Термин март 2023 💙♥️ - тема 3

• 39 838
  • 725
  •   1
Отговори
# 105
Аз споделям с три приятелки,едната също сега забременя. Като цяло с всички тези болки от дисковата херния се чувствам ужасно както през втората бременност и не искам да споделям. Мисля си за шести месец чак, много искам ,но се спирам. Всички ще са в шок,аз щях да изчакам с третото дете,но според хормоните резервът ми намаляваше и се изплаших,а забременях от първия месец и за мен беше също шок. 😀 Иначе съм точно 15 г.с.

# 106
Funn, при 1% от жените поради биологични или технически причини не можело да се определи пола след кръвен, което нищо не значело за здравето на детето. А отказват само заради пола да повторят теста. А на дисгностиката беше много свито и срамежливо, не се движеше почти и така. 😀
Захарно петле, защо не може да се определи пола ка кръвния тест? Не е било достатъчно днк-то ли? Но в крайна сметка все ще се покаже на някой следващ преглед. ☺
  Иначе за финансите вече не го следя толкова... След няколко години ходене по клиники, изследвания, процедури, които не ти дават 100 %успех и ги давахме парите. Сега поне знам, че е за бебчето ни. Успокоява се че догодина ще го гушкаме. Това е най важното! Както казват старите хора пари се изкарват...

# 107
Много интересно. Това не го знаех. 🤔

# 108
Значи може да се чувстваш супер специална, щом попадаш в тоя 1% 😁
Funn, при 1% от жените поради биологични или технически причини не можело да се определи пола след кръвен, което нищо не значело за здравето на детето. А отказват само заради пола да повторят теста. А на дисгностиката беше много свито и срамежливо, не се движеше почти и така. 😀
Захарно петле, защо не може да се определи пола ка кръвния тест? Не е било достатъчно днк-то ли? Но в крайна сметка все ще се покаже на някой следващ преглед. ☺
  Иначе за финансите вече не го следя толкова... След няколко години ходене по клиники, изследвания, процедури, които не ти дават 100 %успех и ги давахме парите. Сега поне знам, че е за бебчето ни. Успокоява се че догодина ще го гушкаме. Това е най важното! Както казват старите хора пари се изкарват...

# 109
Аз вече казах на някои приятели ☺️
Много е вълнуващ за мен този момент на споделяне след години неуспешни опити 😍

Моментът с финансите не е за пренебрегване, но обичам да казвам, че "това щастие с пари не се купува", колкото и клиширано да звучи 😁

Здравейте и от мен!
Започнахте ли да казвате на познати вече за бременността?
Аз съм казала вече на една приятелка, семейството ми и една от колежките (със сигурност ще научат и още покрай нея 😁, ама няма как). Вече съм в 14+6 мисля, че можем да казваме, нали?

# 110
Относно финансите е нещо страшно. От трансфера до сега вече минахме 4 к, а колко сме плащали преди това покрай инвитро опитите, не ми се мисли. Тази събота с моя мъж ходихме до два магазина за детски дрехи, колички, легла, за да се ориентираме какво още ни чака финансово (знам, че е раничко) Simple Smile На моя мъж му призля. Grin Тъй като ще ни е първо дете, всичко трябва да се купува. НО, ще се справим. Това щастие, което чака всяка една от нас, е безценно. Two Hearts

Ние вече казахме на родителите, а аз и на една приятелка. На работа шефката ми знае.

Аз утре си записах извънреден час при лекарката, при която мислех да съм по ЗК. Явно имах късмет, че се освободи някакъв и след работа ще отида. Искам да мина един преглед при нея и да видим дали ще остана при нея. Ако не, поне да не си хабя направлението и да се ориентирам към друг. Нещо ми е много трудно с тези лекари. Rolling Eyes

# 111
Ev, къде е и коя е тази лекарка,ако не е тайна?
И аз съм в търсене за лекар по зк, май се ориентирах към Токуда,но не съм решила още.
Сподели утре след прегледа❤

# 112
Понеже ние също бая се изтощихме финансово покрай ин витро опитите, съм решила да приемам всичко, което ми дават приятелки. Само количката и креватчето ще гледам да си купя нови. Нямам никакви притеснения от факта, че ще ползвам неща втора ръка, освен това много от тях се използват съвсем малко или пък изобщо.
Аз вчера ходих до лекаря си да му покажа изследванията, които ми беше назначил, имам лек анемичен синдром, който си бил нормален за бременността. Ще пия само желязо за момента, защото другите витамини са ми в норма. Утрогестана си ми остава до 24 седмица с вагинален прием, не е особено приятно, но щом се налага, ще го слагам. Като цяло останах с много приятно впечатление от лекаря, защото има ужасно много пациентки, виждали сме се два пъти, а той помни детайли от разговорите ни, също и конкретния случай при мен.
Обмислям да си купя някакви клинове за бременни, защото като тръгнат вирусите няма да искам да ходя по магазини. Също така ще са ми нужни и нови сутиени поне с 2 размера нагоре и да не са стегнати. За горната част смятам да карам с оувързайз пуловери и суичъри докато мога. Не ми се дават мн пари за дрехи за бременни, и без друго съм с препоръка д лежа и няма да излизам особено много. Имате ли някакви лични впечатления за приятни и не много скъпи дрешки, вкл и зимно яке, подходящи за бременни. 😊

# 113
Добавям малка корекция - срам не срам, но не мога да нося сутиен, купих един но ластикът просто ужасно ми стяга, използвам стегнато ластично потниче.

Smiley88, моите мисли от "твоята уста",
Аз също не мисля да купувам за себе си нови неща,
Тук има едни магазини C&A - малко са бабешки, обаче имат страхотни промоции а дрехите са много хубави меки материи, и чакам август и края на декември да си пазарувам от там.

А за бебето ... ММ се съгласи с мен в първия ден от седмия месец да направим първите покупки.
В Холандия и в Германия има една верига TK Maxx, чувала съм само, че имат хубави неща на добри цени ... И сега чакаме седмия месец да ги посетим 😊

Хем до тогава в идеалния случай ще съм си направила точен списък с наистина практичните неща, и се надявам да мога да закупя само такива ... 🤞

Понеже ние също бая се изтощихме финансово покрай ин витро опитите, съм решила да приемам всичко, което ми дават приятелки. Само количката и креватчето ще гледам да си купя нови. Нямам никакви притеснения от факта, че ще ползвам неща втора ръка, освен това много от тях се използват съвсем малко или пък изобщо.
Аз вчера ходих до лекаря си да му покажа изследванията, които ми беше назначил, имам лек анемичен синдром, който си бил нормален за бременността. Ще пия само желязо за момента, защото другите витамини са ми в норма. Утрогестана си ми остава до 24 седмица с вагинален прием, не е особено приятно, но щом се налага, ще го слагам. Като цяло останах с много приятно впечатление от лекаря, защото има ужасно много пациентки, виждали сме се два пъти, а той помни детайли от разговорите ни, също и конкретния случай при мен.
Обмислям да си купя някакви клинове за бременни, защото като тръгнат вирусите няма да искам да ходя по магазини. Също така ще са ми нужни и нови сутиени поне с 2 размера нагоре и да не са стегнати. За горната част смятам да карам с оувързайз пуловери и суичъри докато мога. Не ми се дават мн пари за дрехи за бременни, и без друго съм с препоръка д лежа и няма да излизам особено много. Имате ли някакви лични впечатления за приятни и не много скъпи дрешки, вкл и зимно яке, подходящи за бременни. 😊

Последна редакция: вт, 13 сеп 2022, 08:08 от Lucie_

# 114
AlisV, лекарката е Татяна Абаджиева. Доколкото знам, изражда в Шейново, а иначе ще я посетя в МЦ Феникс 87.

И аз съм решила, ако някоя от приятелките им има възможност да ми даде някои неща, да ги приема. Не се притеснявам изобщо от това. Особено пък за дрешки толкова бързо ги израстват.

За себе си засега имам едни дънки за бременни, купени доста отдавна. Мисля тях да си нося за навън и без това работя от вкъщи, не ми е необходимо да мисля чак толкова какво ще обличам за излизане. Иначе за вкъщи от Пепко си взех две поларени долнища с един номер по-големи и се чувствам много комфортно в тях. Все още ги виждам в магазините им. Имат и горнища, но някак не ми стоят добре, а и са без цип отпред, както по принцип ги предпочитам.

# 115
Ние си имаме всичко,само дрехите раздадох. Защото мислех,че поне още година ще изчакам с бебето,но ето как стана. Но дрехи се купуват,може да ми подарят,има втора ръка,има множество групи. А и си казвах все,ако е момиче тези няма да ми свършат работа,ам ей,на,пак ще е момче май почти на 100 процента.

# 116
Следя ти постовете и чаках, чаках с огромно любопитство да кажеш, че е момиче. В крайна сметка най-важно е да са ти живи и здрави дечицата 😊
Ние си имаме всичко,само дрехите раздадох. Защото мислех,че поне още година ще изчакам с бебето,но ето как стана. Но дрехи се купуват,може да ми подарят,има втора ръка,има множество групи. А и си казвах все,ако е момиче тези няма да ми свършат работа,ам ей,на,пак ще е момче май почти на 100 процента.

# 117
Следя ти постовете и чаках, чаках с огромно любопитство да кажеш, че е момиче. В крайна сметка най-важно е да са ти живи и здрави дечицата 😊

Smiley88,така е!🙏

Ами и аз чаках. И още се надявам. 😀 Но нали бях на междинен преглед и тази АГ видя нещо да стърчи,верно в 14-та седмица бях точно,но едва ли има грешка. Писано ми е да бъде мъжка майка,аз може да искам,но природата решава. Със забременяването нямам никакъв проблем,но самата бременност с тази херния особено ми е тежка мъка 😀,та ще си чакам внучките. 😀 Много са диви тези моите,една принцеса щеше да внесе равновесие в семейството,а и сега съм една жена на четирима, живот и здраве,мъже.

Относно дрехите,аз нямам истински корем още,но вече си вземам клинчета по 3-4-5 лева втора ръка, защото не са ми удобни дънките отдавна. С тази бременност съм по-слаба от предните и дънките,които имах и без това щяха да са ми големи,аз ги подарих. Сега смятам да си купя един, максимум два чифта и с тях да карам и чорапогащник. А за блузите,мисля да си карам с моите,ако видя,че не стават ще купя. Имам яке,но май няма да ми събере корема ,ама и в студа няма да излизам много мисля. 😀

Последна редакция: вт, 13 сеп 2022, 09:08 от Irnata_87

# 118
Irnata, може четвъртото да е момиченце Simple Smile Не се отказвай 🥰 При мен забременяването става трудно и сега съм бременна с първото ни бебче, но много ще се радваме да имаме три дечица ☺️

Колкото до дрехите - за сега нося роклички с висока талия и някои по-еластични спортни клиниве.
Но времето постепенно става хладно, та обмислям да си купя едни дънки за бременни и един клин + един-два сутиена за бременност и къермене. Имам широки пуловери, жилетки и тениски. За сега няма да бързам да купувам други дрехи за себе си. Когато вече не ми стават наличните, ще си взема, каквото е необходимо Simple Smile

# 119
Irnata, може четвъртото да е момиченце Simple Smile Не се отказвай 🥰 При мен забременяването става трудно и сега съм бременна с първото ни бебче, но много ще се радваме да имаме три дечица ☺️

Колкото до дрехите - за сега нося роклички с висока талия и някои по-еластични спортни клиниве.
Но времето постепенно става хладно, та обмислям да си купя едни дънки за бременни и един клин + един-два сутиена за бременност и къермене. Имам широки пуловери, жилетки и тениски. За сега няма да бързам да купувам други дрехи за себе си. Когато вече не ми стават наличните, ще си взема, каквото е необходимо Simple Smile

О,не,абсурд. Мъжът ми не искаше трето,а аз настоявах с надежда за момиче. Вече не бих рискувала,както се казва,в днешно време много трудно се гледат деца. Знам,че е смешно толкова да искам,на фона на жени,които просто мечтаят за детенце и затова просто е безсмислено да го мисля. Ще сме отбор юнаци и една майка. 😀

Общи условия

Активация на акаунт