Майски бебета - 2023

• 48 877
  • 772
  •   1
Отговори
# 180
Аз също имам питане, успяхте ли да спрете консумирането на кафето?
Аз спрях кафето защото се чувствах много зле, сърцебиене трепери. Пиех 1-2 кафета на ден. Чудех се какво ми става, след като видях положителния тест се усетих. Сега пия инка и се залъгвам . Мисля да пробвам и цикория. Липсва ми кафето сутрин.

# 181
Добро утро, момичета! Колко от вас имат близки (баби, сестри, приятели и т.н.), на които може да разчитате за помощ по време на бременността и след раждането? Или се налага да се справяте сами?

Какво мислите за споделената отговорност по бебе и домакинство - дали наистина помага, или по-скоро вкарва напрежение (нали знаете, никой не може да гледа детето или да оправя къщата, както ние искаме).

# 182
Добро утро, момичета! Колко от вас имат близки (баби, сестри, приятели и т.н.), на които може да разчитате за помощ по време на бременността и след раждането? Или се налага да се справяте сами?

Какво мислите за споделената отговорност по бебе и домакинство - дали наистина помага, или по-скоро вкарва напрежение (нали знаете, никой не може да гледа детето или да оправя къщата, както ние искаме).

И двете баби живеят в друг град и работят тала,че по скоро не очаквам кой знае каква помощ.Но ще видим живот и здраве може да се измисли нещо.Определено ще е рядко ,когато бебето е малко да имам кой да ми помага.

# 183
  • София
Здравейте мамчета,
Записвам се в прекрасната тема и аз, миналата седмица на прегледа разбрах, че съм 6 г.с. Моята история е следната- на 40 години съм и това ми е първа бременност.  С приятеля ми пробваме от няколко месеца едва и чудото стана по естествен начин.
Бях си запазила час при специалист в Токуда, д-р Шефкетова, защото си мислех че няма да се случи бързо предвид възрастта ми.
Имам много въпроси и се радвам да обменяме опит и мнения.
Прекрасна неделя!

# 184
Здравейте. Моите родители живеят в друг град, а на мъжа ми са тук, но смятаме да не искаме чужда помощ. Мъжа ми работи от вкъщи, аз също мисля, един ден когато родя да продължа работа от вкъщи. Ще видим как ще се получат плановете, че не винаги нещата вървят по план. 😃

# 185
Здравейте! Честито отново на всички разбрали, че са бременни. За жалост майката на мъжа ми е възрастна и може да помага, но не мисля, че бих могла да разчитам на нея, а моята майка живее в Пловдив. Така че и ние сме в положение, в което ще се гледаме сами или ще разчитаме на бавачки. Надявам се да дойде време да ги мислим тези неща, има време - важното е да родим здрави дечица, а другото ще се нареди! Simple Smile Хубава неделя, момичета!

# 186
Включвам се с положителен тест и термин по калкулатор 1.06.23, но на 100% ще съм секцио и за това се записвам и тук. Още не съм ходила на преглед, утре ще запазя час за 5.10 и се надявам направо да чуем пулс.
Втора бременност ми е, имам едно момченце на 2 г. Все още нямам симптоми, освен придърпване ниско долу. Има ли някой от Бургас? При кого ще се следите ?

# 187
Включвам се с положителен тест и термин по калкулатор 1.06.23, но на 100% ще съм секцио и за това се записвам и тук. Още не съм ходила на преглед, утре ще запазя час за 5.10 и се надявам направо да чуем пулс.
Втора бременност ми е, имам едно момченце на 2 г. Все още нямам симптоми, освен придърпване ниско долу. Има ли някой от Бургас? При кого ще се следите ?
Аз съм от Бургас. На този етап мисля при Татарова. С първото ми дететенце живяхме във Варна и се следях там. Бях много доволна. Дано и сега да е така.

# 188
Момичета, вие по здравната каса ли ще си следите бременността? Питам защото моя гинеколог не работи със здравната каса и ще трябва да си плащам всеки един преглед.

# 189
Аз имам огромно доверие на гинеколожката си и тя е в държавна болница, така че освен феталната морфология, която съм записала при специалист в частната му практика, се надявам всичкода е по ЗК.
Момичета, вие по здравната каса ли ще си следите бременността? Питам защото моя гинеколог не работи със здравната каса и ще трябва да си плащам всеки един преглед.

# 190
Аз смятам по здравна каса + ако нещо ме безпокои да ходя и на частно от време на време.
Все още събирам информация и отзиви, та ако има някой от София с препоръка за лекар за следене на бременността в Майчин дом ще съм благодарна.

# 191
Живеем далеч от роднините си (на 500 км), мм пътува по корабите и го няма по месец и половина, след това се прибира също за толкова време. В началото нашите много ми помагаха, с баткото до към 2 годишна възраст се прибирахме в родния град често...Но обстоятелствата са вече други и от около 3 години повече сами се оправяме. Еми за мен е ужасно тежко да нямам на кого да оставя малкия за 2 часа, ако щеш. Прекъснах връзка с много приятелки, не мога да се запиша на спорт, време за себе си нямам...Не отказвайте помощ, ако ви предлагат. Мечтаем си с мъжа да излезем на вечеря само двамата и да ни е спокойно, но уви...
Нашия случай е малко по-заплетен, де Simple Smile Сега с второ на път още не сме решили как да действаме, детегледачка ли ще търсим, ще се прибираме в родния град за известно време...

# 192

Хубаво е да запишете по здравна каса при някой, който да ви дава направления за изследванията. Сега нали има и проект да се поема и ФМ по здравна. Пък пак си ходете и на частно

# 193
Здравейте и от мен! Аз съм на 24 години и съм в 7г.с., миналата година преживях спонтанен аборт в 8г.с. без ясни причини. За сега съм добре, лошо ми е повечето пъти, пия дуфастон от първите дни когато научих, което беше на 5.09 с положителен тест от първите опити, също така пият витамини и фолиева киселина. Термина ми е за 05.05 и се моля всичко да е наред този път! Успех и на вас и се радвам,че ви открих ! 😊

# 194
Здравейте, момичета!
Сигурно над 90% от вас ще ме линчуват за този коментар, но четейки ви, основно настроението е минорно. Все се "надявате", все се страхувате, някои дори плачат от страх от НИЩО. Казвам нищо, защото със страха си реално създаваме ситуацията. Бъдете не малко, а доста по-позитивни, не толкова фокусирани към всичко, което може да се обърка. Разбирам, че има и дами, които се страхуват заради минали ситуации, но повтарям, че именно с този страх има опасност да ги създадете отново. Бях чела една страхотна майка, която има цял уебсайт за раждането и още в началото пишеше: "Всичката болка по време на раждането идва от СТРАХА от болката."
Не забравяйте, че емоциите ви МНОГО влияят на плода, разбира се и на вас... Иска ми се да чета много по-позитивни мисли, затова и започнах супер рядко да влизам в този сайт като цяло. Ако премахнете думите "дано", "надявам се" и тн, ще се чувствате много по-добре и това чувство ще се прехвърли и върху бременността ви като цяло, сигурна съм 100%.
Бъдете здрави!!

Общи условия

Активация на акаунт