Майски бебета - 2023

• 49 062
  • 772
  •   1
Отговори
# 270
На някой случайно да му спря гаденето, при мен в началото нямаше, но от една седмица е ужасно. По цял ден ми се гади, дори и когато спя усещам че ми е гадно. Вода с лимон не ми помага, дори напротив. Ако някой е успял да се справи моля за съвет.

И аз имам гадене през деня ужасно е... Ядат ми се само вредни храни, днес си поръчах Макдоналдс даже Sad Гади ми се без повръщане засега. Само докато спя ми е добре

# 271
На мен ми е лошо на моменти, един ден ми се гади ужасно, друг не ми е лошо изобщо, но като цяло ми се гади предимно вечер… Не повръщам и аз, също имам ужасен апетит само за боклуци 🤪😭 а ми се гади и ми се яде едновременно… Лудница 😂

# 272
При мен е абсолютно същото. От една седмица ми се гади от сутрин до вечер, една топка имам на гърлото и в стомаха и само да помириша нещо и е готова да излезе 😅 За ядене не искам и да казвам- тесто, баница, тесто ми се яде, в този ред. Дано скоро отшуми това гадене, аз съм абсолютно негодна в момента и всичко прави мъжа ми, и на работа ходи.

# 273
Момичета, някоя от вас пие ли прогестеронови препарати? Като чета и по други форуми масово в Бг в ранна бременност лекарите дори и без оплаквания изписват или дуфастон или утрогестан. Аз съм в 7г.с.  и в тук където живея - Англия, още дори не са ме извикали на преглед, та ми е малко притеснено, а и тук не съм чула да изписват прогестерон, остават всичко на съдбата, ако е здрав плода ще оцелее 😩, вие какво мислите по този въпрос? И имате ли назначени такива лекарства от гинеколозите си?

# 274
  • София
Аз приемам дуфастон от първия преглед по предписание на д- р Шефкетова, но аз съм на 40 и като и казах че спортувам активно тя някак си май се стресна и вероятно за всеки случай.
Иначе за момента съм добре, само умора и замайване имам.
Утре съм на преглед в клиника Ортогин за риска от спонтанен аборт. Вълнувам се, дано всичко е наред!

# 275
Аз съм на утрогестан и то сама си го изследвах и видях, че не е много висок още от самото начало. Лекарката ми го назначи след като и се обадих за резултатите, но на своя глава го пуснах като изследване…Не знам защо не го пускат в рутинните изследвания, много е важен

# 276
Аз приемам дуфастон от първия преглед по предписание на д- р Шефкетова, но аз съм на 40 и като и казах че спортувам активно тя някак си май се стресна и вероятно за всеки случай.
Иначе за момента съм добре, само умора и замайване имам.
Утре съм на преглед в клиника Ортогин за риска от спонтанен аборт. Вълнувам се, дано всичко е наред!
Аз съм на 41г и именно затова много се притеснявам, много си чудя дали да не си поръчам дуфастон от Бг аптеката. Как го вземаш ти и в коя седмица си?
Иначе и аз се чувствам сравнително добре, имам леки замайвания и гадене, предимно в късния следобяд и вечер, но днес имам някаква странна тежест долу ниско в корема леко болезнена и кръста също ме наболява, малко се притесних честно казано.

# 277
Момичета, някоя от вас пие ли прогестеронови препарати? Като чета и по други форуми масово в Бг в ранна бременност лекарите дори и без оплаквания изписват или дуфастон или утрогестан. Аз съм в 7г.с.  и в тук където живея - Англия, още дори не са ме извикали на преглед, та ми е малко притеснено, а и тук не съм чула да изписват прогестерон, остават всичко на съдбата, ако е здрав плода ще оцелее 😩, вие какво мислите по този въпрос? И имате ли назначени такива лекарства от гинеколозите си?

И аз не живея в България. И тук не се правят стандартно изследвания за стойности на прогестерон. Не съм чувала тук някой да приема профилактично прогестерон. Просто явно стандартите са различни.

# 278
Аз слагам кринон, което е прогестерон, но аз съм ин витро и при ин витро процедурите винаги има прогестерон поне в първия триместър

# 279
На мен ми изписа дуфастон след първия преглед и вече две седмици го пия. По време на прегледа ми каза, че имам двурога матка, не знам дали това е причината. Беше ми първи преглед и бях доста притеснена, и изобщо не попитах защо ми изписва тези лекарства. Иначе съм на 28 години, така че възрастта явно няма значение, може би заради други причини. В петък съм на втори преглед и вече съм се подготвила какво да питам.

# 280
  • София
От утре влизам в 8  седмица Yellow Heart, лекарката ми предписа Дуфастона без изследвания.
Пия го по едно сутрин и едно вечер. Според мен се консултирайте все пак с лекар.
Аз бях много против него (не обичам лекарства, само в краен случай), но заради бебето го пия.

Как сте с финансовата страна на нещата момичета, днес само изследванията ми бяха 220 лв., утре за прегледа в Ортогин не ми се мисли колко ще ми излезе....

Иначе да споделя, мноооого съм щастлива момичета, едно такова тихо щастие дреме в мен.
Опитвам се да разкарам всички мрачни мисли, правя йога, дишам, разхождам се и благодаря на Бога!

# 281
Здравейте, преди седмица разбрах,че съм бременна и ще се радвам да споделям с вас вълненията през следващите месеци.
Нямам търпение за следващия преглед, надявам се вече да се види ембрион.

# 282
Здравейте момичета,аз съм в 8 г.с. с термин 23 май. Днес имах леко кафяво зацапване и се притеснявам дали всичко е наред. Утре съм за на преглед при д-р Павлова в Надежда за първи път. Бременността ми я установи друга АГ преди 2 седмици.

# 283
Здравейте момичета,аз съм в 8 г.с. с термин 23 май. Днес имах леко кафяво зацапване и се притеснявам дали всичко е наред. Утре съм за на преглед при д-р Павлова в Надежда за първи път. Бременността ми я установи друга АГ преди 2 седмици.
Дано всичко е наред, ако си около датата, на която е трябвало да ти дойде цикъла не е прецедент зацапването,  доста често се случва. Наблюдавай количеството и цвета, ако се избистри в по алено червена кръв, не чакай до утре. Стискам палци всичко да е наред.

# 284
Здравейте момичета Flowers Hibiscus, търпеливо си изчаках датата на кръвния тест след ЗЕТ и вече с широка усмивка се включвам в темата Simple Smile По изчисления, терминът ми е в началото на юни, но пак ще се ражда планирано, затова се записвам и тук. На 37 години съм, втора бременност и момиченце на 2 годинки Heart Exl  Въпреки, че предходната ми бременност не е била толкова отдавна, емоциите ме завладяха и сега се вълнувам за всичко, като че ли ми е за първи път Stuck Out Tongue  Стсикам палци на всички и пожелавам вълшебно приключение Gift Heart

Общи условия

Активация на акаунт