Майски бебета - 2023

• 48 743
  • 772
  •   1
Отговори
# 645
Според мен може да е техническа грешка и да са изпуснали едно "ниско" преди "рискова". Поне изчислените рискове не изглежда да са високи. Най-добре утре се обадете и помолете за уточнение или им върнете по имейл.

# 646
Здравейте има ли мами от варна да ми споделят при кой лекар са вече ходих при Красимира Желязкова и Петинка Цветкова но те не изражда и си мислех дали да не търся лекар който изражда нооо днес чух нещо което ме озъдъчи казаха ми че в АГ варна неможе да се избира екип вече което пак ме връща отначало....
Ще се радвам да споделите

# 647
На мен ми излглежда като нисък риск, най-добре се свържете с АГ за коментар. Междувременно ето линк от страницата на Сигридов, където можете да прочетете, че "при резултат от 1:300 до 1:10 000 – оцененият риск е нисък". А при вас изчисленията риск за Даун например е 1:15000

https://sigridov.bg/prenatalna-medicina/biohimichen-skrining/

Не се притеснявайте, всичко ще е наред.

Тестът от Геника излиза по-бързо от 10 дни, моят излезе за около 5 дни. Въпреки, че всичко беше ок на БХС, за мое спокойствие, пуснах и пренатален.
Днес ми изпратиха от клиниката резултатите от БХС и за мой ужас това е коментарът, който получих. На самия ехограф докторът не видя нищо обезпокоително Sad Ако можете да погледнете и да коментирате ако някоя от вас е имала такива резултати? Днес още преди резултите от БХС, защото се забавиха 2 седмици пуснах Нифтпро в Геника.

Получените стойности Ви поставят в  рискова група по отношение на изследваните хромозомни заболявания (Синдром на Даун, Синдром на Едуардс и Синдром на Патау).

# 648
Според мен рискът за който става въпрос е прееклампсия и другите изброени в следващата точка. Но не знам дали тези резултати се водят за рисковани..

# 649
Според мен рискът за който става въпрос е прееклампсия и другите изброени в следващата точка. Но не знам дали тези резултати се водят за рисковани..
Това са още от коментарите от клиниката.. Наистина съм много притеснена.. Ще посетя още лекари и ще чакам резултат от Nifty Pro.

'Нивата на риск свързани с прееклампсия  преди 37 г.с., изоставане в развитието на Вашето бебе и преждевременно раждане са ниски към момента на скрининг.'

# 650
Здравейте има ли мами от варна да ми споделят при кой лекар са вече ходих при Красимира Желязкова и Петинка Цветкова но те не изражда и си мислех дали да не търся лекар който изражда нооо днес чух нещо което ме озъдъчи казаха ми че в АГ варна неможе да се избира екип вече което пак ме връща отначало....
Ще се радвам да споделите

Здравей.

Вярно е това за АГ, че вече не може да се избира екип, но то е за естествено раждане доколкото знам..само за секцио можело. Иначе в Окръжна още си важи избора на екип, но цената е вдигната доста..

Аз за ЖК съм при Мария Желязкова в Сити Клиник, а за израждане съм се насочила към д-р Нешев в Окръжна болница, но с него ще се видя след Нова година тъй като все още е рано. Имам много познати родили при него и съм чувала само положителни отзиви.  А за мен е важно на първо място да е човек с главно Ч. Защото лекари с дипломи има много. И съм от хората, които нямат доверие на лекари.

# 651
  • Пловдив
Дами, следният въпрос - в понеделник ще съм точно 16г.с, а тази сутрин на 2-3 пъти усетих нещо много странно - като леко придърпване, 2-3 пулсации на мускулите сякаш, трудно ми е да го опиша. Трае по 2-3 секунди, без никаква болка, на около педя под пъпа, без втвърдяване. И се чудя това контракции ли са, някакви първи движения ли (макар да е малко раничко като че ли за тях)? Първа бременност ми е и всички усещания са ми нови Simple Smile
И на мен ми е първа...Четох някъде в интернет, че ако си със задна плацента усещаш бебето от по-рано докато ако е с предна може да е много късно чак към 26-28 гс..
Да, аз при първата бременност бях с предна и едвааам го усещах в 26гс. И като цяло доста рядко го усещах, минаваха по ден-два без нищо

Да ви попитам по друга тема - някой казвали ли са му че има хематом? Докторите си обясняват ранното ми кървене с хематом, който си седи в матката и засега не пречи, но мен ме тревожи.

Здравей. Аз имах ранно, обилно изкървяване в 6 г.с. като при цикъл. Откриха огромен хематом. Вследствие загубих един от двата ембриона с пулс.
Оттогава съм на Утрогестан (прогестерон) и лежане. Вече съм 14 г.с. с термин 9 май. Хематома намалява и чакаме изцяло да се резорбира, което се случва след образуване на плацентата.
Не се тревожи, довери се на лекарите. Ако не е голям, отдалечен и не засяга плодния сак, не е проблем Wink

# 652
Привет, момичета, надявам се да сте добре!
Аз съм с бронхит, ЛЛ веднага изписа АБ, но АГ е против, тъй като изследванията ми са  добри.
Споделете какви домашни лечения прилагате, за да оздравеете по-бързо.
Казаха ми само инхалации(даже не ми казаха с какво и правя с физиологичен разтвор) и сироп за отхрачване. Пия чайове, ям си чесън, мисля да си направя компрес с мас. Отделно си взех и Би0зин мама.

П.С. Ако можех да намеря и педиатър, който не предписва АБ, за да не се мъчи детето.... Ех, мечти.

# 653
Привет, момичета, надявам се да сте добре!
Аз съм с бронхит, ЛЛ веднага изписа АБ, но АГ е против, тъй като изследванията ми са  добри.
Споделете какви домашни лечения прилагате, за да оздравеете по-бързо.
Казаха ми само инхалации(даже не ми казаха с какво и правя с физиологичен разтвор) и сироп за отхрачване. Пия чайове, ям си чесън, мисля да си направя компрес с мас. Отделно си взех и Би0зин мама.

П.С. Ако можех да намеря и педиатър, който не предписва АБ, за да не се мъчи детето.... Ех, мечти.
Детето ми беше с бронхит и му предписаха инхалации в Германия с физио разтвор и нещо което се казва Salbutamol на немски, три пъти дневно. Учудващо, но му мина, аз бях доста скептична и исках да ми дадат някакво лекарство.
И аз това си правя като кърмя или съм бременна, защото май толкова малко неща са позволени 😒. Бързо да ви минава

# 654
Изчакай резултатите от пренатеста що касае хромозомните показатели за синдромите, това е най-сигурният резултат; не забравяй, че БХС има и статистически елемент, докато тестът ще покаже само твоите резултати. Изпращам много положителна енергия, опитай се да балансираш емоциите, не се хвърляй в мрачни сценарии!
Това са още от коментарите от клиниката.. Наистина съм много притеснена.. Ще посетя още лекари и ще чакам резултат от Nifty Pro.

'Нивата на риск свързани с прееклампсия  преди 37 г.с., изоставане в развитието на Вашето бебе и преждевременно раждане са ниски към момента на скрининг.'

# 655
  • Вече с постоянно местожителство на село...
Здравейте момичета, аз също напускам групата заради синдром на Едуардс, след хорион биопсия! Пожелавам ви безпроблемно бременеене и леко раждане!

# 656
Здравейте момичета, аз също напускам групата заради синдром на Едуардс, след хорион биопсия! Пожелавам ви безпроблемно бременеене и леко раждане!

Много съжалявам да го чуя, ако е удобно да кажеш на БХС ли нещо не беше ок и кое? Питам, защото при мен има много висок ПАПП, останалите неща не изглеждат толкова зле и ми препоръчаха ДНК тест..

# 657
  • Вече с постоянно местожителство на село...

Много съжалявам да го чуя, ако е удобно да кажеш на БХС ли нещо не беше ок и кое? Питам, защото при мен има много висок ПАПП, останалите неща не изглеждат толкова зле и ми препоръчаха ДНК тест..

Чачева изобщо не пусна БХС, след хорион биопсията отидох на второ мнение при Стратиева и тя пожела да си пуснем БХС независимо че е пусната биопсия! Чакам да ми изпратят резултати, нямам представа колко дне отнема в Оскар, а утре ще отида в Надежда да си взема резултатите от Чачева.

# 658
Цитат на: Nushinka link=topic=14

79052.msg45572637#msg45572637 date=1668332540

Чачева изобщо не пусна БХС, след хорион биопсията отидох на второ мнение при Стратиева и тя пожела да си пуснем БХС независимо че е пусната биопсия! Чакам да ми изпратят резултати, нямам представа колко дне отнема в Оскар, а утре ще отида в Надежда да си взема резултатите от Чачева.

Тоест само на база ехографски находки са ви направили хорионбиопсия, без БХС или пренатест?

# 659
Цитат на: Nushinka link=topic=14

79052.msg45572637#msg45572637 date=1668332540

Тоест само на база ехографски находки са ви направили хорионбиопсия, без БХС или пренатест?

Това, което ми обясниха на мен при феталната в Щерев, е че при Едуардс, Търнър и Патау има много сериозни увреждания на плода, които се откриват на ехографския преглед и единствено Даун можел да заблуди на ехографа, че бебето е здраво. Може би затова директно са насочили жената към хорионбиобсия.

Nushinka, съжалявам за лошите новини и кураж в този така тежък момент!

Общи условия

Активация на акаунт