Майски бебета - 2023

• 48 786
  • 772
  •   1
Отговори
# 555
  • Вече с постоянно местожителство на село...
Здравейте момичета, днес бях на ФМ при д-р Чачева в Надежда. Кръв не ми взеха защото понеделник ще отида за хорионбиопсия, нухалната гънка я измери 6.2мм също така не успя да види добре сърцето, виждаше се че бие, но не можа да прецени коя страна не вижда лява или дясна. В 11+4 съм искрено се надявам да е било рано за да не може да огледа добре бебето, направо не ми беше да я питам дали видя пола, то сърцето не успя да огледа добре та камо ли това… Признавам си че съм много притеснена, поревах си, мм беше много афектиран, просто съм още в шок и не знам какво да мисля, чувствам… Sad

# 556
Милата! Искрено съжалявам за тази ужасна емоция, която преживяваш! Бъди силна, оповавай се на любимия човек и пожелавам бързо да се разясни казуса!
Здравейте момичета, днес бях на ФМ при д-р Чачева в Надежда. Кръв не ми взеха защото понеделник ще отида за хорионбиопсия, нухалната гънка я измери 6.2мм също така не успя да види добре сърцето, виждаше се че бие, но не можа да прецени коя страна не вижда лява или дясна. В 11+4 съм искрено се надявам да е било рано за да не може да огледа добре бебето, направо не ми беше да я питам дали видя пола, то сърцето не успя да огледа добре та камо ли това… Признавам си че съм много притеснена, поревах си, мм беше много афектиран, просто съм още в шок и не знам какво да мисля, чувствам… Sad

# 557
Здравейте, дами! Записвам се в тази темичка със следния въпрос - в края на 14 г.с. съм и от снощи усещам болка във вътрешната част на дясното бедро, както и предна дясна поясна част - не в конкретна област, а по цялото протежение. Болката не е постоянна - единствено при стоене права и ходене, леко остра, буквално усещането е за болка от разтягане при тренировка. Във вторник съм при доки и ще го попитам, но дотогава да се консултирам с опитните мами тук. Нямам други оплаквания, вчера направихме една по-дълга от обикновеното ми ежедневно натоварване разходка и се колебая дали е възможно да съм натоварила чисто механично положението. Надявам се да не са жлъчка, бъбреци, черен дроб.

# 558
Здравейте, дами! Записвам се в тази темичка със следния въпрос - в края на 14 г.с. съм и от снощи усещам болка във вътрешната част на дясното бедро, както и предна дясна поясна част - не в конкретна област, а по цялото протежение. Болката не е постоянна - единствено при стоене права и ходене, леко остра, буквално усещането е за болка от разтягане при тренировка. Във вторник съм при доки и ще го попитам, но дотогава да се консултирам с опитните мами тук. Нямам други оплаквания, вчера направихме една по-дълга от обикновеното ми ежедневно натоварване разходка и се колебая дали е възможно да съм натоварила чисто механично положението. Надявам се да не са жлъчка, бъбреци, черен дроб.

Здравей, не съм от по-опитните и аз съм с първа бременност, но постоянно ме придърпва и боли нещо ново 😅…включително и аз имах такава болка в бедрото, която не беше постоянна, а от време на време, в слабините от време на време също… Питах лекарката и тя беше категорична, че е от разпъването и ако болката не е постоянна и придружена с кървене, да не го мисля.. Опитвам се да не се притеснявам, често ми боли и кръста и дори като менструални леки болки понякога имам.. Явно е нормално

# 559
Здравейте момичета какво мислите за боядисване и подстригване по време на бременност?

# 560
Здравейте момичета какво мислите за боядисване и подстригване по време на бременност?

Аз съм за подстригване, но за боядисване малко се притеснявам заради боята.. Но може би ще го направя скоро, защото вече имам бели коси..

# 561
Аз вече се подстригах веднъж, не се боядисвам, но приятелки са го правили, може би, ако е безамонячна боя, за да не се вдишват някакви опасни изпарения.
Като цяло мисля, че здравето и късмета на бебетата ни не зависи от малко подстригани крайчета на косата, а от добрите медицински показатели и нашето спокойствие, та за мене лично тия суеверия изобщо не важат.

# 562
Ами аз имам огромна нужда от боя, но се притеснявам.Опасно е освен за вдишването , но и заради това че скалпа в силно кръвоснабден. Косата ми е на 80% побеляла(генетично ми е заложено) иначе за подстригване с първата бременност не съм се, ни това си е вече дали си суеверна. Взех си био боя ама то само некви треви и пак ме е страх да не направя реакция а и нямам много вяра. Има един сайт който го лансираха едни инфлуенсъри  и показаха боя доста пречистена която ставала и при бременност, мога да го напиша на лично. Чела съм много по темата, явно си е до лична преценка. Ще трябва да се боядисам  дори на хората им прави впечатление.

# 563
Аз се каносвам по принцип и се чудя дали може

# 564
Аз питах гинеколога си и ми отговори, че няма проблем да се боядисвам. Аз го правя при фризьор. Ако се боядисвате сами вкъщи, може би ще вдишвате повече изпарения.

Да се оплача, имам възпален седалищен нерв от месец насам. Надявах се да мине от само себе си, но уви...даже тези дни усещам, че се засилва болката. Някоя има ли подобен проблем или да е имала по време на предишна бременност. 13 г.с. съм

# 565
[video][/video]

Не знам при мен дали е нерв или какво, защото не съм ходила на лекар, но и при мен от седмици насам отвреме невреме много ме болят седалищните мускули до степен, че не мога да вървя. Особено докато бях болна от ковид беше ужасно. Но и сега отвреме навреме имам този проблем в по-лек вариант

# 566
[video][/video]

Не знам при мен дали е нерв или какво, защото не съм ходила на лекар, но и при мен от седмици насам отвреме невреме много ме болят седалищните мускули до степен, че не мога да вървя. Особено докато бях болна от ковид беше ужасно. Но и сега отвреме навреме имам този проблем в по-лек вариант

То и аз не съм сигурна, че е това точно, но и преди година имах подобен проблем и затова си мисля, че е седалищен нерв. Ще звънна утре на джипито да питам за съвет.

# 567
Аз се каносвам по принцип и се чудя дали може
Аз си взех също някаква био кана от амазон и четох че е напълно безопасно. Мисля да почакам да завърша все пак първи триместър, а и на мен не ми се налага още по спешност.

За подстригване съм твърдо за, даже ще си направя и едно последно преди да родя, че после няма да има време

# 568
[video][/video]

То и аз не съм сигурна, че е това точно, но и преди година имах подобен проблем и затова си мисля, че е седалищен нерв. Ще звънна утре на джипито да питам за съвет.

Говорих с личния лекар - каза, че за болките единствено парацетамол може. Може да се маже спокойно с магнезиев гел (2-3 пъти дневно). Евентуално масаж може да помогне да се отпусне мускулатурата, но трябва да се предупреди, че става дума за бременна жена, понеже не всеки го умее.

# 569
  • София
Момичета, излезе ми този резултат. Пратих го на доктора, но още не се е включил. Някой, минал през това?

Микробиология :
Вид материал :
Вагинален секрет   Микроскопски материал :
левкоцити - (7-8) Lactobacillus spp - (+++) епителни клетки - (8-10) кандида
Културелно изследване:
1. Бактериална флора
2. Кандида

Състояние :
1. не се изолира
2. Candida parapsilosis (4+)

Общи условия

Активация на акаунт