Термин март 2023 💙♥️ - тема 3

• 37 953
  • 725
  •   1
Отговори
# 495
Ох, а не спах цялата нор нормално преди прегледа при д-р Михова,много се вълнувах дали ще е момче, така желаното момче от таткото😁Радвам се,че така излезе, направо след прегледа ми олекна ..
Каквото е , живо и здраво да е , и дано е такова,каквото предпочитате.
Иначе и на мен ми излезнаха след микробилогията някаква бактерия, а аз честно казано по-комфортно скоро не съм се чувствала “отдолу” . Чудих се дали да слагам предписаните глобули- Полижинакс, но в крайна сметк направих курс от една опаковка.
Утре имам записан час при д-р Кирилова-Токуда, да се запиша по здравна каса.
Мислех само в Надежда да съм, но пък защо да не се възползвам от безплатните изследвания,макар и не много ..
Дано да е свестна.

# 496
Oт днес аз съм в 16 г.с Yellow Heart
А утре ще разбера пола, просто познайте дали ще мога да спя тази нощ Grin
И аз съм с теб. Бях на преглед вчера и док потвърди първоначалното предположение за момиче. Много съм доволна. Пожелавам и на теб да ти съобщят това, което искаш!
Irnata, честит рожденник на патерица! Да бъде най- добрия татко и съпруг!

# 497
Здравейте дами ☺️

Нека първо да се представя - казвам се Цвети и съм на 31 години, гр. София.

Нова съм във форума, макар че да си призная от много време чета теми, които ме интересуват и все се канех да се регистрирам, но все не стигах до там.

Имам вече едно детенце, момиченце на 4 г. и половина, родена е през февруари 2018 година и сега съм  бременна, като терминът ми е на 31.03.2023 г.

Бих се радвала да споделям всички емоции и с други бъдещи мами и да обменяме опит.

Регистрирана бременност при гинеколог при мен беше на 29.07, сърдечна дейност на 11.08 и сега на 23.09 минах биохимичния скрининг като все още очаквам кръвните резултати, но по ехограф всичко беше повече от добре по думите на д-р Панайотова.

Предстои ми ранна фетална морфология на 26.10 ☺️
Стана малко дълъг пост, осибено за първи такъв (за което се извинявам), но исках да впиша горе долу информацията, която виждам че споделяте.

Хубав ден на всички ☺️

Последна редакция: пт, 30 сеп 2022, 10:42 от Цветито9104

# 498
Добър ден, по темата защо микробиологията и цитонамазката, на мен ми взимаха месеца преди да забременея и поради това лекаря не е вземал сега. Чудя се да настоявам ли за тези изследвания сега, защото и аз нямам оплаквания? Виждам, че на повечето от вас са правили тези изследвания по време на бременността, а на мен преди нея.

# 499
  • Варна
Ще си имамеее девойкаааааааааааааа Cupid
Толкова се радвам, тайничко си исках точно момиченце Heartbeat

# 500
Rabenstein, зависи коя седмица си. Аз съм в 13 и чак сега ми взеха, нищо че имам правене преди около 4 месеца. Но с поред мен когато дойде време наблюдавания ще ти каже. А цитонамазка все още не са ми взимали, иначе имам правена преди да забременея.
  Nikolee, честито! Радвам се, че това което желаеш се е получило!😀

# 501
  • В твоето съзнание...
Включвам се и аз Simple Smile
Първо, честито на всички за добрите новини.

Относно изследванията, аз имам цитонамазка и микробиология от самото начало на бременността (още не знаех, че съм бременна). След това при потвърждаване ми взеха пак микробиология и днес отново по преценка на лекаря, тъй като в предната имало левкоцити (ако правилно съм разбрала де). Аз течение си имам откакто се помня, без някакви допълнителни оплаквания към него. Имах доста дълго гъбички, преди около 2г успях да ги преборя, но течението ми не се промени особено...

Искам да благодаря на So close за препоръката относно Д-р Дойчиновски, останах много доволна от прегледа и отношението, което доста ме успокои, тъй като вече си мислех, че супер много закъснявам с избора на проследявща лекар.

Докторът предполижи, че е момченце, но каза че със сигурност ще знаем на феталната морфология, през ноември.
И това е май от мен.

Irna, получи ли резултати от генетичния тест?

# 502
Честито Никол!

Честито и на всички останали за добрите новини! 🍀

Аз с моето сърцебиене си продължавам и не са звъняли за резултатите,не знам защо се бавят и се чудя дали пак да не звънна,макар че няма голям смисъл,ако не са готови нищо няма да се промени като звънна. И ще остане за другата седмица до вторник.

# 503
Ирна, днес ще те звънна с добри новини❤

# 504
Цветито9104, добре дошла 🌼
Nicolee.smoletsova, честито момиченце Heart
Rabenstein, на мен ми взеха урина само и то миналата седмица - в 17-та седмица ( нямах микробиология преди това - дори за инвитрото не поискаха - само кръвни) , на прегледа на 18-ти окт ще попитам и аз за микробиология.
Irnata_87, стискам палци 🤞
***едно бързо обновление на списъка от днес***:
Daniella. 3.10 преглед, Rgirl123 - 3.10, Алисе Османалиева - 3.10 изследване кръвна захар
Rabenstein - 4.10, Aria Mia - регулярен преглед при АГ на 4.10.2022
So close - час при доктор на частно за 6.10
Ev_ - 07.10 - преглед по ЗК
Захарно петле - 10.10, Irnata_87 -  преглед на 10.10
Xrisi.i - 13.10 преглед
Mimird - 14.10 - фетална морфология
Snickers4e - 17.10, Алисе Османалиева -17.10 ехограф , 18.10 консултация
Lucie_ - 18.10  - преглед
Aria Mia - фетална морфология на 20.10.2022
AlisV - 24.10 - преглед
Irnata_87 - 26.10 - фетална морфология
Мирослава Симеонова 26.10 ФМ
Цветито9104 - фетална морфология
Алисе Османалиева - 27.10 час за акушерка
lady25 -  28.10.  ФМ
Asalea - 31 октомври

Последна редакция: пт, 30 сеп 2022, 16:22 от Lucie_

# 505
Момичетааа,тестът е изцяло отрицателен за синдромите. 💙💙💙
Потвърдено и генетично момче,не че очаквах,че може да има грешка след като видях с очите си. 😀 Дано и сърцебиенето ми мине,че от нерви ме заболя корем и взех но-шпа по-рано.

# 506
Ирната, честито! Малкият бонбон е здрав, това е важното! Отдъхни си вече. Добре, че си взела но шпа, не бива да търпиш болка.

# 507
So close, благодаря ти!

Ами то явно навсякъде го пише,че този тест не е сто процента сигурен,това е стандартен текст предполагам,имаш ли го и ти? Че пак ще се вкарам във филми, но смятам да не ги мисля. И не знам какво значи fetal fraction 11%,може да пиша да питам.

Ами моите болки са от хернията също и сега слиза по крака и затова знам,че е от хернията. Но аз си взех.

# 508
Irna, много се радвам!!! 11% означава, ако не се лъжа, че толкова процента е днк на бебето в твоята кръв. При моя тест беше 4%,защото го правих по - ранна седмица. Иначе и тези обяснения ги има половин страница, че не е 100%.Но не го мисли това, в първия момент се филмирах, но после се окопитих.
И малко ъбдейт от мен стерилна та урина ми е чиста, а тсх е 2,7 май е в норма, нали? Сега ще пиша на докторката и аз..

# 509
Ирна, точно както funn е написала,
моят процент/стойност беше като стойност дадено -  7,
ММ изрично пита доктора миналата седмица и той му обясни - "нивото/количеството" ДНК на бебето, което се изолира в моята кръв.
С ММ се смяхме, че реално това е на половина неговото ДНК и сега остана да проговоря местния език най-накрая, но явно не работи така 🤣

Общи условия

Активация на акаунт