Стани богат с водещ Михаил Билалов - тема 10

• 34 165
  • 748
  •   1
Отговори
# 105
Странни хора. Дано се появи някой силен и знаещ играч.

# 106
  • София
Много се зарадвах като видях един от любимите ми сървайвъри, Светльо Бърканичов. 🙂
Въпросите му бяха много лесно, явно с цел, но нз, 3 хилки са си 3 хилки. Поне не се изложи ако не друго. И Ивет Горанова в публиката.

Втората участничка не ми хареса. Много се лигави. И като цяло е слаба, утре бързо ще отпадне.

# 107
  • Пловдив
Обаче наполеон(-ка) на български не е всеки сладкиш от бутертесто, а един покрит с нещо бяло и пухкаво, нали?
Допълвам. Това пухкавото било натрошен блат върху крема.

# 108
  • Велико Търново
Наполеон(к)ите са си точно от многолистно тесто сладкиши. Чак се учудих, че и жокер поиска.

# 109
Тая "наполеонката" много проста. За какво се явяват такива хора в такъв тип предавания, не знам. Ами тя още на въпросите за 500лв. едва отговаряше и на всеки въпрос си отдъхваше, а за по сложните въпроси е ясно какво ще стане.
Сега, наясно съм, че човек не може да знае всичко, ама се пак, бе, малко от малко поне. Седим и я гледаме с мъжа ми и аз му казвам - Гледай как на хората не им личи по външния вид колко са прости. Вярно било, че понякога е по добре да мълчиш, за да не разсейваш съмненията. Joy Той умря да се хили. Ми, кво, така е. Sunglasses

# 110
Между другото, в новия сезон на Черешката някой спомена, че наполеонката му напомняла за детството - чудна работа, в магазина до нас ги продават и опаковани, и на щанда за пасти и торти (предполагам по-пресни). Не е нещо потънало в мъглата на миналото.

# 111
  • Пловдив
Цитат
Наполеон(к)ите са си точно от многолистно тесто сладкиши.
Точно от многолистно, но не всеки сладкиш от такова тесто е наполеонка според мен. Тестото е необходимо, но не достатъчно условие.
И аз ги помня от детството си, от училищната лавка. Със сигурност ги има и сега, но спомен ми изниква тогавашен.

# 112
Има ги, да, но това не пречи да ми напомнят за миналото.

# 113
  • Велико Търново
Разбира се, че не всеки сладкиш с многолистно тесто е наполеон(ка). Този си има и своя специален крем.
Първият ми "сблъсък" с нещо от многолистно тесто беше като студентка в Пловдив, където за първи път ядох тригуни. Не знам защо преди това не бях виждала, вероятно по нашия край не са ги правили. Пък Наполеоните се появиха доста по-късно, та няма как да ми напомнят точно за детството Grinning

# 114
А, може би сте прави, на мен за детството ми напомнят само някои неща, които вече ги няма така масово. Аз ям сладко всеки ден и не ми прави толкова впечатление.

# 115
Аз съм 30+ и не помня наполеонки в детството ми Grinning Иначе съм съгласна, че тестото не е достатъчно да се определи като наполеонка, то тогава и бутерката щяхме да кръстим наполеонка.

# 116
Аз съм на 38 и сега си мисля за родопчета и чайки...

# 117
  • Пловдив
Аз пък съм на 46 и помня оттогава всичко споменато - и наполеон (така беше изписан в нашата лавка), и бутер тригуна, и чайка.

# 118
Аз пък не съм чувала за "наполеонка" и не мисля, че липсата на интерес в сладкарството прави някого прост. Всеки има различни интереси, на мен пък ми беше много чудно как може някой да не знае за култа към личността, ама хей на.

# 119
  • София
Ако чуя наполеонки, се сещам за дълги долни гащи.
А торта Наполеон - вече е нещо друго.
И аз не ги помня под това име, но в младите си години нямах нито интерес, нито апетит за сладки неща

Общи условия

Активация на акаунт