Майски бебета - 2023

• 48 801
  • 772
  •   1
Отговори
# 150
Момичета колко опасна е температурата по време на бременност? За сега еднократно вдигнах 37.7, но съм силно притеснена как се отразява 😕

# 151

Здравейте, следя ви от 4ти, но сега реших да пиша.  На тази дата видях двете чертички, вчера бях на преглед и имаме сакче. Докторката го измери  6та седмица още  дори преди да сложи ехографа и това и излезе а аз първоначално смятах, че съм към седма и пет дни, но като се замислих аз бях с късна овулация(усещам си я)  та толкова идва. На 30ти ще ходим да чуем сърчице ❤️.  Момичета имам син на 11 години, но този път съм меко казано парцал. Такова гадене имам, че не мога да функционирам нормално и то целодневно , дори по-изразено следобед и вечер.Кожата ми е една изтръпнала, втриса ме абе много ми е зле.  Видях, че имате изписани таблетки и утре мисля да си взема макар,че вчера нищо не ми каза. Беше супер бърз преглед и нещо не съм ок с това, моля ако има бъдещи мами от Бургас да споделят при кой ходят. Успех на всички, да чуем сърчица и живи и здрави май месец да гушкаме бебенца.❤️🍀
Здравей!
При кой лекар ходихте? Аз ходих при д-р Татарова ама на частно. Нормално протече прегледа като времетраене колкото при първата ми бременност. Аз също съм като парцал. Страх ме е как ще ходя на работа,защото не съм казала на работодателя.
[/quote

Ходих при Мануелян за първи път между другото я посещавам, само хубави неща съм чувала.  Чудя се между Татарова и Георгиоски. Ходила съм веднъж при нея  преди години по друг проблем а за втория чета,че е спокоен обяснителен и много внимателен..... Нека чуем сърчице ❤️ и ще го реша. Как се чувстваш при нея, плюсове-минуси?
И аз се чудих за Георгиовски, но исках да е жена. Имам позната, която скоро си води консултациите при него каза, че е спокоен, но не много обяснителен. Трябва да го питаш. А за Татарова не знам, посещавала съм я само веднъж. Направи забележка да не се трупаме пред вратата доста серт и направо леко се шашнах. Вероятно беше права, все пак си има диванче. Като влязох останах доволна, прегледа ме, пусна изследвания, даже се разбрахме да изляза по-рано в болничен.

# 152
Имате ли все още наподобяващи на предменструални болки в яйчниците и кръста? Аз нямах последната седмица, но от вчера ме болят все едно ще ми дойде всеки момент и се претесних 😩….

# 153
Момичета колко опасна е температурата по време на бременност? За сега еднократно вдигнах 37.7, но съм силно притеснена как се отразява 😕

Здравейте, момичета! Включвам се и аз - тези дни нямам много време да пиша, затова сега изчетох набързо всичко - поздравления на всички новодошли бъдещи майки.
Atacama, за температурата - аз вчера имах около 37,2, което за мен е доста над обичайната телесна, днес специално говорих с моята гинеколожка по темата и тя каза, че в ранна бременност има повишена температура и е нормално. Каза ми също, че температура до 38 градуса не е опасна, но над 38 и то задържаща се дълго - да, има място за тревога. Относно медикаменти - аз знам, че само парацетамол може и то в крайни случаи. Надявам се, че е от брeменността и не е вирус, стискам палци всичко да е наред!
@Buterrflyy Относно болките, понеже писахте, аз също съм с болки ниско долу, като отиват и към кръста, днес пак говорих с нея по темата и ми каза Нош Па и това е. Аз пия при нужда или понякога вечер за всеки случай по 1. Иначе ми е казала, че 3 по 1 на ден е ОК. Нош Па е и добре да се пие, защото действа успокоително на гладката мускулатура - тоест предпазва от конкракции и спазми на матката, не само от болки. Щом усетиш болка, просто вземи едно хапченце. Надявам се, че болките са нормални и всичко е наред с нас и ще отминат и те.
 При мен има и ускорен пулс понякога, каза ми, че бременните имат ускорен пулс и това също е нормално.
Аз също пия Дуфастон и е ОК, нямам някаква странични ефекти към момента, на мен ми го предписаха за всеки случай и заради зацапването и си го пия редовно 2 по 2 сутрин и вечер. Надявам се да нямате тежки симптоми и бързо да отминава лошото. Прегръдки!

Последна редакция: пт, 23 сеп 2022, 15:13 от chervenokoska88

# 154
Нямам никакви симптоми вече. Дори и гърдите не са болезнени. Аз Лекувам протесненията с прегледи 😁

# 155
Atacama, късметлийка си! Simple Smile Мен гърдите още си ме мъчат Simple Smile

# 156
Ох предпочитам да ме съсипва гадене и какво ли още не, отколкото да изпадам в паника дали всичко е наред 😁

# 157
Аз съм същата 😅 Боли ме - защо ме боли, спре да ме боли - сега всичко наред ли е? Гърдите ми още са болезнени и болките долу си ги имам.
Момичета, някоя от Вас пие ли еутирокс?

# 158
Първата бременност ужасно ме боляха гърдите, спах с едно по-широко спортно бюстие. Сега също ме болят, но е много по-леко. Долу ниско си имам болки, а също и кръста ме схваща леко, но не знам дали е от бременността или от скорошната операция от дискова херния...

# 159
Ох предпочитам да ме съсипва гадене и какво ли още не, отколкото да изпадам в паника дали всичко е наред 😁
Ама то има жени, които нямат никакви симптоми и всичко им е наред. Споко, това, че сега нямаш симптоми, не значи, че утре няма да има нещо пак. При мен е на моменти също, а за гаденето - изобщо не искам да повръщам и се радвам, че все още не ме е хванало. Като се сетя една приятелка как повръща 3 месеца и не можеше да става от леглото от безсилие... Grin

# 160
Аз съм същата 😅 Боли ме - защо ме боли, спре да ме боли - сега всичко наред ли е? Гърдите ми още са болезнени и болките долу си ги имам.
Същата съм аз, вчера ревах, че ми е лошо, днеска рева, че не ми е. Аз пия еутирокс и сега ми вдигнаха дозата, защото тсх се покачва веднага при забременяване

# 161
Супер (добре де, не е супер, че рием еутирокс,  но все пак имам кого да питам). И моя го качиха, сега е 135, и доктора ми каза да си следя пулса.Ти имаш ли сърцебиене? И още нещо - как пиеш останалите неща, витамини и т.н? Казаха ми 4 часа да са изминали от приема на еутирокс и тогава комбинирани витамини,  но за пробиотика нищо не ми казах, а честно казано не ми се ходи за такъв малък въпрос на консултация.  
Същата съм аз, вчера ревах, че ми е лошо, днеска рева, че не ми е. Аз пия еутирокс и сега ми вдигнаха дозата, защото тсх се покачва веднага при забременяване

# 162
Момичета, аз не съм изследвала щитовидна от 2 години, досега не бях имала проблеми, де, но онзи ден се присетих, че е нормално да се изследва по време на бременност, именно, защото четох, че хормоните се завишават. Та си взех час за 5 октомври при ендокринолог - стискайте ми палци! Иначе въпрос - вие проблемите с щитовидната отпреди ли сте ги хванали или сега са ви насрочили изследвания по повод бременността?

# 163
Моят тсх пуснат на 18 ден след трансфера беше около 2.Пиех дотогава 0.25 еутирокс всеки ден, ендокринолог ми каза да увелича на 25/37.5 мг, тоест 1 с 1т и половина редуване. Ще пусна тези дни отново да видя как е и ако се налага ще пиша на ендокринолог за коригиране на дозата

# 164
Аз бях на 50 еутирокс, вдигнаха ми го на 75. И след 30дни пак да пусна изследване. Тсх-то ми е 2 в момента, трябва да го сваля под 1.5 да е..

Пия го сутрин и чакам само час за закуската и след нея приемам B9, B12. Не чакам 4часа, резултатите са ми хубави, значи действа 🤪.
Иначе да, имам си сърцебиене, доста е неприятно, ама вече не му обръщам внимание

Общи условия

Активация на акаунт