Майски бебета - 2023

• 48 929
  • 772
  •   1
Отговори
# 195
Абе болката по време на раждането въобще не е от страха, а си е абсолютен факт. Че се забравя и минава също е факт. Затова съм и бременна с второ и не ме е страх от раждането, но си болеше.

# 196
Абе болката по време на раждането въобще не е от страха, а си е абсолютен факт. Че се забравя и минава също е факт. Затова съм и бременна с второ и не ме е страх от раждането, но си болеше.

Грешно съм се изразила явно. Да, болката не е от страха, страхът, че "ще боли" я създава преди тя да дойде. Страхът, следствие от историите на всички, които ги е боляло, страхът от "няма как да не боли".... И после няма кой трезво да анализира подсъзнанието си. Става само чрез тестване и доказване на обратното.

# 197
Повечето май ни е страх от отглеждането, а не толкова от раждането Joy Аз раждах нормално, много приятни спомени имам от раждането. Както и да е, това минава и заминава. По принцип и аз се усещам, че трябва да съм малко по-позитивна, че нещо хубаво се случва в крайна сметка, но пък, ако на някой му се мрънка...нека! Не харесвам нещата да се предствят като един розов балон, защото хората започват да се обвиняват, че едва ли не само те изпитват страхове и несигурност. Виж тази и онази как се държи уверено и спокойно, а всъщност това е една фалшива маска за пред хората. Нека поне тук сме си ние и всеки да се чувства спокойно да споделя всяка една радост и тревога.

# 198
При мен има страх дали бременността ще протече нормално и ще завърши със здраво бебе.Само жени, забременели ин витро след години трудности и перипетии могат да разберат смесицата от страхове и вълнение. Иначе съм позитивна и гледам да нямам никакви черни мисли, но отвреме навреме се прокрадват тъй като доста години е било само разочарование и сега сякаш стъпвам по тънък лед,страх ме е да се зарадвам на 100%

# 199
  • Вече с постоянно местожителство на село...
Здравейте и от мен, на 40г., имам 3 деца и един мисед в 10г.с. миналия август. Юни месец тази година ми отриха ИР и съм на Глюкофаж 750 който увеличавах във времето до 3 таблетки и откакто увеличих дозата чудото ни се случи, хем съм щастлива и ми се крещи, хем нямам търпение да мине времето и да се похвалим на всички!
Понеже съм почти на 41, си имам своите страхове, и трите деца са раждани “вагинално” и все с помощ, така че това не ме е страх! На 15.09 след първия учебен ден на първокласничката направих тест който беше +, на два дни закъснение и на 16.09 отидох на преглед за да се потвърди че бременноста е в матката, АГ каза след 10дни отново на контролен и днес ходих, има жълто тяло, отговаря на 5с 4д, а според калкулатора се разминава с 2 дни. След 10дни отново ме вика на преглед за ❤. В събота тичах до София да си пусна ЧХГ което е 9624 единици.
На този етап няма да съобщаваме на родители, много ми се иска на малкото ми момиченце да кажа, тя много иска, миналата година искаше момиченце, сега няма значение, важното е да е здраво и да го има!
Не мога да си позволя качване на кг, тъй като сега съм с наднормено 68кг при ръст 163 и трябва да ги задържа максимално, дала съм си лимит за бремеността да не кача повече от 7-8кг! Ако се придържам строго към режима може и да успея.
Това е от мен, много приказки 🤣🤣

# 200
Много силна бойна група млади майки сме се събрали, с хубави и истории и всичко ще ни бъди наред!

# 201
  • София
Здравейте отново,
аз се чувствам чудесно, почти нямам неразположения само малко ми се вие свят. Чак ми е странно.
До момента съм спортувала поне 4 пъти седмично пилатес, бодипъмп и други спортове, мога да кажа че съм в мн добра физическа форма. Храната винаги съм си я следила-записвам в приложение на телефона какво ям и така държа нещата под контрол. Смятам, че духа ми е здрав благодарение на здравословния ми начин на живот.
Лекарката ми каза, да спра пилатеса и да се ориентирам към йога за бременни. Пробвах и ми се стори ужасно бавно и мудно....Ще избутам до 12 седмица, при вас как е положението със спорта.
По отношение на храната смятам да се придържам към досегашния ми режим-само полезна храна, не ми се яде нищо специално. Ще се радвам ако споделите някакъв сайт или блог за идеи за начин на хранене/спорт за бременни.
Другото което ме тормози е работата и стреса от нея- в строително надзорна фирма съм с много динамична и нервна обстановка. Нямам търпение да се махна от там, чудя се мога ли да направя нещо по-рано от 12 седмица, при вас как е?
Хубава вечер момичета!

# 202
Аз съм в болничен от самото начало, работата ми не позволява да я върша бременна, а и имам някои неразположения, понякога целия ден не мога да стана от леглото. Говори с гинеколога си, никога не отказват болничен, според мен.
Здравейте отново,
аз се чувствам чудесно, почти нямам неразположения само малко ми се вие свят. Чак ми е странно.
До момента съм спортувала поне 4 пъти седмично пилатес, бодипъмп и други спортове, мога да кажа че съм в мн добра физическа форма. Храната винаги съм си я следила-записвам в приложение на телефона какво ям и така държа нещата под контрол. Смятам, че духа ми е здрав благодарение на здравословния ми начин на живот.
Лекарката ми каза, да спра пилатеса и да се ориентирам към йога за бременни. Пробвах и ми се стори ужасно бавно и мудно....Ще избутам до 12 седмица, при вас как е положението със спорта.
По отношение на храната смятам да се придържам към досегашния ми режим-само полезна храна, не ми се яде нищо специално. Ще се радвам ако споделите някакъв сайт или блог за идеи за начин на хранене/спорт за бременни.
Другото което ме тормози е работата и стреса от нея- в строително надзорна фирма съм с много динамична и нервна обстановка. Нямам търпение да се махна от там, чудя се мога ли да направя нещо по-рано от 12 седмица, при вас как е?
Хубава вечер момичета!

Последна редакция: пн, 26 сеп 2022, 23:00 от Анонимен

# 203
Здравейте отново,
Хубава вечер момичета!
И моята работа е доста натоварена, но за да изляза в болничен трябва да кажа на работодателя и да му дам някакво време да намери човек. Мислих да кажа в 9 г.с и да работя най-много до 12-13 г.с, но съм в мислене не е ли рано да казвам. Страхувам се. Работя в детска градина и всеки ден идват кашлящи деца. Но и да остана на работа още малко си е риск и направо не знам. Отделно, че се притеснявам и да кажа. Аз съм си такъв човек. Все да не нарушавам плановете на хората.

# 204
Здравейте! Имам две чертички, утре съм на преглед. На 30 съм, имам дъщеря на 10 години.🙂
По мои изчисления бебчето ще дойде през май, но утре ще разбера мнението на доктора и ще мина да ви разкажа. 🙂
От сърце желая на всички ви прекрасна бременност и много усмивки да съпровождат всеки ден ! 🥰
Аз съм много щастлива, но и притеснена за много неща... Ще се постарая да ги елиминирам, разбира се. Радвам се, че съм тук с вас и заедно ще си помагаме и ще споделяме щастието си.
Ценно е да знаеш, че може да споделиш и ще бъдеш разбран!

# 205
Здравейте, как сте? При мен гаденето взе да отшумява, но замайването остава Confused От няколко дни ме мъчи безсъние и се чудя дали не е от това. Уж се успокоих, нямам тревожни мисли...хормони ли са, какво е...Още ми е рано да будувам по цели нощи Joy

# 206
Аз честно казано нямам никакви симптоми, може би леко главоболие от време на време, но ме знам дали се дължи на това и даже малко се притеснявам. В 7с+3дни съм. В петък съм на преглед и нямам търпение за него.
Здравейте, как сте? При мен гаденето взе да отшумява, но замайването остава Confused От няколко дни ме мъчи безсъние и се чудя дали не е от това. Уж се успокоих, нямам тревожни мисли...хормони ли са, какво е...Още ми е рано да будувам по цели нощи Joy

Последна редакция: вт, 27 сеп 2022, 14:24 от LyyLyy

# 207
Привет, гледам, че доста се шашкат,че нямат симптоми😁 Не е проблем според мен  Е, аз пък да взема да  споделя,че при мен има доста изразени: за гаденето писах вече,че е ужасно , но не смея да взимам хапчета макар,че и джиоото днес ми предписа едни хомеопатични ама пусти страх... Имам замайване, киселини се опитват да излизат(имала съм при предишната бременност и оттогава не са се появявали затова така ги разпознах) , и едно хемороидче за разкош 😁.  Не се оплаквам , ще търпя каквото трябва.  Чакам с нетърпение 30ти за прегледа да чуем сърчице❤️

# 208
Здравейте, аз имам гадене и замайване все още, чувствителни гърди и също и мен ме хвана безсънието последните 2-3 дни. И въпреки гаденето, имам ужасен апетит, лошо ми е, а умирам да хапна нещичко🥲😂.. и като хапна и ми става по-добре и ми минава малко лошото…

# 209
И на мен ми е гадно сутрин понякога и през деня. Усещам си стомаха /корема напрегнат също. И от инжекциите клексан е в синини, но каквото и да е ще търпим няма как. На 7ми октомври ми е следващият преглед

Общи условия

Активация на акаунт