Къде да отседнем в Родопите и какво трябва да се види непременно - 11

• 89 544
  • 838
  •   1
Отговори
# 420
До самия връх Перелик няма как с кола да се качите, но по пътя за върха съвсем спокойно можете с лека кола да минете. Разклонът за Перелик е по пътя Стойките - Смолян.

# 421
  • Пловдив
От Стойките е да. Донякъде е добре, но след това не толкова. Това беше преди година и половина. Ние бяхме с джип и на места ми се стори кофти. Не че не се минава, ама моят мъж много й трепери на колата и не иска да кара даже и по чакъл Simple Smile Но имаше и много леки коли, които се бяха качили горе.
Най-вероятно може и пеша да се ходи - има разни отбивки по пътя, където можете да оставите колата, но не си спомням колко точно би било, ако тръгнете пеша.
До самият връх не можете да стигнете - там е военна зона и е заградено. Но в подножието, където се провеждат разни джаз фестивали, е много приятно за разходка.

Ако някой е ходил по-скоро, моля да даде информация. Ние вече нямаме джип и ми е любопитно, дали все още може с лека кола да се стигне.

# 422
Ще е следващото лято вече и тогава, ако още ми е в главата, ще питам за актуална информация за пътя. Но не пречи да събирам идеи и отсега.😉

# 423
А някой да има опит с отсядане в Родопи но с куче ?

# 424
  • София
А някой да има опит с отсядане в Родопи но с куче ?
Бяхме преди 10-на дни в къща Каприз до Сърница с куче.

# 425
  • Сред мелниците
Моля за препоръка за хотел, висока категория в Пампорово само за една нощ.
Идеята е да направим някакъв преход , 2-3-4 часа, без да се загубим в гората, но не знам в каква посока и ще съм благодарна за някакъв маршрут. Била съм в Пампорово преди 16 години.
Благодаря ви!

# 426
Моля за препоръка за хотел, висока категория в Пампорово само за една нощ.
Идеята е да направим някакъв преход , 2-3-4 часа, без да се загубим в гората, но не знам в каква посока и ще съм благодарна за някакъв маршрут. Била съм в Пампорово преди 16 години.
Благодаря ви!

Хотел Орфей.

# 427
Аз не бих сложила вече Орфей във високата категория, но на фона на това което работи лятото в Пампорово, май само той ви е като избор ако искате да имате и включено изхранване.

Вижте и на Дафовска, той също работи лятото и има прекрасна гледка към гората.

# 428
  • Пловдив
Мурсалица. Със закуска и вечеря е, храната е много добра. От там до кулата Снежанка може и пеша, а може и с кола и разходка до Орлови скали. Например.

# 429
  • Пловдив
Хотел Камелия също е добър клас.

# 430
  • Варна
Белвю. Вижте го в Грабо, отзивите са страхотни.
https://grabo.bg/dvama-v-pamporovo-0sm7s3s
Бяхме там преди 4 години, изключително доволни. Гледах го преди няколко дни, явно поддържа нивото. Почти в края е, близо до ски пистите и лифта за Снежанка, има много места за разходки наоколо.

Последна редакция: чт, 31 авг 2023, 08:52 от Месечинка виторога

# 431
Мислим да направим един уикенд около Кърджали. Перперикон и Каменните гъби се сещам наблизо за разглеждане. Нещо друго интересно има ли в района. Ако не - си мислех да отскочим до Златоград, но и за там, освен етнографския комплекс, не се сещам за друго.

# 432
  • Велико Търново
И от мен глас за Мурсалица в Пампорово.
Допълвам за района на Кърджали. Там сме били също на Каменната сватба, прекрасната крепост с гледка към язовира Моняк, до село Лисиците през въжения мост (Чит кая така и не успяхме да намерим, писали сме в темата по повода). Един ден имахме в района на Момчилград- там бяхме на Харман Кая, съвсем близо до него е Елмалъ баба теке. Ходихме също до Вкаменената гора и спряхме по пътя в селото преди нея да видим вековни дървета. В района също е Татул, посетихме и него. Последните места са много близо едно до друго.
Има и още обекти, но за това ни стигна времето тогава. Разгледайте ги, може да ви допадне някой от тях.

Последна редакция: чт, 31 авг 2023, 09:43 от bubalesa

# 433
И от мен глас за Мурсалица в Пампорово.
Допълвам за района на Кърджали. Там сме били също на Каменната сватба, прекрасната крепост с гледка към язовира Моняк, до село Лисиците през въжения мост (Чит кая така и не успяхме да намерим, писали сме в темата по повода). Един ден имахме в района на Момчилград- там бяхме на Харман Кая, съвсем близо до него е Елмалъ баба теке. Ходихме също до Вкаменената гора и спряхме по пътя в селото преди нея да видим вековни дървета. В района също е Татул, посетихме и него. Последните места са много близо едно до друго.
Има и още обекти, но за това ни стигна времето тогава. Разгледайте ги, може да ви допадне някой от тях.
Благодаря
сега като тръгнах да търся : каменната сватба е част от кърджалийските пирамиди
а каменните гъби и те ли част от тях

# 434
  • Асеновград
Около Кърджали има много какво да се види, ако прегледате 1 пост и десетина страници назад в темата има доста писано. Има нова атракция в района Фолклорна къща Гърнатскине конаци https://bnr.bg/kardzhali/post/101813583/filip-sinapov-otvori-fol … natenskine-konaci
Не успяхме да я посетим миналата събота, и ми остана за някой следващ път. Има телефон в гугъл, добре е да се уговорите предварително, дали има човек там.
Цяла седмица не ми оставa време да пиша. Миналата събота посетихме минния музей в Мадан - не е лошо но и не мога да кажа ,че е нещо уау. Сравнен с подобни музеи-мини в Европа , е много бедно като усещане. За пореден път ударих на камък за пещера Шаренка, най накрая я били отворили за посещение, но нямаше кой да дойде с нас, нямало достатъчно служители и за музея и за пещерата. Малкия не беше ходил в кристалната зала и му хареса, на мен ми презентираха, че е ремонтирана и разширена и имах очаквания, на практика няма промяна от преди 9 г. поне. В същата зала е, сравних снимки, същото. После се разходихме до Дяволския мост, не съм ходила скоро. Пътя е асфалтиран, но много тесен и определено по опасен отколкото преди. По черния път всички пъплеха и нямаше опасност на някой завой две коли да се сблъскат. За мен представляваше интерес, местността Белите брези където открих прекрасен въжен парк.  Бях планирала и Гърнатскине конаци, но не остана време за ден .

Последна редакция: пт, 01 сеп 2023, 06:25 от Panayotu

Общи условия

Активация на акаунт