Майски бебета - 2023

• 49 017
  • 772
  •   1
Отговори
# 300
Аз днес бях при Колева от 12:20 и влезнах веднага. На предишния преглед се наложи да чакам около час и половина. Не разбирам това забавяне на какво се дължи 🙄 Внимавайте, ако спирате на паркинга на частната детска градина, след 15ч е 50лв/час 😁

# 301
Здравейте момичета! Вчера мина моят първи преглед. Отидох с голям страх, но си имам пулсираща точица! Hands Pray
Малко се успокоих и днес- страшно главоболие, много малко кафяво-розово зацапване, а сега лек се обажда и  единият яйчник. Мисля утре да изследвам, освен хормоните за щитовидна жлеза по съвет на док, също и прогестерона. Какво ще кажете?

# 302
Здравейте, на мен не ми се размина и се разболявам. Баткото домъкна нещо от градината (Стафилокок в носа излезе). Сега и мен ме втриса, болят ме костите, отпаднало ми е. Приемам съвети какво да пия...за сега взимам биозин мама, ще мина да си взема осцилококцинум..Друго нещо, което да пия, ако вдигна Т?

Здравей, аз вече се възстановявам от подобно боледуване (то моето е Ковид, но препоръките не са много по-различни за което и да е боледуване по време на бременност). Ако вдигнеш над 37.6 е препоръчително да вземеш един парацетамол (през 6 часа можеш да го пиеш). Ако темпрературата се задържи повече от 24 часа или вдигнеш над 38.5 - веднага в Майчин дом в спешното или друго близко спешно.

Иначе може да се пие и Авирон Рапид. Много чай с мед и джинджифил.

Все пак си направи един ковид тест у дома. За тази гад аз пиех Авирон по схемата в опаковката, за кръвосъсирването NataSpim H (то единствено става за бременни) и ZinSed за цинк и имунитет. Всичко това е предписано от лекар.

Успех и бързо оздравяване ❤

# 303
Едно питане понеже през първата бременност нямах това оплакване което ме побърква. Има ли някой постоянно бълбукащ корем? Сутринта съм на кантар да започвам ли въобще да се храня.. 10 мин след това започва  война и не спира дори за минути и ми е много дискомфортно започвам с извинение да се оригвам зверски (а аз не се по принцип) и в комбинация с постоянното гадене ...Ако някой знае някакъв илач да казват. Иначе ви чета постоянно, пожелавам на болните бързо да се оправят а другите нищо да не ги достига.

# 304
Имала съм такива периоди - при мен помогна да "потуша" бунта с пълнозърнести крекери сутринта и да почна да се храня едва час-два по-късно.

Аз имам питане или по-скоро за споделяне - записах се за БХС/ранна фетална морфология в Надежда точно на деня, когато влизам в 12 г.с. За всичко останало с бременноста съм безкрайно спокойна, позитивна и развълнувана, но като се сетя за този преглед и ми се свива душата. Нямам търпение да идва, да минава и да ми олекне (дай Боже), че всичко е на 100% наред - вярвам го, но нелогичния страх ме презвема от време на време Sad

Едно питане понеже през първата бременност нямах това оплакване което ме побърква. Има ли някой постоянно бълбукащ корем? Сутринта съм на кантар да започвам ли въобще да се храня.. 10 мин след това започва  война и не спира дори за минути и ми е много дискомфортно започвам с извинение да се оригвам зверски (а аз не се по принцип) и в комбинация с постоянното гадене ...Ако някой знае някакъв илач да казват. Иначе ви чета постоянно, пожелавам на болните бързо да се оправят а другите нищо да не ги достига.

# 305
Здравейте, на мен не ми се размина и се разболявам. Баткото домъкна нещо от градината (Стафилокок в носа излезе). Сега и мен ме втриса, болят ме костите, отпаднало ми е. Приемам съвети какво да пия...за сега взимам биозин мама, ще мина да си взема осцилококцинум..Друго нещо, което да пия, ако вдигна Т?
И ние вкъщи се разболяхме , треска ,болки в мускулите, хрема .
Аз пия биозин ,витамини прегна кеър макс ,личната ми изписа панадол и инфлуцид .

# 306
И ние вкъщи се разболяхме , треска ,болки в мускулите, хрема .
Аз пия биозин ,витамини прегна кеър макс ,личната ми изписа панадол и инфлуцид .
Мерси, бързо възстановяване. При нас излезе коронавирус в крайна сметка Confused

# 307
  • Вече с постоянно местожителство на село...
Имала съм такива периоди - при мен помогна да "потуша" бунта с пълнозърнести крекери сутринта и да почна да се храня едва час-два по-късно.

Аз имам питане или по-скоро за споделяне - записах се за БХС/ранна фетална морфология в Надежда точно на деня, когато влизам в 12 г.с. За всичко останало с бременноста съм безкрайно спокойна, позитивна и развълнувана, но като се сетя за този преглед и ми се свива душата. Нямам търпение да идва, да минава и да ми олекне (дай Боже), че всичко е на 100% наред - вярвам го, но нелогичния страх ме презвема от време на време Sad

И аз днес си записах час за 05.11 за БХС само при д-р Чачева в Надежда, тогава съм 11+4, а за Феталната морфология се разбрахме да звънна на 02.12 за да запазим час, иначе ще се следя при д-р Ташков.
Вчера като бях всичко ми обясни подробно, беше изключително внимателен и видяхме и чухме ❤, пожела ми момиченце ( на което се надяваме всички в къщи, въпреки че си имаме кака). Каза да внимавам с парацетамола и да го ограничавам, да спортувам е да не кача повече от 12кг, въпреки че аз мисля да се опитам да се огранича за 7кг., дано да стане.
На всички които са болни бързо да се оправяте, останалите много се пазете!

# 308
Здравейте, момичета. Аз днес бях на преглед 9 гс +0 дни при др Сигридов. Каза, че нещата с бебето изглеждат ок с икзлючение, че е много висок пулса 183..каза, че почти сигурно се дължи на някои от лекарствата, които приемам като преднизолон, апирин и др. Спирам от днес кринона и аспирина, след 2 дни спирам и преднизолона. Ще ми останат само витамини и клексан. Като и него трябва да следим дали дозата е ок и дали кръвта е гъста и т.н Идната седмица ще пускам много изследвания, които ми назначи. Отново съм при него на 31 октомвври в 12 гс за фетална морфология. (Видя, че съм имала и второ ембрионче, което е спряло развитие в 4гс - понеже съм ин витро с 2 трансферирани).

# 309
  • София
Здравейте,
аз съм в 8 г.с.+3 и неразположенията ми леко се засилват- усещам още по-силно всички миризми и често ми се гади от тях, особено от цигари, все повече ми се вие свят.

Тъй като ми е първа бременност и се притеснявам да на кача много, може ли да споделите за някакъв режим на хранене или как вие планирате нещата, някой спортува ли и какво.
Аз  примерно ходих в Йогавайб на йога за бременни, и в къщи си правя упражнения от 20-30мин като гледам клипчета специално за първи триместър.

Хубав петък!

# 310
Здравейте,
аз съм в 8 г.с.+3 и неразположенията ми леко се засилват- усещам още по-силно всички миризми и често ми се гади от тях, особено от цигари, все повече ми се вие свят.

Тъй като ми е първа бременност и се притеснявам да на кача много, може ли да споделите за някакъв режим на хранене или как вие планирате нещата, някой спортува ли и какво.
Аз  примерно ходих в Йогавайб на йога за бременни, и в къщи си правя упражнения от 20-30мин като гледам клипчета специално за първи триместър.

Хубав петък!

И на мен ми е първа бременност. Аз спортувах всеки ден преди да забременея пилатес вкъщи и си бях в добра форма. Но откакто съм бременна нямам мотивация за спорт нещо.. Разходки правя само. Откъм храна ям каквото ми се яде, защото така или иначе списъкът не е дълъг, защото ми се гади от някои храни. Май съм надебеляла с кг , кг и половина досега..Трябва да внимаваме да, надявам се по-натам да не налитам толкова на въглехидрати както сега.

# 311
Аз с първата бременност качих 22 кг някъде (накрая спрях да се меря) и като се прибрах от родилното бях свалила 18, така че не го мислете толкова. Веднага започнах да си нося старите дрехи... А и щом тренираш и поддържаш добра форма ще ти е по-лесно след това да си върнеш на старите кг.

# 312
Здравейте и от мен.
И аз се включвам към майските бебета Simple Smile
За фейсбук групата- скрита ли е? Виждам че е private, но това означава ли скрита? За мен също е рано, не искам никой да знае. Ще се радвам да се присъединя, в случай че е скрита.

# 313
Здравейте. Добре дошли на всички новодошли и ви пожелавам лека и приятна бременност.
И моя преглед мина днес в 7г.с. и 1 ден ми каза че съм. За първи път чухме тоновете на бебето, много се зарадвах. Докторът каза че имам леки контракции, което е довело до леко отлепяне, но няма нищо притеснително. Увеличи ми дозада на но-шпа, ще приемам три пъти по две таблетки, както и продължавам с  фолиевата киселина и дуфастона. Определихме предполагаема дата на термина 25 май.
Ами мисля че това е засега. Имаме си нови снимки на ембриончето ☺️.

# 314
Здравейте, на всички бъдещи майски мами!
Ще се радвам да споделяме и да си помагаме. Аз съм на 38г. имам син на 20г който днес е рожденник.Simple Smile))
Моят термин е 7.05.2023г.
В 10та седмица съм и гаденето при мен вече почти изчезна. След две седмици ми предстои биохимичен скриниг, за който не спирам да мисля. Вие запазихте ли вече час? Имате ли предишен опит с това изследване? Аз не съм го правила по време на първата ми бременност, тогава нямаше такива “екстри” и съм малко притеснена…

Общи условия

Активация на акаунт