💪"Игри на волята: България" - сезон 4, тема 2 (05.09 - 11.09)

• 67 899
  • 1 615
  •   1
Отговори
# 945
Тъжно ми е за сините, подлъгаха се за "пъзела", но се радвам за червените. Трябваше им една победа, за да се върнат в играта.

Всички говорите как сините се подлъгали за пъзела, но и да не бяха се подлъгали те нямат друг ход. Няма как Цецо и волейболистката да носят сандъка, защото после някой трябва тях да ги носи на рамене. Затова правилно избраха по-леки за пъзела.Нинджата хем е лек хем е силен, така че си беше точно за там.От останалите кой да изберат? Джаферович? Кой ще я носи толкова време на рамене?

# 946
Епизод 5 беше тотален фарс и масирано измисляне на правила в движение:
- Ма хайде да влезе още един, ма хайде да влезе още един. Абсолютно некоректно към първите които много по-дълго време са бъхтили преди "да влезе още един". Резултат на недомислено вкарване на много труден елемент в състезанието, който криеше риск състезанието никога да не свърши ако не се вземат мерки в движение.
- Никъде не беше казано, че въжето трябва да е изпънато. Защо просто не се въртяха около кола и на 2-3 обиколки да оправят въжето? С трима човека даже нямаше да има нужда са се спира за оправяне на въжето, един щеше да го оправя, докато другите двама се въртят около кола.
Обяснението ми е че или всички бяха толкова тъпи да не се сетят или продукцията в движение е измислила правило да е опънато въжето. Във всеки случай не го съобщиха в началото.
- Ама ако падне един куб - събаряте всичко и почвате отначало?!?  Това също не беше казано отначало.
- Ама не може единия да поддържа а другия да прави совалки с кубове - също не го казаха в началото.
- Откога редене на буквите на една дума в редичка се нарича пъзел???  То бива тъпотии ама аман.

- Не на последно място в това състезание отново нямаше никакъв игрови елемент. Всеки отбор си бяга в неговата лента и какво прави другия няма никакво значение. При това положение лафа "Те ни подцениха" е абсолютно безмислен. Подценяване има ако има игра. Ако направиш ход допускайки че противника ще играе слаб ход, а той вземе че изиграе силен. Тъй като това което гледаме не са игри а състезания, тоест ходовете на противника нямат никакво значение, всеки си натиска колкото може и е неадекватно да се говори за подценяване.

# 947
  • London
Тя малоумна ли е, че друг да решава дали да влезе? Съвсем не го вярвам.....

# 948
Снощната игра въобще не ми хареса и на мен. Много несъответствия имаше. Не бяха ясни правилата. Като ги видях как мъкнеха този сандък лошо ми стана. Беше опасностно и е цяла чудо, че някой не се осакати.

# 949
  • София
Подготвят ги за "любимата" ми игра с дърпането от кОла... Confounded

# 950
  • Sofia
Ако позволите да се намеся, който е гледал Фейгин на състезание по фигурно пързаляне, не може да не е забелязал, че тя и там е вяла и безидейна. Голям фен съм на този спорт, но настина не я бива, даже не е и особено грациозна. Според мен в това момиче по принцип няма живец и наблюденията ми се потвърждават от участието й в ИВ.
Абсолютно, вяла, скована и неуверена беше в пързалянето. Липсваха й взривна  сила, динамика и мощ. Някак си се носеше по леда. Не искам да омаловажавам труда й в този изискващ и много травматичен спорт, но това са впечатленията ми от спортната й кариера.

# 951
Баланса (дето му викат пъзел) трябваше да се реди така:
- Участват всички по един път и някои, предварително посочени - по два пъти.
- Не се качват на гърба на съотборник, за да не му докарат дискова херния, а едната им ръка е вързана за гърба и куба се носи и поставя само с другата, като стойките са на височина (в изравнено положение) примерно метър и петдесет.
- След всяко поставяне лостът трябва да остава неподкрепян от някого поне 5 секунди. Това означава че не може един да го държи докато друг слага кубове.
- Не се позволява в никой момент в зоната между везната и базата да има повече от двама състезатели. 
- Не се позволява директен допир с везната, а само с/чрез куба - това го спазваха но не бяха го дефинирали.

# 952
  • London
Ако позволите да се намеся, който е гледал Фейгин на състезание по фигурно пързаляне, не може да не е забелязал, че тя и там е вяла и безидейна. Голям фен съм на този спорт, но настина не я бива, даже не е и особено грациозна. Според мен в това момиче по принцип няма живец и наблюденията ми се потвърждават от участието й в ИВ.
Абсолютно, вяла, скована и неуверена беше в пързалянето. Липсваха й взривна  сила, динамика и мощ. Някак си се носеше по леда. Не искам да омаловажавам труда й в този изискващ и много травматичен спорт, но това са впечатленията ми от спортната й кариера.

От всяко дърво свирка не става са казали хората.

# 953

Не са и годините "проблем" на Фейгин, а именно липсата на живец. Да, тя и на леда е такава, не е трудно да се забележи, цяло чудо на чудесата е, че усоя да се класира, но и това е, защото технически поне скачаше, нищо друго няма, а фигурното е като художествената гимнастика малко вече, нищо художествено няма......Та какво правеше Фейгин на леда дори за мен беше непонятно, опитваха се да и подобрят "артистичността", но крайно неуспешно. У нас като се заработи с един обаче, всички останали остават на заден план, и момичета, които имаха добро присъствие на леда не получиха нужното техническо развитие, за да са конкуренция.
Ако помните участничката от НЕГ миналия сезон, беше по-малка даже. Досадна, ама с живец и нахъсана. Фейгин рее поглед, вее ръце и дори е леко прегърбена, отпусната, а отпусната стойка за какъвто и да е спортист, дори бивш, не ми е ок. Освен всичко от този спорт се излиза много бързо, едно лято без тренировки и си изпаднал. Не се учудвайте, че на змейката залиташе, това е едно от първите неща, които се губят. Допускам, че участието и е нещо като преход за приключване на спортната кариера, все пак трябва да се занимава с нещо след завършване на гимназия също така..
Иначе за състезанието-подразни ме и мен липсата на правила някак, и лъжата за пъзел-да съставиш дума не е пъзел.

# 954
  • London
Досадна викаш, интересно ми стана какво ще рече това на леда? 😁 Ако приключва тази Фейгин кариера дали не е в депресия и оттам това цялостно излъчване, движение, поведение? Чудя се просто....

# 955
Тамън да ми станат симпатични сините, и оплескаха пейзажа.
Малко позадрямах при номинациите, та не ми стана ясно Касимчо кого номинира.
Този Илиян още от визитката не ми е много приятен. На мен повече на вампир ми прилича.
Обаче и реакцията на Вики не ми хареса. Още като избираха в кое племе да отиде, си пролича, че много бързо пали и е агресивна. Не обичам агресивни хора. Цецко определено е захапал по нея. Много си личи как все един-друг се подкрепят на първо място, а после отбора.

# 956
Джералдин май се казваше ученичката от НЕГ в минал сезон, която нарекох досадна, за мен все пак, имаше си и поддръжници тя.  В нея имаше хъс и живец обаче. Фейгин си е вяла принципно, не и е от депресия това.

# 957
+1
Епизод 5 беше тотален фарс и масирано измисляне на правила в движение.....

- Никъде не беше казано, че въжето трябва да е изпънато. Защо просто не се въртяха около кола и на 2-3 обиколки да оправят въжето? С трима човека даже нямаше да има нужда са се спира за оправяне на въжето, един щеше да го оправя, докато другите двама се въртят около кола.
Обяснението ми е че или всички бяха толкова тъпи да не се сетят или продукцията в движение е измислила правило да е опънато въжето. Във всеки случай не го съобщиха в началото.
- Ама ако падне един куб - събаряте всичко и почвате отначало?!?  Това също не беше казано отначало.
- Ама не може единия да поддържа а другия да прави совалки с кубове - също не го казаха в началото.
- Откога редене на буквите на една дума в редичка се нарича пъзел???  То бива тъпотии ама аман.

Касим се сети на втората обиколка Simple Smile и попита може ли да си навива въжето на ръката.
От някъде се чу НЕ.

На този етап от играта е странно стратегически да пращат силни хора.
По- нанататък Simple Smile може, ама от сега...
Виктория побесня, защото никой не се изстъпи смело пред нея и не ѝ го каза в очите.
Тя очакваше да се държат като отбор, прие го лично и като предателство.
Пък си беше и права в номинацията. Няма как да не се подкрепят с Цецо- "Гъливер и жена му".
Да пазиш баланс от 1.50 м с вдигнати ръце и 40 кг тегло, не е същото като от 1.80 м и нагоре.
Дано се справят!

# 958
Хубаво е да правим и разлика при спортистите. Едни са тренирали отборен, а други индивидуален спорт. Отборните имат различно усещане и принадлежност към отбор и към действията вътре в един отбор.

# 959
  • Sofia
Илиян на Граф Дракула ми прилича, с извинение към Графа, разбира се. Simple Smile
Подразни ме още от визитката, и е имало защо.

Общи условия

Активация на акаунт