Къде да отседнем в Родопите и какво трябва да се види непременно - 11

• 87 651
  • 838
  •   1
Отговори
# 705
Здравейте, бихте ли препоръчали места за хапване в Смолян? Благодаря!
Родопчанка и Българче, както и едно по- непретенциозно място Радост ( големи порции и приемливи цени) Ако имате възможност посетете и трите, съветвам Ви да си направите предварителна резервация.

# 706
Здравейте, бихте ли препоръчали места за хапване в Смолян? Благодаря!

Препоръчвам ресторант "Рибката"

# 707
Само на мен явно не ми хареса това Българче.. храната беше посредствена, а обслужването неадекватно, при все че бяхме само ние в ресторанта.

# 708
Аз препоръчвам ресторант Еко, любим ми е!

# 709
И аз съм със смесени чувства за Българче. Едно посещение за обяд беше доста зле- претоплена храна, блудкав айрян, кофти обслужване. След това при друго посещение беше горе долу добре. Родопчанка също не ми хареса.

# 710
Здравейте, моля за съвет къде да отседнем икакво да видим в южните и по-скоро западни родопи. Начална точка Варна, крайна София. Планираме 3 нощувки и разходка на прохлада.
Миналото лято бяхме на Смолянските езера в Маунтин лейк и беше много добре. По-миналата в хотел Мурсал и пак останахме много доволни.

В Букинг като препоръчано за семейства ми излиза Базотева къща в Ковачевица като чисто място, добри домакини и вкусна домашна храна. Някой посещавал ли е мястото и има ли какво да се прави около Ковачевица и къде да отидем? Ще съм благодарен ако нахвърляте идеи за преспиване, хапване и къде да се разходим горе долу в тази част на планината. Мисля и за зоокът Хаджидимово, че ще е добре, ме сме с деца на 8 и 4. Приемам всякакви съвети и благодаря

# 711
Здравейте, моля за съвет къде да отседнем икакво да видим в южните и по-скоро западни родопи. Начална точка Варна, крайна София. Планираме 3 нощувки и разходка на прохлада.
Миналото лято бяхме на Смолянските езера в Маунтин лейк и беше много добре. По-миналата в хотел Мурсал и пак останахме много доволни.

В Букинг като препоръчано за семейства ми излиза Базотева къща в Ковачевица като чисто място, добри домакини и вкусна домашна храна. Някой посещавал ли е мястото и има ли какво да се прави около Ковачевица и къде да отидем? Ще съм благодарен ако нахвърляте идеи за преспиване, хапване и къде да се разходим горе долу в тази част на планината. Мисля и за зоокът Хаджидимово, че ще е добре, ме сме с деца на 8 и 4. Приемам всякакви съвети и благодаря
Аз харесвам много Лещен, той е по-предното село преди Ковачевица. Хотел Лещен според мен е много добър, също и Родопски кът и Лещенски рай. Първия съм го посещавала, нямам никакви оплаквания, във втория сме яли няколко пъти, беше много вкусно и хотела изглежда също много добре. Селата са хубави, старинни, но не мисля, че чак има какво да се види в тях, освен според мен красивата архитектура. За интересни дестинации да помагат другите 😆 В Родопите пак бих препоръчала Хотел Калина в Широка лъка, до него е близо Триград, около който смятам има доста неща, които могат да видят.

# 712
Ние през август ще бъдем в Огняново (хотел Бохема) и взех идеи за посещение от темата: Лещен, Ковачевица, Долен и Хаджидимово. Три нощувки имаме, след което се отправяме към Рилския манастир и на следващия ден Седемте рилски езера. И Стобските пирамиди ми се иска да видим, но не знам дали в един ден ще успеем да стигнем от Огняново до Сапарева баня, минавайки и през манастира, и през пирамидите.

# 713
Здравейте! Утре тръгваме с мъжа ми към Пампорово за два лежерни дни, без деца и без някаква смела програма за обикаляне по забележителности и правене на дълги преходи. Решили сме просто да си починеш от шума и града. Доста сме обикаляли този район и сме видели доста от интересните места. За утре си мисля да минем през Кръстова гора,  че никога не сме се отбивали там. Как е пътя до там? Ако някой скоро и ходил ще се радвам за някаква информация.

# 714
  • shumen
Ние на Кръстова гора ходихме миналия месец.Пътят до там не е лош,но има един участък с много тесен път две коли не могат да се разминат.

# 715
Ние през август ще бъдем в Огняново (хотел Бохема) и взех идеи за посещение от темата: Лещен, Ковачевица, Долен и Хаджидимово. Три нощувки имаме, след което се отправяме към Рилския манастир и на следващия ден Седемте рилски езера. И Стобските пирамиди ми се иска да видим, но не знам дали в един ден ще успеем да стигнем от Огняново до Сапарева баня, минавайки и през манастира, и през пирамидите.
Зависи кога тръгнете.
Огняново - Дупница днес го взех за 2-2.3 часа. До Рилският Манастир ще имате още 2 часа отиване и връщане.
За мен стобските пирамиди трябва да се посещават или рано сутрин или късно вечер. Веднъж съм ходил и беше адска жега.

Здравейте! Утре тръгваме с мъжа ми към Пампорово за два лежерни дни, без деца и без някаква смела програма за обикаляне по забележителности и правене на дълги преходи. Решили сме просто да си починеш от шума и града. Доста сме обикаляли този район и сме видели доста от интересните места. За утре си мисля да минем през Кръстова гора,  че никога не сме се отбивали там. Как е пътя до там? Ако някой скоро и ходил ще се радвам за някаква информация.
Пътят като се отбиете от Асеновград - Смолян е тесен, но нов (правиха го преди 2-3 години). При следващата отбивка също е хубав, но много тесен.
На връщане не се доверявяйте на GPS. Върнете се на главният път Асеновград - Смолян. В сряда от Кръстова гора за Пампорово ни прекара през град Лъки. Пътят беше много живописен и хубав до момента в който не стигнахме област Смолян. От асфалта не бе ше останало нищо и 10 км карахме по черен път.

Последна редакция: нд, 14 юли 2024, 14:19 от IvanGeorgiew

# 716
Моята идея е да тръгнем рано от Огняново, но нямам големи надежди предвид това, че ще бъдем с двете баби, които хич не обичат да им се дава зор. Може да минем по друго време - тепърва ще го мисля.

# 717
Предложете хотел или къща за гости в Триград и Широка лъка, не сме с големи пренции, да е чисто и да предлагат вкусна традиционна кухня.

# 718
Предложете хотел или къща за гости в Триград и Широка лъка, не сме с големи пренции, да е чисто и да предлагат вкусна традиционна кухня.
Няколко пъти сме били в “ Аркан Хан”, много приятно място !!

# 719
Миналата година бяхме в Хорлог. Не беше лошо. Ако ходим в района, пак бихме отседнали там въпреки че за пет дни кошчето не беше изхвърлено нито веднъж. Подозирам, че и стаята не беше чистена. До пещерата и до селото ходехме пеша, което беше положителното. Храната в ресторанта не беше лоша.

Общи условия

Активация на акаунт