Майски бебета - 2023

• 48 895
  • 772
  •   1
Отговори
# 420
  • София
И аз тези дни съм по-добре. Не повръщам и гаденето намаля. Има го, но не така силно. Аз съм в 10 г.с и взех сериозно да се сдухвам, сега всичко наред ли е. Само ходя пред огледалото и си гледам гърдити.
Бях на преглед на 12ти и се развиваше добре. Следващата седмица съм пак и не знам как ще издържа дотогава .
Същата работа Grinning

# 421
И при мен гаденето и повръщането намаля (в 11+2). Дано това да беше най-лошото и малко да ми се върне енергията, защото бях парцал последния месец.

# 422
  • Вече с постоянно местожителство на село...
Момичета някоя направи ли си Пренатест? Видях че основния за Даун е 700лв, та се чудя, аз съм в 9 седмица и пише че сега е момента, иначе в четвъртък съм на преглед, но може и да отида още утре. Ако всичко е наред много се чудя дали да го правя въпреки че според д-р Ташков са излишно дадени пари!

# 423
Момичета някоя направи ли си Пренатест? Видях че основния за Даун е 700лв, та се чудя, аз съм в 9 седмица и пише че сега е момента, иначе в четвъртък съм на преглед, но може и да отида още утре. Ако всичко е наред много се чудя дали да го правя въпреки че според д-р Ташков са излишно дадени пари!
Аз ще правя в Геника,  който не е само за Даун, 1300 лв. е.

# 424
Моята докторка каза да изчакам ранния скрининг и ако там ми препоръчат да направя тогава.. Та ако правя ще е в 12+ седмица.

# 425
Аз пак съм със Вита с кървене. Имах и едно в 5г с . Сега съм в 8 г с . Отлепването си стои. Чета и се мъча да се успокоявам, че има и примери за хубав завършек на тези меко казано неприятни ситуации.

# 426
  • София
Аз пак съм със Вита с кървене. Имах и едно в 5г с . Сега съм в 8 г с . Отлепването си стои. Чета и се мъча да се успокоявам, че има и примери за хубав завършек на тези меко казано неприятни ситуации.
Определено има примери за хубав завършек, в обкръжението си имам няколко такива. Дълги престои в болница, забрани за какво ли не, но успешен край.

# 427
Здравейте момичета,

Включвам се и аз при вас, в 10+2. Имах едно кървене заради отлепване в 6г.с., та си полежах две седмици, но последно лекарката каза, че всичко е наред. Следя се при д-р Мария Атанасова, от Токуда, но по нейна препоръка ще се запиша и по НЗОК - имам диабет и ще трябва да пускам повече изследвания (някоя друга бъдеща мама с диабет да обменим опит и информация?). Другата седмица имам записан час за преглед при д-р Сирманова в Неоклиник. Някой да я е посещавал да сподели мнение? Надявам се да не се сърди, че ще я моля да ми пуска изледвания от Атанасова.

Друг въпрос, който ме мъчи в момента - може да ви се стори малко глупав, но ми е първа бременност и съм леко неориентирана Simple Smile. БХС, доколкото разбирам, е кръвен тест, нали? Той прави ли се заедно с първата фетална морфология или е отделно? За момента имам час за ФМ, но не съм сигурна как се процедира с БХС, затова ще съм благодарна за всякаква информация.

И да пожелая на всички ни лека и най-вече успешна бременност!

# 428
Здравей! И на мен ми е първа, но попитах като се записвах за ранна ФМ и ми казаха, че минава самият преглед и след това взимат кръв за БХС и след някакво време излиза резултат и от него.

Здравейте момичета,

Включвам се и аз при вас, в 10+2. Имах едно кървене заради отлепване в 6г.с., та си полежах две седмици, но последно лекарката каза, че всичко е наред. Следя се при д-р Мария Атанасова, от Токуда, но по нейна препоръка ще се запиша и по НЗОК - имам диабет и ще трябва да пускам повече изследвания (някоя друга бъдеща мама с диабет да обменим опит и информация?). Другата седмица имам записан час за преглед при д-р Сирманова в Неоклиник. Някой да я е посещавал да сподели мнение? Надявам се да не се сърди, че ще я моля да ми пуска изледвания от Атанасова.

Друг въпрос, който ме мъчи в момента - може да ви се стори малко глупав, но ми е първа бременност и съм леко неориентирана Simple Smile. БХС, доколкото разбирам, е кръвен тест, нали? Той прави ли се заедно с първата фетална морфология или е отделно? За момента имам час за ФМ, но не съм сигурна как се процедира с БХС, затова ще съм благодарна за всякаква информация.

# 429
Здравейте, момичета ! Аз съм 11с+2 дни. На 20. 10 живот и здраве ще се записвам за ЖК. Все още имам гадене. Много неприятно е,че трудно ми се яде друго освен тесто. Съответно имам и запек. Чакам с нетърпение прегледа и дано всичко е наред. Другата седмица съм съм на фетална и след това мисля да пусна БХС. Само се чудя понеже съм от Бургас дали има смисъл при положение, че това тук се прави от лаборатории Лина и Рамус, а не от Генетична лаборатория. С първата бременност бях пуснала ранен БХС и всичко беше наред, на втория обаче имах резултат 1:250 и се спуках от притеснение. Да ви кажа тази бременност обаче ми е още по-притеснено, направо се страхувам от всякакви изследвания. Дано всичко е наред и всички да имаме спокойна бременност!

# 430
Здравейте момичета,

И аз съм се записала при нея по НЗОК. Нямам мнение за нея. А на мен основно ще ми трябва за болничен и изследванията по касата. Иначе на частно съм при д-р Сенкова,  която е в същата сграда, но в Неовитро.

# 431
Здравейте! Аз си правих в Геника пренатален тест(там се нарича Nifty pro, който покрива доста аномалии). С първата бременност така се бях шашнала за този синдром(и не самоза него), че прекарах 3-4 седмици в рев дали бебето ще е добре. Аз имам брат със СД и много ме беше страх да не е наследствено, въпреки че ме увериха, че само в 3% е наследствено. Другото си е генетична грешка. Оттам звънях в болницата, където  са изследвали брат, за да ми кажат какъв тип е, но една любезна жена на телефона ми каза -"Майче, бременей си спокойно, на детето нищо няма да му има". Разбрах, че няма да свършим работа с тази жена(или някоя друга),та се поуспокоих за 2 дни и после пак страшни помисли. В крайна сметка прежалихме 1300лв(тогава нямахме много възможности, но спокойствието след това беше прекрасно). Всичко излезна наред. Даже момичето, което ме изследва, ми съдейства и намери изследванията на брат ми.
По онова време толкова четох и се задълбочих в проблема с тези синдроми(не го препоръчвам!!). Отплеснах се,но имам предвид,че за мен лично не са излишно дадени пари.Сега и с второто ще си правя пренатален тест.   
Не искам да плаша или нещо такова, всеки да го прави както ще се чувства спокоен.

# 432
Здравейте момичета,

Здравей:)
И аз се следя при д-р Атанасова, при Сирманова ходех и с предната бременност, мога да ти споделя мнение. Пиши на лс:)
Лека бременност и на теб!

# 433
Здравейте момичета! В 8г.с съм имам все още гадене и повръщам,но от вчера имах на няколко пъти леки болки в областта на яйчниците и в ляво таза ме наболява,притеснявам се честно казано,защото имам час чак след 15 дни,при вас как са симптомите?

# 434
Здравейте момичета! В 8г.с съм имам все още гадене и повръщам,но от вчера имах на няколко пъти леки болки в областта на яйчниците и в ляво таза ме наболява,притеснявам се честно казано,защото имам час чак след 15 дни,при вас как са симптомите?
Аз също съм в 8 седмица понякога имам понякога нямам симптоми един ден гърдите ужасно ме болят днес изобщо не понякога болки в кръста и ниско долу откачам от паника защото имам предишни загуби,гледам да не ги мисля много ама главата ми все измисля нещо .......и аз съм на лекар след 12 дни чак даже се чудя дали да не отида някъде за успокоение

Общи условия

Активация на акаунт