Майски бебета - 2023

• 48 797
  • 772
  •   1
Отговори
# 540
Виж няколко странички назад в темата - с едно друго момиче имахме същия казус - ТСХ-то пада под 1 в първи триместър. И двете различни доктори ни посъветваха да продължим със същата доза.
Здравейте момичета. Бременна съм в 11г.с и преди месец бях на д-р Начев-ендокринолог(София) за намаляване на тсх, защото беше леко високо 3,94 тогава. Изписа ми л-тироксин за сваляне и пускане на тсх и фт4 след 30 дни, за да видим дали е правилната доза. Днес пуснах и съм го смъкнала до 0.76, съответно звъня, за да ми каже дали да намаля дозата или да продължавам същата, той едва ли не ми се скара, че съм му звъняла, а не съм отишла на преглед пак при него като все си мисля, че може и по телефона да каже как да процедирам оттук нататък. Аз през месец, ако ходя да оставям по 50-100лв, само за да ми види излседванията, къде
ще му излезне края.. Ще ходя при друг еднокиронолог, защото отношението му не ми хареса много. Имали ли сте подобна ситуация, или ако сте пили л-тироксин за сваляне как сте коригирали дозата спрямо това което написах по-горе? Благодаря предварително! Simple Smile

# 541
Момичета, как сте? Има ли някоя от вас, която да страда освен от ужасното гадене, умора, чувство, че си болен и от главоболие. В 11 г.с и от вчера ми се появи ужасно главоболие, не се повлиява от парацетамол и в комбинация с непрестанното годене не мога да стана от леглото. Как се справяте с това ако има с такива симптоми? Да вметна, че всички кръвни изследвания са ми в норма и кръвното ми е ниско!

Мен почти всеки ден ме боли главата. Имах 3 дни пауза и днес пак ме заболя... Sad Меря си кръвното - ниско е, но моето по принцип си е ниско, не разбирам защо сега така ми се отразява Sad
И аз страдам от главоболие.  Нищо не пия. Търпя си го. Четох, че е симптоми за тези седмици 11-12 г.с.
Дано да е само сега, че ако продължи по дълго😩😩😩😩 нямам сили да стана от леглото, страх ме е да изляза навън, защото непрестанно ми се гади и се страхувам да не повърна някъде сред хора или в транспорта, като цяло съм прикована за леглото и това ме депресира 😩😩😩. Стискам палци на всички , съвсем скоро всички неразположения да изчезнат ❤❤❤

# 542
Значи доза оптимизъм - миналия път от 13гс почти всички симптоми ми минаха като магия, бях пълна с енергия и никакви болежки чак до трети триместър.
Само това ме успокоява защото едвам търпя вече безкрайното гадене, инсомния и ходене до тоалетната нощем

# 543

Здравейте, днеска получих резултатите от БХС- 13 г.с съм, консултирах се с генетик и ми каза че всички стойности са добри, но ми каза че бета-хорионгонадотропин ми е висок- 5,56 и ми препоръча късна фетална морфология, защото може да се дължи на различни неща. Дали някоя от вас е имала същия проблем.Благодаря предварително.

# 544
Значи доза оптимизъм - миналия път от 13гс почти всички симптоми ми минаха като магия, бях пълна с енергия и никакви болежки чак до трети триместър.
Само това ме успокоява защото едвам търпя вече безкрайното гадене, инсомния и ходене до тоалетната нощем

И аз миналия път бях така. В 13 г.с. се събудих с енергия и ми беше добре до към средата на третия семестър.

На мен ми е много лошо по цял ден. Много ми се гади, повръща, от всичко ми става тежко, много ми се спи и кръста ме боли. А като понося малкия повече време започва и корема да ме боли. Не мога да се съсредоточа а толкова работа ми се е събрала и скоро ще е проблем защото изпуснах няколко срока. Този път ми се размина ама сега се натрупаха сумати неща а незнам дали и нови няма да дойдат. Искам само да лежа и да спя 😩

Добре че майка ми е при мен да помага вкъщи и с малкия че иначе не знам как щях да се оправя. Мъжа ми през седмица работи в друг град та всяка втора седмица съм сама.

# 545
Момичета, аз съм 13 г.с и всичко си продължава. Вечер ужасно гадене, чувствам се отпаднала през целия ден почти. Вече съм в болничен и мислих, че като почивам ще имам повече енергия, но не.  С първата ми бременност ми мина в четвърти месец по някое време. Наистина и аз нямам търпение да се събудя пълна с енергия, защото вече 2 месеца почти съм така. Не искам да мрънкам. Важното е бебчето да е добре. Пожелавам на всички скоро да се почувстват добре

# 546
И аз съм като парцал, умора и главоболие почти постоянно, само не ми се гади. Искам да лежа и да си дремя цял ден и никой да не ме занимава с нищо, ама това е в мечтите ми, с бебе на годинка и работа, така че ще се търпи

# 547
Здравейте, днес за първи път имахме обстоен преглед, а утре ще пусна БХС изследването. Докторът каза че бебето се развива чудесно и всичко изглежда наред. Имаме предположение вече за пол - момиче. 🥰

# 548
Здравейте, днес за първи път имахме обстоен преглед, а утре ще пусна БХС изследването. Докторът каза че бебето се развива чудесно и всичко изглежда наред. Имаме предположение вече за пол - момиче. 🥰
Коя седмица сте

# 549
Моят е другата седмица. Носите ли някакви предишни изследвания за този преглед?

# 550
В 11 седмица + 1 ден съм. Не съм носила други изследвания, за момента се следя само частно при един лекар. Вчера обаче ме насочи да започна да се следя и по здравната каса, за да мога да получавам болнични.

# 551
В 11 седмица + 1 ден съм. Не съм носила други изследвания, за момента се следя само частно при един лекар. Вчера обаче ме насочи да започна да се следя и по здравната каса, за да мога да получавам болнични.

Задължително ли е следенето по здравна каса, за да можем да получаваме болнични по време на бременността и после 45-дневния болничен преди раждането? Някой, който е имал предишна бременност или има информация от приятелка, може ли да сподели?

# 552

Задължително ли е следенето по здравна каса, за да можем да получаваме болнични по време на бременността и после 45-дневния болничен преди раждането? Някой, който е имал предишна бременност или има информация от приятелка, може ли да сподели?

Май трябва, поне така ме посъветва моя гинеколог. Смятам да продължа да се следя частно, но също така ще намеря и някой който работи със ЗК.

# 553
С доза оптимизъм влезнах в 13, ама от снощи не знам къде съм. Мислих, че е вирус , понеже бяхме на малка почивка и там ден и половина нямах никакво гадене.. Колко де зарадвах, докато не  почна отноео леко и снощи нещата ескалираха с две добавки повръщане и диария. Да не помислите, че само мрънкам ще  кажа за прегледа при доц. Чавеева, хареса ми отношението и вниманието, дори коментирахме и друго което ме притесняваше извън темата на прегледа. Не бих казала, че беше много дълъг, не засичах.  Имаше обаче голямо закъснение на часовете, но аз бях подготвена. Очаквам да ми излезнат в понеделник и кръвните и да се чуем за оценка. На всички които чувстват неразположение пожелавам бързо да минава а на тези които нямат все така да сте

# 554
Purple HeartЗдравейте, с голям страх откривам темата.

Днес трябваше да ми дойде, но имам положителен тест.

Знам, че е рано, но се надявам да има и други като мен, с които заедно да споделяме притесненията и вълненията си.

Очаквам ви с нетърпение Purple Heart !

Здравейте аз съм в 12 седмица и съм доста развълнувана и притеснена едновременно... 😊

Общи условия

Активация на акаунт