това съм пила прегнакер и съм много доволна от тях. Препоръчвам ги, също и докторката ми! 😇

# 242
  • София
Добро утро момичета,
как сте, аз нещо не мога да спя спокойно, мисля за работа, за Русия и т.н......

По въпроса с добавките аз почнах да пия филева киселина и вит.Д още докато правехме опити. Сега продължавам с тях както и с магнезия и вит В, пия и дуфастон по предписания на д-р Шефкетова.
Вече съм в 7г.с.+3 имам болки в гърдите, вие ми се свят и понякога имам болки ниско в корема.

Как се справяте със запека-при мен е трагично положението, пробвах с вода с лимон, джинджифил, сливи, киви и ниииищо. Сега ми пристигна някакъв модерен супер пробиотик и се надявам той да оправи нещата.

По препоръка на д-р Шефкетова ще си правя изследване за риска от спонтанен аборт в клиника Ортогин ,понеже ми е първа бременост и съм рискова (40 год.). Имам час за другата седмица.
Запазих час и в Токуда за д-р Апостолова за проследяващ лекар, да видим. Нямам търпение.

Пожелавам ви спокоен ден момичета!

# 243
Моята докторка ми препоръча витамини Прегнакеър, но само ако държа да пия. Тя ми каза, че засега няма нужда и ако установим при изследване някаква липса тогава, тъй като си пия фолиева киселина и Б12.

Иначе, tedysworld, за запек мисля, че има и слабителни, които стават за бременни. На мен много ми помага тиквата честно казано и добре, че е в сезон, та си взимам и често пека.

# 244
Аз ще пускам пренатален тест, мисля че към cells4life. Средния им пакет за около 1350 лв май ми казаха.

# 245
Аз пия B12, фолиева по две, биозин мама(за усилване на имунитета ми го изписа) и витамин Д.

И аз не ходя често до тоалетната и нищо не ми помага… Може би трябва повече плодове да включа, казаха ми за киви сутрин, ще го пробвам.

# 246

Аз пия Елевит, просто защото не се храня пълноценно (нямам апетит) ще включа и биозин мама.

# 247

Аз пия фемибион 1.

# 248
[Пия митамини Елевит и метафолиева още от  периода на опитите и Омега 3 от 1000 след като забременях. За тестовете мисля, че и аз искам да направя след БХС и феталната, малко съм си паника аз и ще го мисля много. Чета доста за Пренатест, но пък и не виждам много разлика в различните тестове.

# 249
Ох, момичета в голяма дилема съм при кого да си следя бременността. Препоръчаха ми една лекарка като добър специалист, но като човек не ми допада, дръпната е, имам усещането, че за нея са доста важни парите. В същото време ходих при нейн колега, много внимателен, доста по-съпричастен, за него също съм чела добри коментари и май сърцето към него ме тегли Joy Винаги съм си мислила, че един мъж няма как да влезе в положение на една жена, ама пък...май си е до човека..

# 250
  • София
Ох, момичета в голяма дилема съм при кого да си следя бременността. Препоръчаха ми една лекарка като добър специалист, но като човек не ми допада, дръпната е, имам усещането, че за нея са доста важни парите. В същото време ходих при нейн колега, много внимателен, доста по-съпричастен, за него също съм чела добри коментари и май сърцето към него ме тегли Joy Винаги съм си мислила, че един мъж няма как да влезе в положение на една жена, ама пък...май си е до човека..
При предишната ми бременност ходех при жена, беше точно дръпната, сега ходя при мъж...доста по-добре се чувствам при него. Много по-внимателен е сякаш.

# 251
Здравейте, момичета!
Аз пия само фолиева киселина и Биозин мама. За витамини ми каза, че е рано. Ще правя фетална морфология и БХС. Четох за Пренатест и на този етап колкото е да е хубав, ще се въздържа, ако разбира се феталната и БХС са добре. Иначе съм уморена и имам ужасна тежест и гадене в стомаха. Не мога да хапна любимите си храни, не мога и кафе да си направя. Ставам в 6 часа за работа и е наистина ужасно. Запек имам , болки в гърдите, а и дъщеря ми е болна и вече едвам издържам.Живот и здраве мисля в края на октомври да изляза в болничен.

# 252
  • София
И аз в края на октомври, началото на ноември мисля да изляза в болничен. Самата мисъл за работа ми е непоносима......
В този ред на мисли, няма опасност да ми откажат болничен нали?

# 253
Здравейте и от мен! В 6+1 съм и искам да ви питам, вие в коя седмица отидохте на преглед за първи път?
Имам дете на 2.6г. и тогава отидох след 8 г.с.

Аз само мога да се оплача за моя симптом - страшно раздразнителна съм, особено с детето ми в бебешки пубертет, което е много привързано към мен. В момента така се е залепило за мен, че едвам дишам. Привърженик съм на позитивното родителство, а в последната седмица не мога да се позная, изкарвам си го на детето, за което след това страшно съжалявам...

Относно неинвазивните тестове, аз с първата бременност си правих Nifty pro в Геника(1300 лв), сега пак ще правя.
Иначе феталните морфологии си правих при д-р Икономова във "Фемина" и мнението ми е положително.НО не съм имала никакви проблеми с първата бременност и отивах да се поздравим, че бебето се развива нормално.

П.С. "Нямам търпение" да влизам в спор с бабите за отглеждането на бебе. А и аз съм техния кошмар - без вода първите месеци, дълго кърмене, бебеносене, ЗВБ, боси обувки, без пакетирани храни. Ама само живи и здрави да дойде и това време❤

# 254
Здравейте и от мен, изчетох ви всички и се престраших и аз да пиша. Преди 10 дни видях двете чертички и колкото съм щастлива съм и малко объркана. На 41г съм имам две големи момичета от първия ми брак, но не това ме притеснява, а по скоро дали всичко ще е наред с бебчето предвид възрастта ми. Все още не съм била на преглед по календар съм в 6+4г.с., живея в Англия и чакам да ме извикат на първи преглед. Като усещания - болезнени гърди, замайване и гадене, но противно на общоприетото при мен е вечер и дори през нощта, понякога имам леки придърпвания ниско в корема и тъпи болки в кръста. Това е за сега, надявам се скоро да отида на преглед и да чуя сърчице. Лека бременност на всички мамчета.❤❤❤

Общи условия

Активация на акаунт